Перфораторът – в историята! Тикет системата тръгва 2020-а

Столичната община ще избере фирмата изпълнител на проекта
23 мар 2018 15:45,
54

София e на път да замени окончателно хартиените билети в градския транспорт с нова електронна система за таксуване, обяви директорът на Центъра за градска мобилност Християн Петров.

Таксуването ще е базирано на времето и разстоянието на пътуването. Очаква се 6 месеца след влизане в сила на системата, перфораторът да остане в историята.

Още по темата

Новата тикет система ще заработи най-рано в началото на 2020-а. Кандидатите са 10 и според ръководството на ЦГМ те са "многo сериозни".

Става въпрос за австрийски, германски, турски, корейски, испански и полски фирми.

Комисия, сформирана към Столичната община, има 3 месеца, за да оцени офертите. 15 са членовете, като 7 от тях са общински съветници.

Компанията, която ще бъде избрана, ще има задължението да поддържа системата в рамките на 10 години, за което ще получава месечно възнаграждение.

Прогнозната сума на проекта е около 88 млн. лева, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
23
 
! Отговори
Жо преди 6 години
НЕ КАЗВАЙ "хоп", преди да си скочил!Поредната бомбастична новина от Столична община, която е да "усвоим" едни кинти.Спомняте ли си за подвижните колчета на трамвайните линии по Графа? А "светещата пешеходна пътека" до Софийския университет? А "уникалния" шадраван на Витошка? А неработещите ескалатори на ремонтираната ЖП гара?За всички тези и за много други нововъведения парите са "усвоени", а днес вече са неработещи.Сега чакаме "Тикет системата" (как звучи само), демек билетната система.
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В колко столици по света има перфоратори някой знае ли ? Или София трябва да остане като носталгичен град от началото на соца.
25
0
 
12
 
! Отговори
АВСТРАЛИЙСКА ЖРИЦА преди 6 години
Ха,та те тука в сидни австралия шофьорите ме перфорират преди да се кача...поЗдрави от сидни австралия
24
1
 
8
 
! Отговори
ДО 24 преди 6 години
Включително заплатата на родната ти майка.
23
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нека Таксуването освен време и разстояние да бъде и разделено на броят пътници в даден момент. Така като се вози сам човек да плати всичко. Почасова заплата на шофьор и гориво.
22
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха все чужди фирми турци, индийци, *** данъкоплатеца ще плаща на джагали какво му е на перфоратора. Вий, вий сте идеоти.
21
2
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
И билетчето 2 евро ...
20
10
 
3
 
! Отговори
до някой по-долу преди 6 години
Много ясно че ще се вдигне цената, в цяла европа , големите градове са разделени на зони.
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За момент, сърцето ми трепна , но "системата ще заработи НАЙ-РАНО 2020г" ме върна в реалността. 2020 ще почнат едни конкурси и едни отлагания и съдебни спорове и зъ 5-тия мандат на Бойко , може да се разберат на кой колко .
18
3
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
--ХМ !!--2020 г хората изстрелват совалки на МАРС - Влакът "СТРЕЛА" в Япония е пак номер едно - сега 605 км /ч а 2020г може и 700км/ч - А тук в БГ в СТОЛИЦАТА на БГ - НИЕ ВИДИТЕ ЛИ !!! откриваме топлата вода- перфораторите няма да ги има - Какъв Ужас за неграмотното население - ами ко прайм ? електронни билети ? брей !! Ама ние сме били много висока технологична нация - БРАУ НА НАС !! ( Хубаво е да не споменаваме че преди десетки години имахме ДВАМА КОСМОНАВТА)
17
1
 
18
 
! Отговори
traf преди 6 години
то 2020 я камилата я камиларя :) тези умници от общината да купят автомати-дистрибутори за билети и карти, а не някакава бавна леля да ти дава карта и да зарежда
16
2
 
20
 
! Отговори
+++ преди 6 години
>>>Столична община ще избере фирмата изпълнител на проекта...- ще е близка до ГЕРБ
15
2
 
11
 
! Отговори
Поредност преди 6 години
Ако погледнем архива ще видим, че такава статия вече виждаме за n-ти път. Изводът е, че просто някой няма интерес от внедряване на вече не толкова новият начин за чекиране.
14
4
 
25
 
! Отговори
ivan преди 6 години
Цялата работа е, че пак се увеличава ЦЕНАТА на транспорта и за возене от Люлин до Младост ще ти трябват 10 лв. Качване само от предната врата и подобни!!!!!А че след 20:00 часа няма да има транспорт е ясно заради бакшишите и съответно между 8:00 и 9:00 ще минават по две средства от линия за по голям комфорт на СТОЛИЧАНИ
13
6
 
15
 
! Отговори
Сам Боха преди 6 години
Ха ха,абе вие в София още ли сте на перфоратори?Изостанала работа.
12
0
 
36
 
! Отговори
фандупкова преди 6 години
Ухаа, 88 милиона, такова крадене ще падне.
11
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перфоратора в София щял 2020 да бъде история .... втф, верно ли съществува още подобно нещо ... муахаххаа, а в някой български градове е история още от далечната вече 1995-та година.
10
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 6 години
А румънците, които направиха далаверата със светофарите къде са ?
9
1
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
3, изпревари ме, щях да залагам за 2025-та :)
8
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тикет ?!?!?Тикет ...,колко да е тикет ?