Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач

Така ли се решава проблемът с бездомните, ами ако пострада дете?!
94
Отрова за плъхове, разпръсната пред блок, уби куче водач
Снимка: Булфото, архив

"Аз буквално ослепях за втори път". Така столичанинът Павлин Митев описва загубата на своето куче водач.
Четириногото било отровено в градинката пред блока, където незрящият мъж живее.

Заедно били само една година, но кучето му позволявало да бъде напълно самостоятелен – да ходи на работа, да води дъщеря си на училище, да пазарува.

"За мен беше много голям удар, това страшно много боли", признава Павлин пред bTV.

Предполага се, че кучето е погълнало отрова, която иначе се използва в стопански постройки за унищожаване на мишки и плъхове. Мъчило се 10 дни, но лекарите не могли да го спасят.

Елена Андреева от Фондация "Очи на четири лапи", която е обучавала кучето, посочи, че това е втори случай, в който опитите на някой да трови бездомни животни в крайна сметка води до смъртта на куче водач.

Преди 3 години така в столичен парк е била загубена бременна женска.

"За мен това не е начинът, защото дете може да пострада от тази отрова. Крайно време е вече проблемът с бездомните кучета да се реши кардинално, а не бабите и дядовците пред блока или някой психопат да правят подобно нещо", смята Елена.

Тя призова тези, които смятат, че отровата е решение "да спрат да убиват невинни същества, които дават повече от тях".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
4
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 години
Май някой психопат си е направил сметката. Слага отрова, кучето на слепият ще я изяде, човекът ще остане без водач и може лесно да го блъсне кола. Май това е било целта на психопата - да убие човека, а убийството на кучето е само средство за това. Хората казват, че човешкият живот бил най-ценен - колкото и да е условно това, пръскането на отрови за тровене на кучетата пряко застрашава човешкия живот, най-вече животът на децата.
50
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук е пълно с хора които не могат да си дадат сметка какво е за един незрящ да загуби кучето си ...
49
5
 
27
 
! Отговори
Лаб преди 6 години
Когато имате лабрадор... тогава ми говорете, че може да се обучи да не яде. Това куче се обучава точно заради лакомията си и не на последно място способността му да учи! И да аз имам един лабрадор и до сега съм виждал точно 1 дето УЖ не яде всичко намерено!Жалко за кучето, жалко за стопанина... в много моменти кучетата се държат по-човешки от всеки от вас - кучемразците!
48
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плъховете не са ли гръбначни животни? Нямат ли права?
47
5
 
9
 
! Отговори
shady преди 6 години
Оффф, пак се почна с тоя лесен за решаване и общо взето мaлoумeн проблем. Естествено, че не е решение да се хвърля наляво-надясно отрова с цел да се намалят бездомните ***, тъй като освен ползи както виждаме нанася и вреди. Решението е cкaпaнaтa община да вземе да ги прибира временно тия скитащи песове /трябва да се помисли и за котките/, да ги държи 1 максимум 2 месеца в приюти и ако никой не изяви желание за осиновяване да ги умъртвява и това е. Прилага се и в други страни в Европа.
46
30
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не ме вълнуват кучелюбки и кучелюбци. На първо място за опазване е ЧОВЕКЪТ и ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Който сложи минус, улично куче да му издере топките и носа.
45
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Важното е Трети пол да има . Стига глупости .
44
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е...аго у водача къде гледа като една отрова не може да различи . Кого и къде ще води
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имайки предвид как вилнеят плъховете в София е възможно да е била предназначена точно за тях. Откъде ли да почнат и с какво ли не се борят хората. Тотално се обърка този народ. И все той виновен, все той не прави нещата както трябва. Лутаме се без път и посока.
42
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става, когато общината и държавата занемарявт проблемите, замитайки ги под килима и заграбва тихомълком паричките за управляващата партия да си финасира следващите избори!
41
10
 
13
 
! Отговори
психопат преди 6 години
докато държавата нехае, така ще бъдезабравихте ли колко обезобразени от бездомни кучета деца има , колко жертви , колко случаи на кучешка тения и бяс за това всеки сам се спасява , жалко за слепият човек и загубата на другаря му, но да отива да протестира пред общината , защото заради бездомните кучета гинат домашните любимци
40
16
 
9
 
! Отговори
Стеф преди 6 години
До БАй ХИ къде сте виждал деца да ядът от земята. Айде стига глупости.Един чул ,че някой бил казал ,че децата ядяли от земята
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега е важно да има,,Трити пол,,*** и да се води борба с традициите и обичаите . ,,Третият пол,,преди всичко . Какво ни занимавате с кучета .
38
9
 
25
 
! Отговори
Кучелюбец преди 6 години
Българин е вид диагноза! Колкото повече опознавам кучетата, толкова повече се отвращавам от хората!
37
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това вече е уникална простотия.
36
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кучелюби срещу Човеколюби, нека битката започне сега. Пожелавам на всички кучелюбци децата им да бъдат обезобразени от пecoвете, които защитават.
35
2
 
11
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
То пък вие туркотсиганите сте много стока...
34
6
 
19
 
! Отговори
БАй Х преди 6 години
с тия отрови е страшно опасно за малките децате всичко слагат в устата, а не може да го водиш с вързани ръце, всеки път като минавате пред блока или като играе на площадката
33
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отношението на един народ към животните, природата, и близкият си, показва какъв е. Тук има коментари на хора които казват че са контра жестокостта към животните, и има други които им слагат минуси. Това означава че са за. Ако подкрепяш нещо такова и ръкопляскаш за смъртта на едно живо същество, съжалявам че истината ще те заболи, но ти си психопат! И не го казвам като обида а като факт. Изглужда България се напълни с такива озверели, полудиви същества с най първобитни инстикти!
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Където живея минава една млада жена с увредено зрение/не вижда за съжаление./ Има куче водач порода голдън редрийвър много добро и мило куче. Гледам я отгоре от апартамента ми как тя се държи с кучето... дърпаше го, псуваше го, биеше го. След време я срещам пак е с него. И й казвам да се държи по-уважително към кучето, да не го бие, да не го дърпа и псува, и че то заслужава уважение. А тя се обърна с думите към мен: Какво искаш, бе на кучето това му е работата и както искам ще се държа с него.