Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?

Избягвайте големите булеварди, съветват от Столичната община
29 яну 2018 09:30, Петя Славова
115
Пак опасно мръсен въздух в София, а ще има ли "зелен билет"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Опасно замърсен въздух над София и днес. На две от градските станции се очаква повишение на нивата на фини прахови частици във въздуха, съобщават от Столичната община.

Още по темата


Препоръчва се използването на градския транспорт, а при ходене пеша да се избягват големите градски булеварди.

Не е ясно обаче, дали и днес столичани ще имат възможност да пътуват със "зелен билет" с цена от 1 лев.

В неделния ден за пръв път беше въведена тази мярка, заради сериозни превишения на нивата на фини прахови частици. Екобилетчето важеже в цялата градска мрежа за цял ден.

При закупуването му върху него се слага печат с датата, за която важи, припомня Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
31
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Живея в Красна Поляна, в квартала вони и след като съм пешеходец и не ползвам рейсовете на градския транспорт с какво ми помага зеленият билет?
27
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Огледайте улиците и тротоарите в какво състояние са след снеготопенето. Черна, гадна лепкава тиня се стеле навсякъде. Малко да пекне слънце, да поизсъхне и всичко отива във въздуха. А *** с метлите само го местят от ляво в дясно. Улиците трябва да се мият, но не веднъж в годината. Градския транспорт да е чист и редвен, а линиите рационални и удобни за хората, че сега е ад.
26
2
 
22
 
! Отговори
Коки преди 6 години
Въобще не са винивНИ мпс за мръсния въздух. То всичко се гори в печката в България и това е по-голям проблем. Говоря за БГ шведите.
25
0
 
10
 
! Отговори
Картофелия преди 6 години
Нали ви дадох вчера /неделя/ зелен билет! Който искал си купил и си го ползвал, стига ви толкова! Да не би да искате всеки ден зелен билет?Че даже и аз ходих на работа с гр. транспорт и не си дупчих билетче щото няма кой да ме глоби!
24
1
 
35
 
! Отговори
user преди 6 години
Забравих да спомена, че един Букурещ е с 3 пъти повече автомобили и 3 пъти по-големи задръствания, но нямат проблем с въздуха. Защо ли?!
23
15
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 6 години
До АнонименАми, ходи при дебелия Ким като тъгуваш по комунизма. Много ли ти беше хубаво тогава?С една подробност- печки на дърва си имаше, че може би и повече.Нямаше газифициране, нямаше и ТЕЦ на доста места.За сметка на това имаше и печки с нафта, които също замърсяваха.Да не говорим за Кремиковци, КЦМ и останалите комбинати, които бълваха всякакви химии.В момента, добре, че сме в ЕС, които ни налагат строги изисквания за пречистване на въпросните комбинати.Иначе, ще ми хвалиш комунизм
22
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По спирките, покрай булеварди и кръстовища на какво мирише? Шофьорите ставате нагли, слезте от колите, да се осъзнаете малко
21
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще не зелен,а пембян билет да пуснат,тоя проблем няма да се оправи,докато управляващите престъпници и некадърници не проумеят,че трябва незабавно да върнат поминака на хората навсякъде в провинцията.Нали някой си реши,че всики пари трябва да се изливат в София,та хем мегаполис да я направим,хем една послушна столица,която да крепи властта.Ето това е резултатът.Провинцията обедня и се обезлюди,София богат мегаполис не стана,но за сметка на това се превърна в едно отровено гето.
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пренаселването, презаселването продължава с пълна пара. Презастрояването - също.София не е България, но това е. Природата си знае работата. След като всеки е философ и никой нищо не чува, идват болестите и природата пак ще си балансира нещата.
19
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По социализма бяхме забравили печките с фърва,а сега дишате мръсните черги на ***...да ви ...демонократията...
18
1
 
34
 
! Отговори
Do 11 преди 6 години
До До 8Излез в София около 22ч, когато няма много коли и усети на какво ти мирише. Тогава говори.Също така...най-замърсения въздух са измерва около 22ч. Каква ли е причината?!Иначе...великите умове в Общината...откриха най-големия проблем. Че и го решиха с един зелен билет.Ти, също...яд те е на старите коли. Автопарка на една държава се определя и от стандарта, доходите на населението и т.н.Ако утре и на теб ти сложат изискване да караш само коли под 3г. и само Ферари, Ламбо, Бенц и БМВ?
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замърсяването идва основно от горене на всевъзможни неща в печките за отопление.Коли по София има и лятото, но такова нещо няма.
16
0
 
42
 
! Отговори
user преди 6 години
Вчера нямаше трафик, защото беше почивен ден. Защо отново имаше проблем с въздуха?! Явно не е от колите, а то ***, които горят гуми и каквото има падне.Бойко и кликата му ще тръгнат ли с метрото и кога?
15
6
 
9
 
! Отговори
Пришълец преди 6 години
До Софиянец коренякХе-хе в панелката в която съм под наем, знаеш ли колко местни чичаци с дебели шкембенца има дето карат 15+ дръгели с издухани гърнета и прогнили ламарини?
14
5
 
14
 
! Отговори
сОФИЯНЕЦ преди 6 години
Така ще е, докато има монопола топлофикация. Спасението е да се газифицира София по-не 90%. Останалото е козметика. Само, че много олигарси нямат интерес от това да елиминират отоплението с централно парно, защото от там смучат гражданите.
13
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вън провинционалистите, работещи като зидаро-мазачи, ковачи, чистачи, бармани, келнери, чистачи, общаци и прочие, не са нужни подобни лишеи в София, да сеа махат и да развиват родните си краища. Хора, генериращи доход под1.2 чисто, не трябва да имат право на по - дълъг от тридневен престой в ГРАД София!
12
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 6ако спрат не 100, а 500 000 коли от движение, ще се промени много и въздухът е най- малкото.
11
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес аз пътувах без да дупча билет, точно както правя от 1 Юни 2016 година, само преклонени главици и плаху душици дупчат билети.Няма зелен, няма жълт, няма син билет, когато доходът ми се вдигне с 60 процента, тогава ще започна да си купувам билет от 1.60. С 1900 лева заплатка кое по - напред да свърша - да отделя 1000 лева в депозита, да отида на почивка, да си платя сметките и за живот... та и сега и за скъпи билети... няма как, и без това си плащам с данътите за градския в размер на 4-500.
10
10
 
5
 
! Отговори
До 8 преди 6 години
40% от всички автомобили в България са на възраст НАД 20 години. 80% от всички автомобили в България са на възраст НАД 15 години. Какви 100 коли??
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Зеленият билет беше вчера, в неделя когато много малко хора пътуват. През седмицата очаквайте билети, ама на кукуво лято