Фандъкова: Час по-скоро община "Младост" да заработи!

Кметът на София разясни има ли спецправомощия Иванчева
79
Фандъкова: Час по-скоро община "Младост" да заработи!
Снимка: архив "Булфото"

Кметът на София Йорданка Фандъкова се надява община "Младост" да започне да работи отново възможно най-бързо.

Днес общинарите в столицата избраха изпълняващ длъжността кмет на района, Владимир Клисуров, докато Апелативният съд решава дали да остави досегашната кметица Десислава Иванчева за постоянно в ареста. Тя е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери.

"Очаквам час по-скоро да се възстанови дейността на районната администрация в "Младост", за да могат гражданите да получават съответните услуги", каза Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата

Тя обясни, че ще продължи да работи еднакво с всички районни кметове, защото гражданите очаквали това и от нея, и от районните кметове.

"Доверието означава отговорност, стриктно спазване на законите търсене на начин за справянето с проблемите на хората", каза Фандъкова.

Тя коментира и въпроса дали е давала извънредни правомощия на Иванчева.

"В правомощията, които давам на районните кметове, няма нищо извънредно. Това са законови правомощия, които районните кметове имат право да поискат и аз имам право да дам. Само няколко седмици, след като г-жа Иванчева получи много голямо доверие от жителите на район "Младост", аз публично оповестих, че тя ще получи правомощията, за които разговаряхме с нея по отношение на контрола на строителството на обекти от ниски категории, за които разрешението за строеж се издава от самата районна администрация", каза кметицата.

Фандъкова отново потвърди, че са получавани много сигнали за забавени преписки в район "Младост".

"Не мога да цитирам точен брой, но не са една и две. Ние сме реагирали по един и същи законов начин – изпращаме напомнително писмо на кмета и съответно, при някои случаи, да сезираме Столичен общински съвет", подчерта кметът на Столична община.


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
29
 
! Отговори
гери преди 8 месеца
До Анонимен
Това е най-успешния кмет до сега!
73
0
 
26
 
! Отговори
гери преди 8 месеца
До Жозеф Дол Пишете смислени коментари по темата не такива с нецензурно съдържание!а
72
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Данчееее ма, БиБитко усеща дебелия и е решил да бяга, нямай е Америка в имението. Теб ще те взима ли? Щото много са ти набрали софиянци за кражбите, скапаните ремонти и неадекватните решения. Ако не те вземе, май ти е голяма родата и май няма, тук ще те скъсат от дела А корупцията.Ще ти конфискуват имотите, може и клиниката на мъжо ти, която струва 3 милиона!!Слугуваш на онзи крадец и лъжец от Банкя, даваш от плячката, а ще те опази ли, или като страхливец, какъвто и е, ще избяга. Мисли Юрданке.
71
0
 
28
 
! Отговори
До 69 преди 8 месеца
ТЪПО!!!
70
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Бърза Юрданка щото зетя на Цветанов трябва да строи мини мол на стойност 5 милиона евро. Да я няма Иванчева, строежа да започне, а смотаната Юрданка да си получи процента. Изглежда скромна и тиха, а всъщност тя е прикритие на корупцията в ГЕРБ. Защо е продала на зетчето земята за по 7 лева за кв/метър? Колко са се спазарили да получи от 5 те милиона евро? Не знам, но Юрданка е 100 пъти по за затвора отколкото Иванчева. Но Юрданка си кюти като кмет и прибира парички от ремонтите на ремонтите.
69
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
2002 година урок по русскому язъйку.
Я очень красивия кметка,
въй плащаете моя сметка...
68
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кой продава софийска земя по 7 лева на квадрат, искам да си купя от съответния район хахаахаааамуууу
67
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще ще по параграф 28 ще бетонирате всичко. КОЙ прие тоя закон? Иванчева не е депутатка все пак...
66
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фандънджо, плочките ти пред НДК, които ремонтираш за 7 или 8 път, в момента са по-зле от моята нива на село! Тя е по-равна от тях!
Ама нищо, това да хрантутиш всяка година твои фирми с обществени поръчки явно не се води за корупция, понеже теб не съм видял да те арестуват...
65
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази учителка вече е жалка история... не става за кмет и дано не се пробва, че ще е тъпо
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Около случая с Иванчева,се разкриха и много неща около Фандъкова и около архитектите.
63
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Час по-скоро столична община да заработи, а тая *** да влезе там където и е мястото
62
4
 
23
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 месеца
Давайте по-бързо гербаджийски кмет,че ако се смени властта отиде ми небостъргача!
61
5
 
27
 
! Отговори
До 55 преди 8 месеца
Пак лъжа: "КОй каквото иска да си говори, ама тоя арест на тая кметица звучи, изглежда
и е политически! Поради простата причина, че таз кметица ИЗРИТА кмета
от ГЕРБ!"

Спрете да лъжете. Истината е, че ГЕРБ поиска оставката на кмета на район „Младост“ д-р Цвета Авджиева. Иванчева не е изритала никой. Само лъжи са ви в главите. След като бившата кметица не е била читава, ГЕРБ сами я отстраниха и свалиха доверието от нея. Нека сега БСП/ДПС, които подкрепиха Иванчева да свалят доверието си от нея
60
5
 
28
 
! Отговори
Гери преди 8 месеца
Прекрасна жена и кмет!
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
как предпочитате - светефара да ви брои секундите - натиснете плюс
или да наскате копче- натиснете минус.
58
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Преди време имаше зелен светофар на Военния клуб. ОТкато го махнаха и сложиха копе ме чака три път по-дълго. същото е и на Славейков .това е за удобството на КОЛИТЕ! в цял свят се мисил за удбоството на пешеходеца, у нас - обратното!
57
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Фандъкова ако искаш да те запомнят с добор направи повееч велоалеи и безплатни паркинги, а не молове. Моловеет сега са история, собственициет им ги рушат. Лидл, фантастико и куп молове фалираха, в Европа-та въобще няма клиенти. моловете бяха едни перачници на пари
56
0
 
23
 
! Отговори
кажете не на заменки преди 8 месеца
зелена софия струвала пари - заплатете на собствениците!
55
4
 
26
 
! Отговори
... преди 8 месеца
КОй каквото иска да си говори, ама тоя арест на тая кметица звучи, изглежда и е политически! Поради простата причина, че таз кметица ИЗРИТА кмета от ГЕРБ! Това как да е, ясно е, че нищо няма да стане, но по същественото е, че когато Фандъкова говори и казва нещо то е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да проверите, препроверите и препрепроверите думите и! Казано по друг начин ако ви каже добър ден, то вие първо вижта слънцето после се обадете в NASA и после в БАН! Щото вероятноста да сте ЪЗЛЪГАН е ОГРОМНА!

Спонсорирани публикации