Извънредно! Мият улиците на София заради мръсния въздух

Времето го позволявало, щели да намалеят праховите частици
62
Извънредно! Мият улиците на София заради мръсния въздух
Снимка: Булфото, архив

Столичната община започна механизирано извънредно метене и миене на улици заради подходящите метеорологични условия и във връзка с прогнозата за нивата на фини прахови частици, съобщиха от общината.

Още по темата

Екипите на почистващите фирми извършват механизирано и ръчно метене в райони Слатина, Красна поляна, Красно село и Надежда.

При метенето се извършвало и оросяване.

В Слатина на бул."Асен Йорданов" се извършва миене с маркуч.

На бул."Брюксел" е започнало механизирано почистване на разделителната ивица от наноси.

Поради повишаването на температурите дейностите ще продължат и в утрешния ден, като тогава ще се извърши миене в Красно село, Красна поляна и Надежда, уточняват от общината.

От там допълват, че почистването на регулите на уличните платна, разделителните ивици и миенето цели подобряване качеството на атмосферния въздух.


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
Бравос, великани! преди 9 месеца
Това е поредната ПР идиотщuна на ГЕРБ. Измили 10 километра и то преди дъжд. Бравос!
Фандъкова трябва да подаде оставка, защото с нейните малоумия унищожи София.
Да вдигнеш цената на билета точно когато тякат ремонти... това може да го измисли само завършен uduот! Кражби и наглост - това е същността на мафиотската структура ГЕРБ!
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тази "новина" и другата от пред итри дни,че 600 снегорина чистят не тръбва да намират място в пресата. За тези дейности данъкоплатците плащат данъци и те са задължение на общината. Все едно да четем всеки път когато някой си пусне водата в тоалетната след нужда.
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това е подигравка. Общата дължина на уличната мрежа в София е около 3400 километра. Сега Фандъкова се хвали, че щели да измият колко? Колометър или два, а може би 10?
45
0
 
4
 
! Отговори
рускиня преди 9 месеца
Фъндъкова - квартал ндежда не е само 1 улица.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Цялата статия се събира в следното.
Община София започна да изпълнява своите задълженията си, за които гражданите и плащат.
43
0
 
2
 
! Отговори
ДА преди 9 месеца
До Реалист
Прав си!Ул.Гео Милев се миеше всеки,ВСЕКИ! ден с камиони маркуч-водата се взима от река Слатинска-толкова е просто и лесно и без пари!Има едни тъмно сини,които преди да вземат социалните пари,могат спокойно да чистят!Ама няма кой да ги накара!
42
0
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Сега Фандъкова пак имитира дейност, този път че нещо щяло да се мие. Първо, няма да се мие всеки ден цяла София, даже няма и веднъж седмично и няма да е цяла София. Второ, всеки знае как се мие сега - понапръсква се с водичка и готово, измито било.
41
0
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 9 месеца
Моят спомен е, че преди доста години миеха улиците всеки ден с маркуч сложен на една голяма макара с колела, която я преместваха на следващата улица, като измиеха някъде. Водата я вземаха от едни кранове по тротоарите, за които се твърдеше, че водата не е питейна, а за миене. Сега тези кранове ги няма, въпреки че тръбите под тротоарите би трябвало да си стоят, но знам ли? Толкова много се разруши в последните десетилетия, че вече не знае човек кое го има и кое не.
40
0
 
5
 
! Отговори
Цюрих преди 9 месеца
Ама при вас и улиците ли мият? Значи вече сте открили течащата вода. Браво!
39
0
 
4
 
! Отговори
честито преди 9 месеца
Титаните на мисълта от СОС най-после се сетиха, че трябва и улиците да се мият! Ако се сетят и да сложат стандарт за твърдите горива и четни-нечетни номера може би ще имат успех! А и разбира се, да не крадат! А и дано се сетят, че от Картофелия не става и *** за зеле!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво, единственото полезно нещо свършено от Фандъкова за толкова години кметстване. Дано не е само поредната схема за крадене.
37
0
 
12
 
! Отговори
Сензационно! преди 9 месеца
Извънредна новина?! Докъде паднахме - от общината се сетили, че трябвало да се мият улици...
36
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
За съжаление ще измият само улиците в центъра, защото вероятно някой пак ще идва на посещение. Едва ли ще влязат и в кварталите, а оправдания винаги има - паркирали коли, няма тротоари... За последните 6 години, само веднъж са идвали да мият улицата, на която живея.
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това не трябва да е новина а ежедневие!Като във всички нормални държави!
34
0
 
24
 
! Отговори
Хайде, стреснете се! преди 9 месеца
Миенето на улиците - всяка седмица. Както при социализма!
33
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
фини частци, едри частици, и лепило ше дишам ако требе
важното е , че съм у Софето бате !
32
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 35

В Западна Европа хората си носят найлонови пликчета и събират акото на кучето. Чистотата на града зависи повече от жителите, ама нали сме критикари.
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
В събота ми измиха колата на автомивка. На съм я карала от тогава. Вчера сутринта не приличаше на нищо. Все едно някой беше изсипвал с кофи прах върху нея. Живея в центъра. Е, наблизо има строеж, може и от там да е, но този прахоляк го дишаме.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сетиха се. Най-големият замърсител на въздуха лятос не са автомобилните газове, а калта, засъхнала по улиците и превърната в прах. Калта от градинките-паркинги и от непочистените гуми на камионите от строежите.
През зимата замърсяват най-вече печките.

Тези две неща зелен билет не ги оправя.
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Докато крадливата Картофка е кмет, подкрепяна от Шайката, ще е така. София ще е ограбвана, крадена, лъгана, ***. Тази женица я гледах вчера по Първа програма, извинения и обяснения, колко била направила и ще направи. Няма да се махне докато не в изритаме от там с целия крадлив антураж.