Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!

Теменужка Капчина и съперничката й Аделина Малакова не се понасяли
Обновена: 8 фев 2018 10:05 | 8 фев 2018 07:50,
149
Eдната топне другата... двете шефки на 4-то РПУ аут!
Аделина Малакова. Снимка: Facebook

Ескалиращ конфликт между началничката Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова е в основата на смяната на ръководството в 4-то РПУ в София, твърдят източници на "24 часа".

Двете дами са подали заявления да напуснат постовете си. Теменужка Капчина отива на работа в Главната дирекция на полицията. От поста си по нейна молба е освободена и Малакова, която ръководи разследващите полицаи в управлението.

Още по темата

Комисар Теодор Тасев, който беше зам.-началник, също напуска. На негово място идва досегашният началник на отдел "Криминална полиция" - 35-годишният Делян Гешев. Още не е ясно кои ще са титулярите на постовете на Капчина и на Малакова. Никой от напускащите обаче не е уволнен от МВР, и тримата ще бъдат преназначени на други длъжности.

В същото време от няколко месеца в районното тече проверка на "Вътрешна сигурност" към МВР. Сигналите срещу Капчина и Малакова са както от техни подчинени, така и от граждани, които са подавали жалби.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР.

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Теменужка Капчина стана началник на РПУ-то през 2015 г., когато Валентин Бучински оглави полицията в Перник. Била е директор на дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни, после и зам.-началник на 1-во РПУ.

Съперничката ѝ, 42-годишната Аделина Малакова е от Търново, юрист и потомствен полицай, описват я колеги. Преди години кандидатствала за прокурор, но останала в МВР. Станала известна, когато музикантът от "Ку-ку бенд" Илия Илиев разказа в тв ефир как Малакова, тогава дознател в ГДБОП, дошла на проверка в негов имот. Когато той я питал защо, тя му отвърнала: "Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
41
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
вьн от мвр
24
0
 
29
 
! Отговори
калашников преди 6 години
Две - още по не е на добре!
23
1
 
39
 
! Отговори
калашников преди 6 години
Жена на кораба-не е на добре!
22
0
 
68
 
! Отговори
българин преди 6 години
Това е полицията е България - пълна п-орнография !
21
1
 
64
 
! Отговори
Alek преди 6 години
След като е имало толкова сигнали и са проверявани за толкова престъпления по служба, защо се преназначават?!?!?
20
1
 
50
 
! Отговори
до кога така преди 6 години
До ЙорданНе е важно от какъв пол са полицаите а това че няма контрол и ред в полицията и за награда увеличават заплатите въпреки недоволството на народа който нарича вече полицаите-НАГЛИТЕ!!!
19
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българска работа .....има ли конфликти за единия ..й
18
1
 
43
 
! Отговори
кога преди 6 години
Полицията е загубила доверието на хората,народа не вярва на полицията това за една държава е катастрофа,но политиците не искат да накарат полицията да работи и да дават пари само при реформа.
17
1
 
45
 
! Отговори
Реалност... преди 6 години
Това са кадрите на МВР, това е тяхната " работа " , техните връзки помежду им.... Неслучайно и резултатите са такива...Беззаконие в структура, която би следвало да прилага и спазва законите....
16
1
 
39
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Полицаи и то жени.началнички при това.но какво се учудваме щом социоложката на тиквата беше министърка!?родната полиция ни пази- пее веско маринов!въобще цветя и рози за мвр!
15
4
 
31
 
! Отговори
ехо преди 6 години
Основната реформа трябва да бъде в съда ! Съдебната система е най -гнила !
14
0
 
60
 
! Отговори
МВР е ОПГ преди 6 години
Какво е това наказание "преназначаване". Къде в частния сектор има такова наказание. Очевидно мевере е организация, където самозабравянето, беззаконието , ненаказуемостта вътре в системата са опасни за правния ред, правата и сигрността на гражданите. Кой ще ни пази от мевере?
13
1
 
57
 
! Отговори
всички знаем преди 6 години
Пълен хаос и бардак е в полицията и единственото решение е тотална реформа в полицията ако това не се случи скоро ще става по лошо.
12
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложиха ги тези жени навсякъде в силовите министерства на ръководни позиции и само глупости и интриги. Същото се получи и в Пловдив.
11
0
 
62
 
! Отговори
Малакова преди 6 години
"Тоя ще кляка и ще лази, докато аз кажа!"...Tова недоразумение не само е била -Тя Е , и което е най-лошото-Ще бъде ръководен кадър в местното пододобие на полиция...WTF
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигнеге им заплатите бе мухльовци!
9
2
 
62
 
! Отговори
Шебек преди 6 години
Министерство на вътрешните работи е на дъното. По-надолу няма !!!
8
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените правят само бъркотии навсякъде.
7
2
 
31
 
! Отговори
леле преди 6 години
тия от четворката кви пияници са!
6
3
 
68
 
! Отговори
РосТролНадзор преди 6 години
"Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други."А НЕ ЗАРАДИ"Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях."ТИПИЧНО ЗА СИСТЕМАТА НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ . АМИН ! И ТО ПРЕМЕСТЕНИ , А НЕ В ЗАТВОРА ЗА ДЪЛГО ВРЕМЕ :)))) .... ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! ТАКА КАЗВА БАЩИЦАТА !