Изнудваният бизнесмен: Няма заговор, Иванчева си поиска парите

Никой не е искал такъв цирк, показността е по нейна вина, заяви Ваклин
Обновена: 21 апр 2018 12:06 | 21 апр 2018 10:51, Анисия Иванова
479
Изнудваният бизнесмен: Няма заговор, Иванчева си поиска парите
Снимка: Нова тв

Няма заговор срещу Десислава Иванчева, тя сама си поиска парите. Това заяви изнудваният от кмета на район "Младост" бизнесмен Александър Ваклин.

Вчера Специализираният наказателен съд съобщи, че инвеститорът, подал сигнала срещу Десислава Иванчева, е фирмата "Ваклин Груп", а собственикът й е сезирал органите на реда за искане на 250 000 евро за съобщителна процедура.

Още по темата

"Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление, Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор”, категоричен бе бизнесменът пред Нова тв.

Той обясни, че повод за изнудването е била умишлено бавене на съобщителна процедура за заповед на главния архитект на София към заинтересованите лица.

"Направих 4 опита да си запиша час с кметицата на "Младост” и да обсъдим ситуацията в официалното ѝ приемно време. Тя не дойде на нито една среща. Присъстваха само някой неин заместник или друго лице от администрацията”, заяви изнудваният бизнесмен.

Той обясни, че седмици наред негови служители се връщали с различни обяснения, защото заповедта за строеж, която се изпраща до всички заинтерсовани лица и която е нужна за проекта на Ваклин, се бавела и не се изпращала.

"Това съобщение има срок за получаване от 2 седмици, ние го чакаме от юни 2017 г.- почти 1 година. Тази процедура е много ниско в задължанията на един кмет. По едно време обявиха, че са загубили заповедта, после се намери, после пак се загуби”, обясни Ваклин.

По думите му от общината казали на негови служители, че проблемът е личен. Затова Ваклин потърсил контакт с Иванчева чрез други хора. Когато контактът бил осъществен, станало ясно, че Иванчева иска подкуп.

По думите му адвокатите на Иванчева са започнали да спекулират с неща, които не са верни.

Относно ролята на бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Ваклин заяви, че се е свързал с него случайно, защото знаел, че може да разговаря с нея. "Не го познавах отпреди. Той осъществи контактна роля", добави той.

По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева. "Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина на г-жа Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо. Това се случи пред министерство – какво очаквате”, коментира още Александър Ваклин. Бизнесменът е на мнение, че тя се е превърнала в "синдром на човек, почувствал се над закона".

"Трябва да върнем респекта на държавата и хората да започнат да уважават законите”, обясни бизнесменът защо е предприел всички тези действия по случая.

Ваклин бе категоричен, че дадените пари все още не са му върнати.


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
409
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Далновиден бизнесмен с предварително обмислени варианти за действие: вариант А, В и както вече стана ясно и вариант С.
408
2
 
6
 
! Отговори
Siap преди 10 месеца
Жената взима 70 бона, а хората от мнения по-долу се нахвърлят на бизнесмена и той какъв бил, и да излезело повече инфо за него... А ТЯ Е ВЗЕЛА 70 бона в евро. Служебното лице. Независимо как е арестувана.
407
2
 
8
 
! Отговори
Гергана Грънчарова преди 10 месеца
Болно общество, завистливо и злобно. Като чета коментарите и си мисля - заслужаваме съдбата си на окаяници. Мразим всеки по-способен само защото ни превъзхожда. Излезе информация вече, че Иванчева е наредила да пуснат преписката на този човек в дена, в който си е взела подкупа, има статии още от лятото, в които Главният архитект я пита дали с действията си цели да рекетира инвеститорите, има стотици жалби и сигнали от фирми и граждани, има показания на настоящи и бивши общинари и вие пак лаете.
406
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Последно, стана ясно защо не са арестувани в кафенето и по пътя към колата, защото Дюлгеров казал, че се качил след кафенето с тях в колата и оставил парите в някакъв кашон. Сега да каже и явно за тях ли го е направил или скрито?
405
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Абе всеки си има едно голямо наум за българските бизнесмени и кметове/кметици!
404
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това ли е най-престъпния кмет в държавата? Защо се бави електронното правителство? Ако институциите си разменят документи и няма лични срещи, а системата светва, че срокът е просрочен отдавна, и ако българинът не отива да свърши каквото и да било преди да търси връзки, познати ще станем нормална държава.
403
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Бизнесмен "герой" кога изучи, кога практика натрупа,
402
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ЗАКОНЪТ И ЗВЕНОТО АНТИКОРУПЦИЯ ПОКАЗАХА ЧЕ СА НЕОБХОДИМИ, ЧЕ ТАКА СТАВАТ НЕЩАТА, А СЕГА ТРЯБВА МНОГО СКОРО ДА ЗАПОЧНАТ ВСИЧКИ НА КОИТО ДОХОДИТЕ НЕ ОТГОВАРЯТ НА ЗАЯВЕНО В НАП И ПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ, НА ВСИЧКИ СЪС "СКРОМНИ"ДОХОДИ И ДВОРЦИ, ВИЛИ, ФУТБОЛНИ ОТБОРИ, ХОТЕЛИ И ЖИЛИЩНИ ТЕРИТОРИИ, САМОЛЕТИ И ЯХТИ. ВСИЧКО ПО ТОЯ НАЧИН ПРЕД ОЧИТЕ НА НАРОДА- ИСКАМЕ ГО.
401
4
 
27
 
! Отговори
Хмм... преди 10 месеца
След като прокуратурата направи този млад бизнесмен публична личност, българското общество трябва да разбере какво точно е имотното състояние на бизнесмена? Какви точно проекти и бизнеси досега той е осъществил? Какви са му доходите и печалбата, какви данъци лично е платил? Това не би трябвало да е проблем!
400
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
нАРОД НА сЛАВИ НЕ ВЯРВА, ЗАЩОТО И ТОЙ ПАТЕРИЦА НА БОЙКО ЩЕ СТАВА. вОДИ ШОУ, КЪДЕТО бОКО ХВАЛИ И ДЕНЕМ И НОЩЕМ ТАЯ ТЕЛЕВИЗИЯ.
399
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За три дни, до мярката, за да не покажат срс ТАТА ПРЕД СЪДА, ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ И ТАМ НЕЩАТА ИЗДИШАТ. Ако и даването и искането се доказват без нейно участие, жената си е невинна. защо я "хванаха" в най-странния момент - един ден преди разобличаваща пресконференция, нито в кафето, където са давани ужким парите и взеха си парите, нито по пътя към калата, когато щеше да се види кой ги е взел, нито след излизане от колата, когато щеше да стане ясно как са ги поделили, а са спрени с колата. ПОТРЕСАВА
398
11
 
0
 
! Отговори
Anatoli73 преди 10 месеца
A be xora v bg takiva balatsi li ste tolkovae prosto saberetese pred parlamenta izgonete Boiko miliardera ot vlasta glasuvaite za Slavi Trifonof toi shtegi opravi vsichkite I shtegi nakara da povarnat kradenite kinti
397
6
 
15
 
! Отговори
(-_-) преди 10 месеца
Излиза, че тия бизнесмени са света вода ненапита! Сложете го тоя на полиграф да видим кой лъже.. Ама нали всички тия бутафорни институции обслужват управляващите и бизнеса, който е зад тях.. Рано или късно всеки си го получава!
396
3
 
20
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
ГЕРБ СА ЗАПЛАХА ЗА ДЪРЖАВАТА ! НАГЛЕДЕН ПРИМЕР ЗА ИНТЕГРИРАНЕ НА МАФИЯ И ДЪРЖАВА В СЪЧЕТАНИЕ С РЕПРЕСИВНИ ПОХВАТИ НА КГБ И ДС!
ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА СЕ СВАЛЯТ ОТ ВЛАС!
395
11
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 10 месеца
Този лъже нагло! Променя си твърденията, използва дублиране на утвърждаване. Специалист може да види и повече в езика на тялото.
Има сериозни пропуски и нарушения в процеса на събиране на доказателствата, разминаване в дати за даване на парите за маркиране, връщането им на Ваклинов и времето, в което се твърди, че Иванчева му ги е искала, не са приложени СРС-тата към делото, де е искано разрешение от съдия за СРС-та. 6 месеца е следена и послушвана незаконно с цел да я натопят, а Дюлгеров е взел процент, за да подхвърли пари на Иванчева, ама и него са го топнали другарите от ГЕРБ!
394
1
 
11
 
! Отговори
Цурьо Сатаната Клаус преди 10 месеца
На улицата, Истината с коледни елхи м/у Велик ден и Първи май не се доказва
393
4
 
14
 
! Отговори
ДЪЛГИ СА НА ИСТИНАТА преди 10 месеца
ДЪЛГИ СА НА ИСТИНАТА КРАКАТА

ОТ ДУМИТЕ МУ "Изнудваният бизнесмен: Няма заговор, Иванчева си поиска парите"

ИЗЛИЗА ЧЕ ПАРИТЕ САБИЛИ ДАДЕНИ ОТ ИВАНЧЕВА И ТЯ СИ ГИ Е ПОИСКАЛА.

ТОЯ Е ЗАВЪРШИЛ КИЛИЙНОТО УЧИЛИШЕ ЗА БЕГАЧИ И АПАРТАМОЕНТГРАБИТЕЛИ.

ГУЗНА МУ Е ФИЗИОНОМИЯТА. АКО БЕШЕ ВЕРНО ТОВА КОЕТО СТАНА ДО СЕГА 100 ДРУГИ "ИЗНУДЕНИ" ЩЯХА ДА СЕ ПОКАЖАТ

ДО ДОКАЗВАНЕ НА ОБРАТНОТО ТОЗИ ЛЪЖЕ!
392
7
 
10
 
! Отговори
7777 преди 10 месеца
НЕ МУ ВЯРВАМ - явно са му поискали твърде много и някой го е посъветвал как да стане !
391
13
 
25
 
! Отговори
9876543210 преди 10 месеца
Иванчева е наш човек издигнат от народа. Предлагам пълно гражданско неподчинение и сваляне от власт на герберската шайка.Да прибират Сандъкова,Суджуков и всички парцали вън,вън,вън.О
390
0
 
18
 
! Отговори
Руснака преди 10 месеца
"Законите са като пяжината на паяка. Хваща дребните мухи, докато осите ги разкъсват." Така че много да не се говори за закони по време на безаконие в тая държава. Имаше ли наистина закони, които да уреждат правото на обикновенния гражданин и да му дават права, не само задъжления, тогава щеше да е наред. Само ако си Хитър Петър ще прокопсаш, ама тогава ще да си измамникЪ. "ЗАКРИВАЙ"