Контейнери за текстил – в борбата с мръсния въздух

Целта: непотребните дрехи да бъдат рециклирани, вместо горени
28 яну 2018 16:45,
26

В опит да се справят с проблема с мръсния въздух в София общинските администрации започнаха нестандартна инициатива за събиране на стари дрехи, а целта е да не бъдат използвани за горене след изхвърляне, а да бъдат рециклирани, съобщи Bulgaria ON AIR.

На няколко места в София в последните дни са поставени контейнери, в които могат да бъдат изхвърляни стари и непотребни дрехи. Към момента към инициативата са се включили районните администрации на "Оборище", "Люлин" и "Слатина", както и Столичният инспекторат.

Важно уточнение е, че в контейнерите се събират единствено стари, ненужни и скъсани дрехи, които няма да отидат за нуждаещи се, а директно в депото за преработка във "Враждебна", където ще бъдат рециклирани.

Вече се обсъжда разширяване на инициативата и в други столични райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
напомняне преди 6 години
моля общината, когато подема подобни инициативи да си спомни случая, когато "специалисти" успяха да извадят дрехи дори от специалните контейнери за дрехи за дарение. Същото се случва и с контейнерите за разделно събиране . Поставянето на необезопасени контейнери е като да слагаш хранилки за птици - започва свръх трафик на събирачи на отпадъци, които търсят лесна плячка. Често започват да изчезват и други недобре закрепени предмети от близките кооперации.
18
0
 
9
 
! Отговори
леденакралица преди 6 години
те индиянците ше минат с куруците и шеси наберат малко плат кожи памук лен коноп и ше ги рециклират в печките а контеинерите у надин нема са притиснявате сега всеки ден всеки час ш еима матриал аххх
17
0
 
3
 
! Отговори
НОВИ КОФИ преди 6 години
ПОСТАВЕТЕ СПЕЦИАЛНИ КОНТЕЙНЕРИ! ТЕЗИ СА ОБИКНОВЕНИ И ЩЕ ГИ ОКРАДАТ! ***
16
0
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Напъвате ли се, заради Евро - председателството? Нека малко да подишат безполезните чиновници с огромни заплати хубавия Софийски смог. Сега бай мангасаря ще гребе на готово, събрани дрешки да топли чавенцата..
15
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше"Според сайта за измервания AirSofia въздухът тогава не е бил замърсен.
14
9
 
9
 
! Отговори
Край преди 6 години
до 17 оказва се че и най- богатите са на ***. Княжево, Бояна, Драгалевци, Симеоново Панчарево, Лозен ПУШАТ като с комини като Титаник. Газифицирани квартали в които декара земя е 100 - 200 хил. евра.Пълна забрана за ***/дърва трябва там.В по-бедните квартали забрана за дърва само в безветрени дни. И насърчаване да се върви към пелети и газ и нафта.Беден с кола е нонсенс. За това абсолютна забрана за кола без катализатор.
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Ще ми обясниш ли защо когато през коледните и новогодишни ваканции София беше почти празна в продължение на десетина дни въздуха пак не се дишаше?!?!?! Май е по-лесно да се говори и пише за автомобилите отколкото за истинските причини и причинители.
12
0
 
9
 
! Отговори
1984 преди 6 години
до номер 10....Ногу си прав/права/ ша знайш! Нема ли морковче и тояга нищо не става....и ТЕ го знаят ама нема воля и желание!ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НИ ЗА ДА СЕ ЗЕММАТ ЕДНИ ПАРИ ОТ ПРАВИЛНИТЕ ХОРА! Кучетата си лаят, кервана си върви!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е сега вече и горивото ще им сортираме! Или на всеки контейнер пазач.
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В една от големите вериги за дрехи взимат за рециклиране от около две години, в замяна дават ваучер за отстъпка при пазаруване от тях. Така че, който е решил да си предаде старите дрехи го прави и тази мрка няма да гофнасърчи акофще контейнера пред вратата да му го сложите. Както всъщонст се получава и с останалото разделно събиране/изхвърляне.
9
4
 
17
 
! Отговори
Край преди 6 години
Със същия успех могат да забранят боба в столовете та да се отделят по-малко газове.Фандъкова всякакви имитации ще ви направи само да не хване бика за рогата:1. забрана за твърдо гориво в рамките на града;2. забрана за кола без катализатор;3. при силно замърсяване спиране на движението на коли под евро 4.
8
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера по една от телевизиите излъчиха репортаж как общинските лентяи с пот на челото пишат акт на един клошар, че рови в кофата за бо.лук . Най-смешното беше, че изглежда чиновничката се усети каква глупост е сторила и заяви, че събирането на глобите не е работа на общината и това, ако не е пунта мара за пред телевизията здраве му кажи.
7
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван ПешевНищо няма да ги спре, но картофената люспа ще отчете точка с поредната общинска глупост. Тия по-скоро са за освидетелстване няма как такива решения да се взимат от нормални хора.
6
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер! Тъкмо на родните мексиканци няма да си правят труда да ровят в казаните ще им е подбрано накуп няма да са мазни и напоени с мизерия директно в печката!Евала само мозъчни тръстове!
5
7
 
25
 
! Отговори
man преди 6 години
От общината се опитват да обвинят хората за мръсния въздух с всевъзможни обвинения: ту колите били виновни, ту дрехи сме били горили.. според мен проблема е в това, че ползват кофти луга за обезледяване, колите и улицита са страшно мръсни и при засушаване се вдига страшен прах. Да започнем от това
4
6
 
14
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Не бих си хвърлил дрехите точно там щото не искам да ми правят магии разни тъмни субекти от кварталите без канализация,нали се сещате....Аз пък искам да осиновя сиднеиАвстралия защото скита по южния континент немил-недраг и живее в кашона си под Харбър Бридж и само мечтае наблюдавайки яхтите преминаващи през залива на които на борда им танцуват милионери с вино в ръка и мадами
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане същото като с разделното събиране. Ще бъде по-лесно, защото са на едно място. Наистина света стана едно колониално блато. Една малка Индия, Африка или просто Кале.
2
0
 
37
 
! Отговори
Иван Пешев преди 6 години
Не разбрах какво ще спре клошарите да извличат от тези контейнери ?
1
2
 
12
 
! Отговори
Не е истина... преди 6 години
Във всеки квартал има дрехи магазин втора употреба, и хората могат да дарят дрехи там.Не разбирам ТЕЦ-вете как ще ги спрат. Горим ли чужди ***.Текстила от Чистота да го ползват за миене на улици.Боже, моля те вземи ме от този свят, не искам повече да чета, слушам и гледам, какво се случва в БГ.