Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?

Общинарите решават за отсечката от "Витошка" до "Графа"
34
Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?
Снимка: Уикипедия

Столичният общински съвет ще разглежда и гласува пешеходното пространство в центъра на София да се разшири по улица "Алабин" от бул. "Витоша" дo ул. "Граф Игнатиев". Докладът в СОС е внесен от общинския съветник Войслав Тодоров от групата на коалиция "Сердика", а гласуването ще е в четвъртък, съобщава "Монитор".

Миналата година общинарите дадоха зелена светлина и още два участъка в центъра на града да бъдат обособени само за пешеходци.

От март бул. "Витоша" ще бъде затворен за движение на автомобили между ул. "Алабин" и бул. "Александър Невски". С новата зона обаче няма да се спрат трамваите. Удължаването на пешеходната зона пред Съдебната палата и покрай храм "Света Неделя" е стъпка по пътя към освобождаването от автомобили на едноименния площад.

От пролетта за движение ще бъде затворена и ул. "Георг Вашингтон" в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни тогава, че не приема доводи против обособяване на пешеходни зони в центъра, където има 2 метролинии, минават 5 трамвая и има 2 подземни гаража.
 


34
Още от София
Пускат парното в "Гео Милев", "Слатина" и "Яворов" през нощта
Напиши коментар Коментари
33
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой е тоя булевард Александър Невски.да не е Александър Стамболийски ахахахахаа,като идвате в София научете поне имената на най-главните улици бе дами и господа "жирналисти".
32
1
 
6
 
! Отговори
Таню преди 2 седмици
"бул. "Александър Невски""???

Prawilno e kazal Wasil Peewski някога "Narode?!?"
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В други градове по света, подобни улици не се затварят, а само в определени часове на денонощието се прекратява движението по тях. Едва ли колите на Съдебна охрана ще спрат да преминават по забранените улици. Те и сега си минават по Граф Игнатиев, без да имат право на това.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Лоша идея е да се затвори Алабин в тази отсечка. Така се прекъсва една връзка, по която минават много коли и което прекъсване ще натовари допълнител;но и без това претоварените съседни маршрути. Става дума за връзката Гурко-Алабин-Витоша, започваща по Гурко от Евлоги Георгиев при стадион Васил Левски, пресичаща, бул. Васил Левски, пресичаща Раковски, после стига до Алабин и остава в нищото. Който сега минава от там, за да продължи примерно по Стамболийски, ще трябва да се набута в задръстването
29
0
 
11
 
! Отговори
сс преди 2 седмици
Автора да иде да си вземе хонорара от касата на бул."Александър Невски". Ако му е от полза ,мога да го подсетя да търси между Стадион"Васил Левски" и бул."Поручик Списаревски".
28
2
 
4
 
! Отговори
5ьо преди 2 седмици
Световна тенденция в цивилизованите държави е да се затварят улици за трафик и те да стават пешеходни зони. Само ми се струва тук, че няма ясна концепция за свързаността на тези зони, така както няма и такава за свързаността на велоалеите. А за това откъде е авторът... познавам кореняци, които не знаят как да стигнат до Лъвов мост.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А катилът Крусев с двете метролинии и петте трамвая ли си води децата на училище? Сутрин и вечер ще ми задушат децата в метрото. Кошмар е!!!
26
8
 
13
 
! Отговори
... преди 2 седмици
Абсолютно цялото движение в центъра на автомобили трябва да бъде премахнато и да остане само електирческия градски транспорт. Трябва да се даде предимноство на хората с колела и на градския транспорт. И да се разкарат наредените като аптекарски шишета автомобили по тесните улички, за да може да се оправи инфраструктурата и да се почисти като хората.

Всичко останало е просто отчитане на дейност.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За другия път, нека хора родени в София да ви пишат новините, смешни сте иначе
24
1
 
6
 
! Отговори
до доживелият 19 преди 2 седмици
Съжалявам, но плщад Гарибалди е малко петънце от 200 кв.м. пред КТБ на Денкоглу, Графа и Белчев.
23
8
 
5
 
! Отговори
трафалгар преди 2 седмици
Навсякъде в Европа има големи пешеходни зони в градските центрове!И във Виена и в Кьолн , и в Милано и Рим и Бордо и Барселона и навсякъде Просто софиянци са селяни и не пътуват достатъчно за да знаят!
Който е писал статията малко да погледне коя улици къде минава :) хахах
22
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пришълците, които управляват София не искат да разберат, че не искаме центъра да прилича на мегдана в родното им място. Искаме жив, функциониращ град.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То бива неграмотност, ама толкова. Мъкааааа
20
0
 
26
 
! Отговори
До Митко преди 2 седмици
И аз се озадачих, но се оказа, че имало улица Александър Невски... Само дето е в Хаджи Димитър, та не виждам как ще затворят движението от центъра до Хаджи Димитър
19
5
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 2 седмици
Въпросното място си има име и се нарича Площад Гарибалди.
И това доживях, провинциалисти да пишат за София и да ми обясняват някакви небивалици.
18
0
 
23
 
! Отговори
Геометрик преди 2 седмици
Булевард ВИТОША и улица АЛАБИН се пресичат. Така че няма как да са едновременно и успоредни. Вижте там оправете си статийката.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Граф Игнатиев не е пряка на бул.Витоша, а тръгва от ул. Алабин - почти от същото място, от което от ул. Алабин тръгва и ул. Калоян.
Ул. Алабин тръгва от пл. Македония и свършва там, където се пресичат ул. Гурко, ул. Леге и Княз Александър I.
16
0
 
21
 
! Отговори
Жо преди 2 седмици
ДНЕС.БГ оправете си статията и си вземете обратно хонорара от Александър Попов! Толкова много грешна информация не бях чел!
15
0
 
14
 
! Отговори
лут умора нема преди 2 седмици
Трамваите ще хвърчат по Алабин от Витошка до Графа?
14
10
 
13
 
! Отговори
софиянец преди 2 седмици
Кой толкова ще се разхожда по Алабин? Май някой иска да си вдигне стойността на западналите магазин. Айде да затворят целия център и да ни раздадат тротинетки. Чудят се какви псевдо подобрения да правят през евро председателството.