Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
34
 
! Отговори
оле преди 6 години
Тая като я гледам много става. Леле брат ако тури и една униформа!
4
4
 
48
 
! Отговори
вергил преди 6 години
Ясно е,че жени в екип не могат да работят.Само интриги плетат една срещу друга.Ама така е-напълниха МВР с жени.А просто не име там мястото-това си е мъжка професия.Или са прекалено страхливи и не поемат отговорност,или са се взели много насериозно и не могат да работят с гражданите.
3
0
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нерегламентирани контакти с криминално проявени, покриване на преписки за престъпления, а наказанието е преместване на други постове???? Моля!?
2
0
 
40
 
! Отговори
ха-ха преди 6 години
Гешев ли се казва?! Назначавйте го!
1
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жени в МВР, голяма грешка!! Еманциоация трябва да има но жената не става за полицейска работа. Да си гледат децата и готвят манджи. Тази насока, да се назначават женоря на управленски места, наложи Банкянския чук. В тяхното обкръжение се чувства мъж, защото от младини е известен шубелия, независимо, че се прави на юнак. ЛъФ със сърДце на мишок.