От сигналите има смисъл: Кашпи по "Малинов" против паркиращите камиони

За проблемът сигнализираха граждани пред Dnes.bg и Helpook.info
20 фев 2018 12:45,
63

Снимка: Helpbook.info

Упорството и сигналите дават резултат - в столичния квартал "Младост 4" вече слагат кашпи на булевард, където доскоро куриерски фирми паркираха камионите си на зелени площи.

За проблемът алармира жител на квартала и изпрати снимки до Dnes.bg. Сигнали бяха качени и в платформата Helpbooк.info.

Още по темата

В резултат на сигналите КАТ започна да действа. Постапвят се бетонни кашпи върху зелените площи на бул. "Александър Малинов" и така камиони няма да могат да паркират върху зелените площи, което не само, че унищожава и малкото зеленина в столицата, но и внася допълнителна мръсотия.

"В резултат на сигнал от гражданин, общината съвместно с КАТ започна да предприема серия от мерки за разрешаване на проблема, като в момента се поставят бетонни кашпи върху зелените площи. В очакване сме в предвидения от закона срок да получим и официален отговор от компетентните институции", коментира мениджъра на платформата Иван Николов.

Ако и вие имате сигнал, който искате да подадете - можете да го направите в Helpbook.info. Не само ще подадете сигнал към институциите, а допълнителното медийно отразяване ще даде гласност на проблема.

Тъй като всеки ден се сблъскваме с проблеми по улиците, по пътищата, в институции и т.н. е нужно подаването на сигнали, за да бъдат решени проблемите ни да стане по-лесно и достъпно. Твърде често обаче подаването на сигнали към отговорните е тромаво и трудно.

Тук на помощ идва HelpBook.info. Сайтът на Investor Media Group е платформа, на която граждани подават сигнали за нередности от всяко едно място в България. Така се осъществява възможност за публична комуникация с институциите и прозрачност при тяхното решение.

Всички изпратени сигнали и отговорите от институциите се публикуват в HelpBook.info, където могат да бъдат разгледани, споделени и подкрепени от останалите потребители на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
18
 
! Отговори
Факт преди 6 години
В София не се мисли за паркирането, което е задължение на общината, а вместо това се налагат хаотични забрани, вкл. и с кашпи и се разрешава безразборното строителство, за което после няма инфраструктура, както е и в този случай. Пита се в простата задачка къде все пак да се паркират тези камиони, които вършат определена работа?
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тия бетонови саксии вече са счупени, както се вижда на снимката, освен това са и разместени и има място до тях все пак да се качи кола. Въпрос на 1-2 месеца е да ги изпочупят нацяло и всичко да си тръгне по старому. Изобщо това не е решение на проблема. Ако исскат да няма паркиране може да сложат колчета или да засадят дървета
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И като си помисли, че в София колите са малко в сравнение с други подобни градове в Европа. Какво ли ще стане, ако удвоим броя на колите и настигнем Рим по брой коли на човек от населението?
14
0
 
13
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Да не са ги хвърляли от някой камион?
13
0
 
10
 
! Отговори
Естет преди 6 години
Хубаво... ама то и кашпите са ум да ти зайде...
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Данчее, возила ли си се пак на рейс, или онзи път беше за заблуда на противника?
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още 50 000 кашпи и ще оправим проблем а паркирането в Младост.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Винаги съм искал да водим туристите в Младост, не само на Александър Невски и Рилския манастир.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия кашпи са самата красота. Може туристи да водим да ги разгледат.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно на такива места няколко нахвърляни бетонни кашпи не са решение на проблема.По-добре да се засадят растения подходящи за жив плет,хем ще е зелено,хем ще пречиства въздуха,хем няма да се паркира.А и по-красиво от бетонни кашпи със саморасляци вътре.Но трябвада се поддържа от общините.Но така е по-лесно, отбиване на номера.
7
2
 
14
 
! Отговори
sport преди 6 години
Това HelpBook е поредната "прекрасна" инициатива. За съжаление ще стане като call.sofia.bg. Една платформа, на която са посочени хиляди нередности, но не се взимат никакви мерки. Както коментираха преди мен, като им наложиш глоби, след което си ги и събереш, тогава вече ще почнат да се замислят всички. Ама всеки в момента е тарикат и докато е така, няма оправия.
6
4
 
11
 
! Отговори
666 преди 6 години
Доста красиво се е получило.
5
2
 
22
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа това с паркирането не знам защо *** само в страни кат БГ е проблем! Навсякъде другаде си има ГЛОБИ и ХОРА дето СЛЕДЯТ за тия ГЛОБИ! Веднъж кат те пипнат и те режат от кръста надоло! Втори път кат те пипнат и може и да забравиш да шофираш до де ти върнат книжката! За трети път вече отиваш да чукаш каминяк в някоя кариера и плащаш за това, че ти дават право да чукаш същия този каминяк! *** тука за 500-600 лв ти дават професионална шофьорска книжка при това без да си минал ни курс ни изпити!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балканския селянин само от едно разбира...
3
2
 
24
 
! Отговори
малоумна работа преди 6 години
Общината прави разход, за да предотврати приход.***, събрайте им парите от глоби на камионите. Късайте им главите всеки ден. Пълнете си хазната. Вместо това, вие давате пари за кашпи :)
2
0
 
18
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До zeusСпокойно, чака да пуснат поръчка за ремонт на новия участък на малинов, дето го правиха преди година че шахтите са пропаднали пак. 1-2 милиарда ще стигнат и още 200-300 милиона може за кашпи да отделят...
1
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Мила родна картинка, кали и кашпи набор на баба ми :)