Столичният зоопарк събира дарения за... четкоухо прасе

Включено е в червения списък, цената му е 3000 лв.
5 апр 2018 19:18, Анисия Иванова
7
Столичният зоопарк събира дарения за... четкоухо прасе
Снимка: Столичен зоопарк

Столичният зоопарк разкри дарителска кампания за набиране на средства за закупуването на женско четкоухо прасе, информираха от Столична община.

Акцията за набиране на средства се води чрез дарителския сайт www.platformata.bg и ще продължи до 13 април. Необходимата сума за закупуването на женския екземпляр е 3000 лв.

Всеки участник, който дари сума в размер над 100 лв. ще получи великденски подарък в знак на благодарност - ръчно изрисувано щраусово яйце.

Яйцата са продукт на любовта на двойката щрауси – Гери и Гого. След като са били почистени и обработени, художници – доброволци към Зоопарка, са ги изрисували с голямо желание в подкрепа на каузата, допълниха от Столичния зоопарк.

Четкоухите прасета (Potamochoerus porcus) се срещат в Африка и са включени в Червения списък на IUCN - Международен съюз за защита на природата.

Тези удивително изглеждащи създания живеят в тропическите гори, предпочитайки области около реки и блата и са отлични плувци. Менюто им е разнообразно - ядат почти всичко от корени до насекоми и мекотели.

След дълго чакане, в края на март тази година, по линия на зоопарковия обмен в столичния зоопарк, са пристигнали два млади мъжки екземпляра. Зоологическата градина се надява на подкрепата на обществеността за закупуването на женско четкоухо прасе и създаване на семейната група от този вид.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е вкусно.
4
16
 
4
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
И аз съм четкоухо прасе ама не съм в зоопарка, а и също така събирам дарения. Аз също въм в червения, черния, зеления списък и кой ли още не. Като са го взели това прасе да са мисллили как ще го гледат. Арре зооопарка у лево ..
3
12
 
4
 
! Отговори
Веган преди 6 години
Коли и се храни
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местан екзактно и немедленно да сведе това към електората си!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прасета, прасета, всичките прасета на мезета :)