Вижда ли се краят на скъпите софийски имоти?

Сделките падат, клиентите не са готови да плащат висока цена
31 яну 2018 13:30, Екип на Bloomberg
51
Вижда ли се краят на скъпите софийски имоти?
Снимка: Pixabay

В момента на пазара на недвижими имоти в София има силно търсене, което, от една страна, трябва да ни радва, но вече се стигна до един момент, който е леко притеснителен. Сделките падат надолу, а клиентите не са готови да дават толкова много спрямо това, което вярват, че е правилната цена.

Това посочи Георги Захариев от Green Sofia Apartments в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

В този смисъл, посочи Захариев, малко се изчерпа информацията, че пазара трябва да качва цените нагоре.

„Въпреки че няма такова голямо предлагане, това ще се промени, защото през последните 2-3 години започнаха много строежи, бяха издадени множество разрешения за строеж. В един момент те ще се появят на пазара, макар голяма част да бяха разпродадени ще „на зелено“, отбеляза той.

„Това нещо ще повиши предлагането и, смятам, че цените трябва да запазят едно ниво, което в момента се наблюдава", прогнозира Захариев.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цените няма да паднат, те ще се сринат!
6
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жилището трябва да може да се самоизплати с отдаване под наем за 10 години. Всичко отгоре платено е в графа загуби.
5
1
 
20
 
! Отговори
Един преди 6 години
Цените няма да паднат или поне не и изведнъж, но е ясно че нагоре няма накъде да мърдат. Все пак 25-30 % скок за 1 година не е малко. Доходите със сигурност не са скочили толкова и не е без значение дали ще изплащаш ипотека 20 вместо 15 години примерно.
4
2
 
44
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи мога да потвърдя със 101% сигурност че новото строителство нищо не може да е по скъпо от 200-300 евро на квадрат! При това завършено да акт 16. Сега обаче идват балоните! Първия е големината на метъра през последните 20 години фактически метъра е около 60 в най-най-добрия случай 75см. После идват правите ъгли там работата е по-сле правия ъгъл в днешно време е около 34.5градуса. После идват терените:"*** ние платихме за тоя терен от 100кв/м 5 милиона евро!"!!!??? После идват балъците и т.н.
3
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И каква стана тя? Вчера имаше статия за повишаване на цените а днес вече се говори за намаляване на търсенето и цените падат? Ей тая гладна кокошка все просо сънува! С беден обрулен народ търговия не се прави! Може да има някои които си позволяват да си купят жилища но това са единици които са работели в чужбина спестили са някой лев и са ги инвестирали в апартамент. Но това не означава масово купуване а единично. А и повечето се пазарят и свалят цените в нормални граници. А не с 500 % надценка!
2
4
 
55
 
! Отговори
буммм преди 6 години
Голям балон за големи *** и после бум.....
1
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждат се фалити, това се вижда, както и много работа за ЧСИ.