Въздухът в София пак мръсен - до 4 пъти над нормата!

Екипи проверяват за нерегламентирано горене на отпадъци
Обновена: 27 яну 2018 17:36 | 27 яну 2018 16:20, Веселина Йорданова
199
Въздухът в София пак мръсен - до 4 пъти над нормата!
Колаж: Bulgaria ON AIR

В София отново има замърсяване на въздуха с фини прахови частици. На места в обедните часове замърсяването е било 3 до 4 пъти над нормата, предаде БНР.

Още по темата
Екипи на Столичния инспекторат и общинската полиция извършват проверки за нерегламентирано горене на отпадъчни материали в район "Красна поляна", съобщиха от Столичната община.

До 14.00 часа са съставени три акта за неправомерно събиране на горими материали. Проверките продължават.

От Столичната община призоваха жителите и гостите на града да използват градски транспорт, а не личните си автомобили.

Общината осигурява допълнителни автобуси по две от линиите до Витоша - 66 и 63.

Лекарите съветват гражданите с респираторни заболявания, както и малките деца и възрастните хора, да избягват продължителен престой на открито.

Продължава събирането на излезли от употреба гуми с цел предотвратяване използването им за горене в Красна поляна. От началото на инициативата са събрани над 4000 гуми.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
0
 
! Отговори
Flavius преди 6 години
Направете една проверка в кв. Факултета. , не им пука за никакви разпоредби, закони и прочие. Горят каквото видят. Гуми, дрехи, ***.
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
съдете управата бе софиянци съдете ги ако трябва в стасбург вие деца нямате ли бе не не дишат ли този мръсен въздух ... какво чакате да се разболеят и после ли ще вземете мерки нърсете си правата бе хора защо плащате данаци за да дишате мръсен въздух ли .
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моментална оставка на кмета и общинските съветници на управляващата столицата от 15 години партия!!!!! Ако България беше напреднала държава тези щяха отдавна да са аут! Стачка на транспорта и блокиране на възловите места, докато не дойде оставката!!!
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моментална оставка на Фандъкова. Да не забравяме, че и Бойко Борисов беше два пъти смет на столицата. Над десет години безмозъчно и крадлива управление на всички ресурси, субсидии, приходи от зони, ремонти на ремонтите, НДК - 35 млн лева само за мокети и крушки! Брюксел няма да ни помогне, нито ще си подаде някой оставката от достойнство!
175
3
 
4
 
! Отговори
ГРАБ преди 6 години
Къде са събраните милиони левове от сини и зелени зони? Няма ги защото това е обир.Преките на Витошка, освен че са топ център и са представителни като разклонения от и към най-популярната улица в София, приличат на канални диги от някой пакистански кошмар! Един лев не се харчи за облагородяване! Очевидно не се модернизира и градскиа транспорт. 90% от спирките нямат навез, какво правим като вали. Няма пейки, не се почистват. Модерното ни метро е по-бавно от каруца. Новите влакове-руски от 88г.
174
1
 
3
 
! Отговори
Очите преди 6 години
Цяла България да дойде в София как няма да мирише
173
0
 
1
 
! Отговори
Очите преди 6 години
Преди малко прочетох, че 20пъти е замърсено тия тука пишат 4 ха сега де на вънка не се диша
172
1
 
4
 
! Отговори
IBM AI Watson преди 6 години
IBM BOT VER. 0.725252.8356777.54MODULE: Seek and locate evil.MODULE: Lang BGФирма-"Со'фийски бо'к'лу'к" горят отпадъци вместо да ползват машини за пакетиране и складиране на бок'лук'а.Фирма-ТЕ'Ц СТ'РУ'*** не подменя старите филтри с нови за техните пещи. Изгаря евтини *** вместо да ползва екологично стадящи запалителни материали като дърва.Фирма-"ИЗГАРЯНЕ СОФИЙСКИ МЕДИЦИНСКИ ОТПАДЪЦИ". Ползват своята пещ вечер без да спазват еко нормите. Не разкриват какво се гори. Отпадъците са заклю
171
0
 
4
 
! Отговори
extremist преди 6 години
ФАНДАКОВА Е ВИНОВНА
170
0
 
9
 
! Отговори
Ристо преди 6 години
Жалка държава с долни популисти-бездушници на върха. Кога ли ще се покаже воля да се наложат строги мерки за отоплението с парцали, гуми,употребявано машинно масло и дърва? "ТОП Курорта" Банско е с по-мръсен въздух и от София дори. Излизаш на улицата и ти люти на очите! Цяло лято незаконна сеч, покровителствана от местните "общественици" и после цяла зима на дърва.Седно по 20-30 м3 гори всяка къща. И така е в по-голямата част от страната!Конфронтация с тъпия електорат обаче Бай Популист не иска!
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едвам разбрах, че билетът от 1 лев е всъщност карта за един ден.
168
1
 
6
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Така е след Бойко и въздухът мерише!
167
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново убийствена илюстрация към "статията"! Вярно е, че Софийското поле е затворено от всички страни и все още има много бедни хора по селата и крайните квартали, които се отопляват на печки на дърва и въглища... Вярно е, че част от "новите" софиянци като им скочи заплатката над 1000 лв. купуват автомобил на всеки член на семейството, за да се мислят за "велики" и "преуспели" в Софето... Ама бива ли такава апокалиптична и грозна илюстрация да сложите отгоре? Стига ни "статията".
166
2
 
8
 
! Отговори
14527 преди 6 години
Да се увеличат превозните средстава, за да не чакаме повече от 5 минути, билетът да стане 50 ст. и да оптимизират маршрутите, а не за къси разстояния да ползваме 2 или 3 превозни средства. Ежедневно нахлуващите коли от провинцията да спират на входните пунктове. По отношение на горивата изходът е един - повишете доходите и хората ще си възоновят парното. Спрете строежите по южната дъга - пречат на чистия хладен въздух от Витоша да достига до града и да изтласква мръсния.
165
2
 
7
 
! Отговори
Какво става? преди 6 години
Какво става в София. Вчера не се дишаше до Пирогов.Една мярка не виждам, която да подобри качеството на въздуха.Първо не знаем какви са причините, е как да вземем мерки.Премахнете автобуси, разширете трамваи и тролеи. Забранете в кварталите коли на офиси, за тази цел има бизнес сгради. Лятото, пролет, есен мийте улици.Забранете отопление на дърва и въглища в блокове с ток и парно. Намалете цена на ток.Правете мостове, надлези, регулирайте това движение.Постфактум взимате мерки, няма превен
164
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ни уморят с този мръсен въздух. Жалко,живеем ,близо до планината Витоша и няма нито полъх,който да разсее и премахне вредният въздух,нито нищо. Блазе им на онези,които са близо до гората,или имат вили или пък апартаменти в разни планински градчета и селца. Но тези,които живеят и нямат такива екстри,поросто с апринудени да дишат мръсен въздух и да се разболяват. С този въздух ,искате да ни уморите и мъчително да умрем.
163
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименточно датчиците на ейрсофия.инфо, на Красна поляна 2 в момента са полудели, близо до Западен парк, там определено някой смърди много. около бул.Възкресение и Била.
162
0
 
6
 
! Отговори
warr преди 6 години
следващият път като се завали и свали мръсотията гледайте къде първо ще светне червено. там ще има нещо. но дори да разберете кой е какво ще направите, нищо.
161
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елате сега -03:00 в парк лебеда- западен парк.мирише, мъгла-пушилка. Дори циг***ните не искат да живеят тук.Е, б***с си гетото
160
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дайте да направим списък със фирмите замърсители1. СОФИЙСКИ *** - фирмата не плаща за машини и консумативи и вместо да пакетират *** го горят , а парите в джоба на ГРОБАДЖИИ.2. ТЕЦ - вместо да си оправят филтрите и да горят качествен материал. Те пестят и генерират тлъсти печалби.3. Фирмите с пещ . Има няколко , които изгарят и много опасни медицински отпадъци.Всичко това го дишаме. Мрем и ние и нашите деца. БРЮКСЕЛ МЪЛЧИ. *** ДЪРЖАВАТА.ТИКВАТА И ФЪНДЪЧКА - мега некаадърници