Опашки от гневни столичани се вият пред община "Младост"

Основни теми: Ареста на Иванчева, подкупа, образованието й...
30
Опашки от гневни столичани се вият пред община "Младост"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Столичният район "Младост" работи и обслужва граждани, въпреки че от седмица няма кмет заради ареста на Десислава Иванчева.

Още по темата

В сградата се влиза свободно, без хората да бъдат разпитвани къде отиват, работят и всички гишета. Пред повечето обаче има опашки, пише "24 часа".

От дългото чакане и бавното обслужване се оплакваха повечето хора, отишли в ранния следобед в понеделник в "Младост".

Опашки има пред двете гишета за издаване на лични документи, които са в сградата на района, но са на подчинение към МВР. Най-много чакаха обаче, за да си платят местните данъци и такси. Срокът за ползване на 5% отстъпка изтича в края на месеца. Някои дори седяха на пейките в градинката зад районната администрация на сянка, докато им дойде редът.

"От 1 час стоя и не знам кога ще успея да платя", оплака се възрастна жена. Мъж от опашката посъветва да се зареди с търпение, да вземе номерче и да отдели поне 2-3 часа от деня си.

Друга жена пък обясни, че ще продава апартамента си, иска да плати данъчна оценка на имота, но също чакала от часове.

Талончето, което взехме от устройството за обслужване на клиенти, ни предупреди, че пред нас има 45 души. Обедната почивка на служителките е "плаваща", съобщава табела на вратата.

Момиче идва за втори път, за да си плати данъка за колата. Първия бил в деня на акцията срещу Иванчева, когато униформени проверяваха и документи в район "Младост".

Видяла мъже с качулки и решила да дойде друг път.

"Иска ми се да не е истина, ама май е. Различни версии ни предлагат, това са толкова
много пари. Един кмет трябва да има висше образование, а партиите я взеха от протестите и я издигнаха", коментира ареста на Иванчева жена от опашката за плащане на данъци.

Случаят с Десислава Иванчева очевидно е основна тема сред хората, отишли до общината.

Заместникът на арестуваната кметица Владимир Клисуров все още не е решил дали да приеме поста, казаха служители на общината.

С него до ранния следобед в понеделник не бе разговаряла и кметицата на София Йорданка Фандъкова,  а пък Владимир Клисуров все още не е потърсил столичния кмет. Фандъкова се надява, че скоро работата в район "Младост" ще се нормализира, "за да не страдат гражданите и бизнесът".

Другият заместник на Иванчева е арх. Румен Русев, който отговаря за строителството. Тя го обвини, че е организирал акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне в стола.

Третият заместник на Иванчева Биляна Петрова, беше задържана заедно с нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къде ви е сравнението с другите общини? Отидете в още 2-3 столични общини... Ще останете изненадани там е същото :)
26
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
плащайте си данъците онлайн, стига сте висяли по часове пред гишетата ....
25
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мили деца, на снимката виждате представител на породата КРАДЛИВ УРУНГЕЛ
24
3
 
12
 
! Отговори
Главчо преди 6 години
Естествено че има гневни "столичани" по опашките. Сега всичко трябва да е в черни краски. Да се обясни колко е лошо да имаш кмет не от Гроб. И сега като я свалим след комплота(действали са хора от Цацаратурата и са използвали Цецомобили) ще изберем демократично нов Гроб кмет който с магическа пръчка ще премахне опашките и ще разреши всички строежи.
23
6
 
16
 
! Отговори
Венко преди 6 години
Айде активизираха се троловете - оставка на правителството, защото кмет, който не е дори от управлението е взел подкуп. Повръщам ви в кривите гърла!
22
7
 
11
 
! Отговори
До Ана преди 6 години
Ти по-хубаво ли си от нея? Зависи какво разбираш под "хубава" жена? Например в много държави мерилото за "хубост" са от 100 кила нагоре "жена" с 5 декара диференциал... А з предпочитат такива, като кметицата на Младост! Въпрос на вкус!
21
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази кметица може и да е невинна,но физиономията и е твърде неприятна-според теорията на Ломброзо притежава доста от белезите на престъпник!
20
13
 
18
 
! Отговори
Еееее, преди 6 години
Щом плюят по кметицата,нека чакат и през нощта. Българите са наблагодарно племе.
19
13
 
11
 
! Отговори
Ana преди 6 години
Много е грозна тази жена - кметицата на Младост, направо като и видя снимките и ми пролошава.
18
6
 
15
 
! Отговори
Димитров преди 6 години
Данъци се плащат в полза на НАП /такива са и местните/ чрез банки,пощи,електронно и т.н. Лични документи се вадят от РПУ-тата. Който пренебрегне това...си е изцяло за негова сметка. + това естествено е "чантаджийте" в община " Младост" да съботират или бавят нещата...също като началничката им...щото знаят че като дойде новият кмет...е напълно възможно да се разделят с топлите местенца за дебелие им Гзенца. Това е толзок просто и логично!
17
1
 
11
 
! Отговори
342 преди 6 години
че то там нормалн за плащане на данъци има 60тина човека пред теб, ако си къснетлия за 2-3 часа плащаш, голяма новина
16
11
 
11
 
! Отговори
Да не се сърдят преди 6 години
*** от Младост си избраха тази за кметица, сега се сърдят.Младост е известна, че е населена с пенсионирани военни, ***, чорбари и напористи провинциалисти.Жалко за свестни хора там !!!
15
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се събуди.
14
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакам оставка на правителството. Мисля, че работи против интересите на българските граждани.
13
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая нали фризьорка била,защо прилича на ......,и без това ще цензурират,моля следващият път който предлага подобни екземпляри за кметове да си носи персоналната отговорност!!!!!
12
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали е от снимката, но на тая снимка кметицата изглежда като ония граждани с незаконните къщи, които не си плащат водата и тока. И хич не предизвиква съжаление у мен...
11
9
 
18
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Вкарайте кметицата, заместичката и Дюлгера в затвора и направете свободен достъпа срещу символична такса вход. Ще изкара много пари Общината и могат да се намалят данъците.
10
22
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И С ПОДКУП И БЕЗ ПОДКУП ИВАНЧЕВА Е НАГЛА ПРЕСТЪПНИЦА БАВИЛА ОБЕКТИ НЕ ЕДНИ С ПО НАД ГОДИНА!!!ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е УВОЛНЕНА НО СЕГА НАПРАВО И СЕ РАЗКАТА ДЖАНКАТА :DМЯСТОТО НА ПРЕСТЪПНИТЕ КМЕТОВЕ Е В ЗАТВОРА А ТЕЗИ ОТ ГЕРБ СЪС ДВОЙНО ПО-ГОЛЕМИ ПРИСЪДИ!!
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5То може, но българита обича да си губи времето.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фирми от запад БЕЗ толкова висшисти се установиха преди20г. Тук. И не направиха проблеми Тази V G груп с 100% висшисти тръгна с конспирацията напред. Кметицата била БЕЗ ОБРАЗУВАНИЕ И ДА Я МАХАТ?