Трафик: Грешен пътен знак и излишна бус лента?!

Сигнал до Helpbook за безумия по бул. "Ал. Малинов"
8 фев 2018 12:00,
53
Трафик: Грешен пътен знак и излишна бус лента?!
Снимка: Helpbook

За затруднен трафик по столичния бул. "Ал. Малинов", посока "Цариградско шосе", сигнализира гражданин в платформата за сигнали на Investor Media Group – Helpbook.

"Според знака, който е преди кръстовището на "Малинов" с "Киприян" и "Филип Аврамов", лявата лента на "Малинов" е само за направо, докато пътната маркировка и светофарите показват, че лявата лента е само за наляво.
Понеже знакът се вижда пръв, шофьорите по "Малинов", които не познават маршрута и искат да продължат напред, отдалече се престрояват вляво, защото лявата лента е по-празна в повечето случаи, и после трябва да се престроят отново в средната лента, за да продължат в посока напред. Проблемът е, че второто престрояване се случва преди кръстовището, което затруднява движението в лентата за напред в пиковите часове", се посочва в сигнала.

Допълнително, трафикът бива затруднен и от напълно ненужна бус лента.

"Пак преди кръстовището има и около 20-ина метра бус лента, която е напълно ненужна и допълнително  затруднява трафика в натоварените часове, ако тя се спазва, още повече, че след кръстовището вече няма бус лента по "Малинов" в посока към Цариградско шосе", подчертава още авторът на сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в Helpbook!

Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Helpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
4
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Дай доказателство или спри да пишеш за броя на колите. Колите в България са малко - под средното за ЕС. В София колите в движение в даден момент са по-малко, в сравнение с изброените от теб градове. Сещаш ли се защо?
29
0
 
3
 
! Отговори
До 25 преди 6 години
Провинциалната комплексираност пак се изказа. Всички градове в България са били малки и не особено чисти след Освобождението от турско робство. Всички градове в България са увеличили населението си след Освобождението, най-вече с преселили се селяни от близките села, както и с преселили се българи от български земи, останали извън България, най-вече македонци. София, както и други градове, е имала моменти на възход и на западане. Освобождението заварва София в лош период, но сега не е така.
28
5
 
0
 
! Отговори
Край преди 6 години
Берлин - 340коли на 1000 човека София - 560 коли на 1000 човека;Колете в София са повече на 1000 човека от колете в Прага, Виена, Лондон, Кьолн.Подобна е картинаката в Прищина и Скопие.
27
5
 
2
 
! Отговори
Край преди 6 години
Глупаво общество и власт.Всички подобни градове разчитат на силен градски транспорт - комфортен, еколигичен,евтин, бърз и редовен. Тука ганчовците си превлекоха от автоморгите на Итали де що има барутник и сега пълзят с 10км. час в трафика па и ще се издушат.Много обичат лукса /четвърто-пета употреба/.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За съжаление хора, които хал-хабер си нямат от организацията на движението и паркирането в София, решават кое как да става. Къде и как да се паркира, къде да се променя движението от двупосочно в еднопосочно, в каква посока да е движението по еднопосочни улции, къде да се слагат бус ленти или едно от последните им творения - изключително глyпaвите светофари, заради които трябва да стоим маса време преди да пресечем. Всеки един постоянно живеещ в засегнатите райони би се справил по-добре.
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, вие софиЕнци сте странно племе. Първо започвате да обиждате "пришълците" от провинцията, а следващата ви фаза на псевдо столична гордост се изразява в квартално разделение. Сигурно в кварталите си спорите, кой е по-голям столичанин според номера на блока. Не знам дали хората от провинцията са ви проблема, слава богу не живя в най-голямото село на БГ, но едно знам - дори в хрониките от преди "великото преселение към Сф" София е описана като изключително мръсен и кален град. Малко разсмисъл..
24
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха ха наистина си струва да се разходиш почивните дни до Младост!И бус лентата отдавна не е бус лента,като гледате виждайте!Най обичам *** от Люлин,с.Обеля,с.Надежда,с.Връбница и т.н. да се имат за Софиянци .Е сърби ви ама не можете да си позволите да живеете там!Крякайте си в блатото и не страдайте!Кое къде се е окучило там се е научило!Презастрояване :Лозенец, Иван Вазов,Манастирски ливади- много дошляк много нещо!
23
2
 
5
 
! Отговори
Боко преди 6 години
Колеги!?........кой в Общината е от Град София!?!?!!........Никой.......Всички сме жертва по носталгията им по нужника и обора в задния двор на бащината къща. Тези пришълци сравняват всичко с мащабите на пътеката до обора който обслужват. Ето ви фъндъкова, онзи крусеф, останалата пасмина, контролите в градския транспорт които са съселяни на кмета и особено възпитани и вежливи като нея и т.н. Генератори на Вицове, но на нас вече не ни е смешно. ЧАО!?!
22
6
 
3
 
! Отговори
ХХ преди 6 години
Всеки решава, че дадена бус лента е безумие, ненужнда и абсурд и настава тотален хаос, заради личните ви преценки и "гениални" размишления. Правилникът не е за тълкуване и лични впечатление, а за спазване! Кои по дяволите сте вие, че сами си решавате кой знак е абсурден и кой не? Същото важи и за други табели. Например, знак забранено, ама видиш ли аз смятам, че този знак е абсурден и не го спазвам. WTF? Аз на такива дребни такираки им намерих цаката. Видео регистратор и нон стоп сигнали до КАТ!
21
4
 
2
 
! Отговори
Чоко преди 6 години
До До 7 ререЛови си метрото бе .Кой ти е длъжен да ти осигурява пътуване с кола .
20
1
 
8
 
! Отговори
До 7 рере преди 6 години
Май не си попадал в Младост на движение с 1 км/час от типа тръгни-спри по булеварда от Хит до Цариградско шосе, когато затворят булеврад Брюксел заради някоя VIP персона или заради нещо друго. От Хит до Цариградско шосе за 2 часа и половина заради "прекрасната" инфраструктура.
19
2
 
12
 
! Отговори
До 7 рере преди 6 години
Каква инфраструктура слънце в последните години сънуваш в Младост?! Инфраструктурата БЕШЕ слънце, преди да започне хаотичното застрояване в Младост. Сега инфраструктурата е много зле. Аз живях там доста години, но преди 12 години заради силно влошената инфраструктура се преместих на друго място.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В държавата на 3лaтkите и 3лaтkовците Е ТАКА!!!!!!!
17
1
 
12
 
! Отговори
До 14 преди 6 години
Бус лента би имала смисъл преди години, когато 306 беше на 2 минути, 305 и 76 на 2,5 минути и т.н. Сега автобусите са най-много на 12-13 минути, измениха маршрути и т.н. и бус лентата е вредна. Стои празна и през 5-6 минути я мине, я не мине автобус. а в същото време колите биха се задръстили до Окръжна болница, че и повече, ако не карат и в бус лентата.
16
1
 
5
 
! Отговори
До 7 pepe преди 6 години
Май селянин обижда на селянин. Роден съм в Центъра на София до площад Славейков, но съм живял и доста години в Младост. Там живееха МАЦИ, ако знаеш какво означава това съкращение. Ако не знаеш, по-добре си замълчи.
15
1
 
2
 
! Отговори
Wood sf bike преди 6 години
Uuuuuu, nema veloalea!
14
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гадни шоферски ***.
13
1
 
18
 
! Отговори
ежедневно преминаващ преди 6 години
Наистина бус лентата по Малинов в посока на цариградско не върши никаква полезна работа за градския транспорт, защото се ползва и от доста леки коли. По-добре да я няма и да се отпуши изцяло трафика, защото сега и рейсовете не минават безпроблемно по нея, и другите ленти се задръстват, защото повечето шофьори спазват правилника и си седят в техните ленти. Да се знае, че всички ленти са и за автомобили, както и споменатия светофар за наляво и въпросната лява лента да са и за направо.
12
2
 
7
 
! Отговори
No преди 6 години
За колегата Pepe:В Младост има селяни наистина,но има и граждани.Даже ако се огледа по-добре ще види и извънземни.Това че в неговото село има само селяни,това не означава че навсякъде е така.
11
0
 
3
 
! Отговори
Най-точен преди 6 години
Не се отчайвате - наскоро в Разсадника сътвориха едни *** не могат да се опишат с думи. Тези от общината, занимаващи се със знаци са пълни ***. П.П.Трите звезди са за заместване с произволни думи.