Билети няма, няма автобуси, но има контрольори! Що е то?

История за билетчето, липсващо на будката, липсващо и при шофьора
23 мар 2018 09:45, Петя Славова
77

Защо контрольори опитаха да арестуват писaтеля и журналист Иво Тодоров в градския транспорт? Той пътува в трамвай номер 20 без билет по прозаична причина - ватманът няма, а автоматът в трамвая не приема банкноти с по-голяма стойност. При проверка контрольорите отказват да приемат, че пътникът е имал желание да си купи билет, но е нямал възможност.

Още по темата

Според Иво Тодоров ситуацията е наистина абсурдна и трябва да се вземе под внимание.

"Това се случва на много хора в градския транспорт. Аз положих всички усилия да бъда съвестен гражданин. Отидох до далечен банкомат, изтеглих пари и се качих на трамвая. Ватманът ми отказа билет. Машината пък не приема по-едри банкноти, отказах се и седнах", твърди журналистът в "България сутрин".

По думите му на една от спирките са се качили двама контрольори и не са приели факта, че е искал да си купи билет, но е нямало откъде.

"Те поискаха да ме глобят и даже се обадиха в 1-во РПУ, за да извикат полиция. Аз извадих телефон да снимам и тогава жената контрольор прояви агресия към мен. След като публикувах тази история в социалните мрежи, много хора разказаха за подобни ситуации", отбеляза още той пред Bulgaria ON AIR.

Писателят смята, че правилата в градския транспорт трябва да бъдат променени, защото хората ще продължават да попадат в такива ситуации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
26
 
! Отговори
123 преди 6 години
Мда, а още по- неприятно е, качваш се от спирка, на която няма лафка, имаш точната сума, но шофьора просто няма билети. Качва се контролата, обясняваш им като бял човек, но те "Слизаме на следващата спирка" и се почват едни разправии....
43
0
 
16
 
! Отговори
някой преди 6 години
Като чета коментарите и виждам много разумни решения и начини за справяне. Явно просто няма интерес да се премахнат гратисчиите, вдигаш на редовните цената и са същите приходи.
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКонтрольорите продават билети на стойността на глобата. Надали тази цена ще ти хареса....
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо контрольорите не продават билети???
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЕ, браво - бъкаш от интелект. Ужас
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСБЪРКАН Е ТОГАВА ПРАВИЛНИКА.
38
26
 
14
 
! Отговори
Архимандрит Груйчо преди 6 години
Много ми е "гот", като такива хора тръгнат да се оплакват - ми като няма билетчета, си хващаш кракомобила и стигаш до някоя будка или "Лафка" - там има.На запад няма такива работи - има автомати по спирките на метрото и толкова - оправяй се. Няма такива водачи да продават билети. Само дето никой не мисли да се качва без билет, щото глобата например във Виена е над 100 евро и те гонят до дупка да си я платиш...
37
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 12СТАВА ВЪПРОС ЗА ДРУГО - ТОЙ НЕ Е ИМАЛО ОТКЪДЕ ДА ГО ВЗЕМЕ ТОЗИ БИЛЕТ. ДА СЕ ПРОДАВАТ НА ВСЯКАКВИ МЕСТА, А НЕ ДА ОБИКАЛЯШ И ДА СЕ ЧУДИШ ОТКЪДЕ ДА ГО ВЗЕМЕШ
36
13
 
17
 
! Отговори
някой преди 6 години
Хора, вярно е, че в другите държави си купуваш от шофьора, но този билет е по-скъп отколкото на будката или автомата. Направете го в София 2 лв от шофьора и всички много бързо ще намерят начин да се снабдяват с билети.
35
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До вввТО НЕ БИЛО ТРУДНО А. В метрото също няма нередовни, нали
34
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А+Когато се качваш от спирка, където няма откъде да си купиш билет и шофьора няма каква вина имаш. Нахално е от страна на контрольорите. Да не говорим как подминават *** братя и изобщо не помислят да искат билетче.
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 12В Англия билет се купува от шофьора, в Чехия, Полша, Италия- от автомати, така че, не знам кой от кое село идва, аз продължавам да твърдя, че щом шофьорът няма билети, пътникът няма вина за това. Пък, ако това е признак за селянин, само ще вметна, че съм израсъл в София
32
0
 
13
 
! Отговори
А++ преди 6 години
Искаш да кажеш, че трябва всеки сам да си принтира в къщи билетите ли?!!!1 Да е банкноти да си ги направя сам, разбирам, но чак и билети за тролея?! Всичко си има граници!
31
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даржавата е много калпав стопанин! Дайте транспорта на Герб и ще видите как мутрите на фирмата ще въведат ред за половин час!
30
0
 
13
 
! Отговори
- преди 6 години
До Номер 30 ... Тук ако пуснеш банкнота ще изчезне без никой да види или да разбере къде е отишла
29
18
 
8
 
! Отговори
А+ преди 6 години
12 23 ти е отговорил правилно и няма какво да добавя.Но бих добавил ,че пътник е дължен да си осигури БИЛЕТ и не се приемат оправдани,ами аз в младините правех номера с едра банкнота и шофьора нямаше как да ми върне ресто и се возех без билет -не бях прав ,а Хитър Петър живее във всякой българин.
28
2
 
44
 
! Отговори
ввв преди 6 години
Аз съм от Плевен и във всеки тролей си имаме контрольор, който обикаля и таксува пътниците. Гратисчии няма и *** няма, защото не могат да се возят гратис.
27
1
 
39
 
! Отговори
... преди 6 години
Както някой каза, в Турция се влиза през предната врата. Виждал съм някой по-трудноподвижен или майка с дете, качва се на най-задната врата и пуска банкнота от 10 или 20 лири по пътниците. Банкнотата стига до шофьора и рестото се връща по пътниците до задната част на автобуса. Пък нека са ориенталци, ние сме най-големия ориент по манталитет.
26
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Безплатно пътуване в градския транспорт има само в Тикволандия.Отидете в някоя европейска държава и пробвайте тия балкански номера.Ама не ви стиска нали - щото там глобите за нередовен пътник започват от 150 евро.
25
7
 
23
 
! Отговори
някой преди 6 години
Хаха, къде е тоя контрольор от общината, дето ще ме задържи насилствено до пристигане на полиция? Ти да видиш. Другото: Ако откажа да си дам личната карта на контрольора за да ми напише акт, дори и да има полицай с него, нищо не може да ми направи. Полицаят може да ми изиска документи, но няма право да ги предоставя на контрольора.