С маски и калцуни, защото няма тротоари и улици в кв. "Витоша"

Жителите на протест, не искат да плащат местни данъци
10 мар 2018 14:30, Петя Славова
67

Снимка: Булфото

 Жителите на квартал "Витоша" излязоха на протест заради инфраструктурните проблеми на квартала, които само се задълбочават. Демонстрацията започна точно в 10.30 часа.
Още по темата

Протестиращите казаха, че няма да плащат данъци, докато живеят в прах, строителен шум, разбити или липсващи и тъмни улици и тротоари и непрестанни задръствания заради единствените два изхода от квартала. На няколко пъти протестиращите блокираха "Симеоновско шосе".

"Искаме нормален живот на нашите деца", пишеше на част от плакатите, издигнати от хората. В квартала липсват тротоари, зелени площи и детски площадки. хората стават все по-многобройни.

Не за първи път хората от кв. "Витоша" излизат на протест. В края на януари те отново изразиха недоволството си заради градоустройствената среда в района - липсата на тротоари, детски площадки и училище, интензивен трафик и замърсяване. Недоволни са и от строежа на нова 17-етажна сграда.

Според гражданите въпросната сграда, която е с капацитет от 30 000 кв, ще предизвика трафик от минимум 400 автомобила.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
балъците купили евтини апартаменти сега осъзнават защо са евтини, га купуваха евтино и се хвалеха по селските мегдани че имат апартамент у София не реваха!
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма балон на пазара на имоти, само дето цените са петорни, а газят в кал и дупки до уши, хаха. мила родна картинка в мутроландия
56
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
При всяка покупко-продажба на имот общината прибира такса, % от стойността на имота. Тааа, въпроса ми е къде отива тази такса защото сумата е сериозна, дори за малък апартамент?
55
2
 
6
 
! Отговори
До Край преди 6 години
Има държави в които, с течение на годините данък сграда започва да намалява до символична сума. Защото сградите остаряват и се амортизират. (изключение са замъци и паметници на културата). Такса смет е несправедлива, трябва да се образува, ако не на количество, то на човек.Истината е главен архитект и общински такива, там е корупцията - огромна.Актове 15 и 16 се издават на тонове, без оглед на презастрояване и нормална човешка среда, градини, зали, у-ща, кръчми, болници в жилищни блокове - ад!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
навремето никой не е мислил че града ще се разрасне от под 1 до почти 2 млн жители ...по царско време софия е била само центъра който познаваме днес, след войната се планира и се правят големите панелни комплекси с инфраструктура ,а по времето на прехода се строи безразборно полукачествено от частни фирми без ясна престава за преспективи в повечето случай на зелено на ливадата и след това апартамнети препродадени неколко пъти с цел печалба по мутро соц бригада политически стандарт ...
53
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая държава не прилага правила за нищо,затова е така.Всеки гледа да открадне,излъже и да избяга с парите.Преди да избяга ги поделя с контролни и разрешителни органи.Кой позволява да се строи квартал без тротоари,училища,детски градини?Изобщо да се заселват там хора?Общината,кой друг.Там е извора на всички беди,там е голямата корупция.Там за всичко ще ти издадат разрешение,само зависи от сумата.Там е причината за всички несполуки на града.И селянката служеща на банкянския бей.
52
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защото никога не са планирани, скоро гледах едно ново строителство - стъклени веранди от от плоча до плоча, че и от двете страни на едната стая, външните стени на апартамента тухла от късата страна, а разпределението гипсокартон. Било модерно сега така, ако искаш след време можеш да си разшириш, смалиш или обединиш стаите, питам го терена от среща на кой е, оня ми вика не знам и няма значение, как няма значение като ми се хвалиш, че продаваш гледка.
51
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Кв. Витоша е построен в/у напълно частни парцели. Там няма общинска собственост или ако има тя е незначителна. Затова няма общински училища.
50
2
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
ЗАЩОТО ТВЪРДЕ МНОГО СЕ КРАДЕ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ, ЗАТОВА!
49
2
 
6
 
! Отговори
Кой преди 6 години
Където управлява ГЕРБ, хората протестират
48
3
 
20
 
! Отговори
!@? преди 6 години
Нищо! К'во ревете? ГласувАхте ли за фандъцата? ГласувАхте ли за баце? Нали бачкате в Бизнес парка и пътувате с метро, а в свободното време сте с джипове? Нали средната заплата мина 1000 лева? Тогава к'во се оплаквате? Ей, неблагодарници с неблагодарници такива!
47
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местоположението на кварталите Витоша, Кръстова вада/особено/, Манастирски ливади е страхотно, но преди да строят -трябва да се направи инфраструктура. Или искате да сравнявате с панелните гета Люлин, Надежда, Офффча купель, или с Орландовци и Малашевсци, сухи реки и тн. Затова цените в тия три квартала са високи ...гонят 1300 евро на квадрат И СЕ ИЗКУПУВАТ НА ЗЕЛЕНО....
46
0
 
12
 
! Отговори
Край преди 6 години
А тротоари не може да има в град в който населението мисли че "като няма къде се паркира на тротоара". 70% от населението е твърдо убедено в това. Както и ромите си мислят че "като си безработник можеш да си крадеш".
45
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
За да се оправи София трябва:1. да намалеят колите 2. да се дигне данък сградиЗа първото трябва всичко свързано с кола в София да стане платено и да се засили градския транспорт.За второто хората ще се съгласни само ако са сигурни че от данъците не се КРАДЕ.Как ще стане и дали ще стане - не знам.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашия хубав малък и чист провинциален град се опразни от едни *** жители и стана още по-хубав.А те, милите, се преселват масово в столицата, щото там имало много за крадене и се живеело добре.Добре е, че и те масово се преселват в столицата и и придават повече колорит.
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На столичаните от Драс махала и Банишора още им миришат краката от дядовите им шопски ***, пък се правят на големи граждани. Ха-ха-ха
42
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НИЕ ДА ВДИГНЕМ ШУМ, БОКО ВСИЧКО ЩЕ НИ НАПРАВИ, КОЛКО МУ Е. И ЩЕ Е ПО-ХУБАВО ОТ "СТАРИТЕ КВАРТАЛИ", по-чист въздух, тишина. както ни са хубави дворовете, така и улиците ще станат. Малко търпение и повече врява.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми то и в Гео Милев има гьолове.
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да си ходят на село, или в провинциалните градове с мраморните площади!
39
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то София да не е разтеглива бе. Още 1 милион да дойдат, да накупят жилища, още 1 милион коли да дойдат, да не може да се диша и т.н. После претенциите. София стана отвратителен град за живеене с тази пренаселеност. Вече не се диша от простотия.