Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?

Общинарите решават за отсечката от "Витошка" до "Графа"
34
Ще стане ли "Алабин" пешеходна зона?
Снимка: Уикипедия

Столичният общински съвет ще разглежда и гласува пешеходното пространство в центъра на София да се разшири по улица "Алабин" от бул. "Витоша" дo ул. "Граф Игнатиев". Докладът в СОС е внесен от общинския съветник Войслав Тодоров от групата на коалиция "Сердика", а гласуването ще е в четвъртък, съобщава "Монитор".

Миналата година общинарите дадоха зелена светлина и още два участъка в центъра на града да бъдат обособени само за пешеходци.

От март бул. "Витоша" ще бъде затворен за движение на автомобили между ул. "Алабин" и бул. "Александър Невски". С новата зона обаче няма да се спрат трамваите. Удължаването на пешеходната зона пред Съдебната палата и покрай храм "Света Неделя" е стъпка по пътя към освобождаването от автомобили на едноименния площад.

От пролетта за движение ще бъде затворена и ул. "Георг Вашингтон" в участъка от ул. "Трапезица" до ул. "Пиротска". Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни тогава, че не приема доводи против обособяване на пешеходни зони в центъра, където има 2 метролинии, минават 5 трамвая и има 2 подземни гаража.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
егати... преди 6 години
ТВА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!!! ПО ТОЗИ НАЧИН НЯМА НИКАКЪВ НАЧИН ДА СЕ СТИГНЕ ДО СТАМБОЛИЙСКИ ЛЕСНО И ЩЕ СТАВАТ ЕГАТИ ЗАДСРЪСТВАНИЯТА...аз съм категорично против такива важни транспортни възли да стават пешеходни зони...да има пешеходни зони там, където няма да пречи на трафика на колите...по тая логика айде да направят пешеходна зона всичко до Лъвов мост, само щото, видите ли, имало метро...С БЕЗУМНИ ЦЕНИ НА БИЛЕТЧЕТАТА!!! аз вече и метрото спрях да използвам заради цената на билетчето... :@
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой е тоя булевард Александър Невски.да не е Александър Стамболийски ахахахахаа,като идвате в София научете поне имената на най-главните улици бе дами и господа "жирналисти".
30
1
 
6
 
! Отговори
Таню преди 6 години
"бул. "Александър Невски""???Prawilno e kazal Wasil Peewski някога "Narode?!?"
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В други градове по света, подобни улици не се затварят, а само в определени часове на денонощието се прекратява движението по тях. Едва ли колите на Съдебна охрана ще спрат да преминават по забранените улици. Те и сега си минават по Граф Игнатиев, без да имат право на това.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лоша идея е да се затвори Алабин в тази отсечка. Така се прекъсва една връзка, по която минават много коли и което прекъсване ще натовари допълнител;но и без това претоварените съседни маршрути. Става дума за връзката Гурко-Алабин-Витоша, започваща по Гурко от Евлоги Георгиев при стадион Васил Левски, пресичаща, бул. Васил Левски, пресичаща Раковски, после стига до Алабин и остава в нищото. Който сега минава от там, за да продължи примерно по Стамболийски, ще трябва да се набута в задръстването
27
0
 
11
 
! Отговори
сс преди 6 години
Автора да иде да си вземе хонорара от касата на бул."Александър Невски". Ако му е от полза ,мога да го подсетя да търси между Стадион"Васил Левски" и бул."Поручик Списаревски".
26
2
 
5
 
! Отговори
5ьо преди 6 години
Световна тенденция в цивилизованите държави е да се затварят улици за трафик и те да стават пешеходни зони. Само ми се струва тук, че няма ясна концепция за свързаността на тези зони, така както няма и такава за свързаността на велоалеите. А за това откъде е авторът... познавам кореняци, които не знаят как да стигнат до Лъвов мост.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А катилът Крусев с двете метролинии и петте трамвая ли си води децата на училище? Сутрин и вечер ще ми задушат децата в метрото. Кошмар е!!!
24
8
 
13
 
! Отговори
... преди 6 години
Абсолютно цялото движение в центъра на автомобили трябва да бъде премахнато и да остане само електирческия градски транспорт. Трябва да се даде предимноство на хората с колела и на градския транспорт. И да се разкарат наредените като аптекарски шишета автомобили по тесните улички, за да може да се оправи инфраструктурата и да се почисти като хората.Всичко останало е просто отчитане на дейност.
23
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За другия път, нека хора родени в София да ви пишат новините, смешни сте иначе
22
1
 
6
 
! Отговори
до доживелият 19 преди 6 години
Съжалявам, но плщад Гарибалди е малко петънце от 200 кв.м. пред КТБ на Денкоглу, Графа и Белчев.
21
8
 
5
 
! Отговори
трафалгар преди 6 години
Навсякъде в Европа има големи пешеходни зони в градските центрове!И във Виена и в Кьолн , и в Милано и Рим и Бордо и Барселона и навсякъде Просто софиянци са селяни и не пътуват достатъчно за да знаят! Който е писал статията малко да погледне коя улици къде минава :) хахах
20
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пришълците, които управляват София не искат да разберат, че не искаме центъра да прилича на мегдана в родното им място. Искаме жив, функциониращ град.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То бива неграмотност, ама толкова. Мъкааааа
18
0
 
26
 
! Отговори
До Митко преди 6 години
И аз се озадачих, но се оказа, че имало улица Александър Невски... Само дето е в Хаджи Димитър, та не виждам как ще затворят движението от центъра до Хаджи Димитър
17
5
 
15
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Въпросното място си има име и се нарича Площад Гарибалди.И това доживях, провинциалисти да пишат за София и да ми обясняват някакви небивалици.
16
0
 
23
 
! Отговори
Геометрик преди 6 години
Булевард ВИТОША и улица АЛАБИН се пресичат. Така че няма как да са едновременно и успоредни. Вижте там оправете си статийката.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Граф Игнатиев не е пряка на бул.Витоша, а тръгва от ул. Алабин - почти от същото място, от което от ул. Алабин тръгва и ул. Калоян.Ул. Алабин тръгва от пл. Македония и свършва там, където се пресичат ул. Гурко, ул. Леге и Княз Александър I.
14
0
 
21
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ДНЕС.БГ оправете си статията и си вземете обратно хонорара от Александър Попов! Толкова много грешна информация не бях чел!
13
0
 
14
 
! Отговори
лут умора нема преди 6 години
Трамваите ще хвърчат по Алабин от Витошка до Графа?