Кой с кого, кога и колко? Още обвинения срещу Десислава Иванчева

Проверяват камерите на заведения в София дали кметицата е била там
131
Кой с кого, кога и колко? Още обвинения срещу Десислава Иванчева
Снимка: архив "Булфото"

Три са датите, в които кметицата на "Младост" Десислава Иванчева се е срещала с посредника си Петко Дюлгеров, за да иска парични суми, твърди прокуратурата. Тя прецизира обвиненията срещу зрелищно арестуваната заради подкуп Иванчева и заместничката й.

Двете жени и посредникът им, бившият кмет на "Младост" Дюлгеров бяха задържани миналия вторник с подкуп от 70 000 евро. По-късно стана ясно, че те са поискани от бизнесмена Александър Ваклин, за да му бъде разрешен строеж.

Днес прокуратурата е уточнила в обвиненията, че Иванчева е искала първоначално 250 000 евро, после 500 000 евро, а намерената сума е 70 000 евро.

Още по темата

Арестувана кметица отрича обвиненията. Тя е категорична и че не е присъствала на тези дати на тези места.

"Аз и колегата сме изискали видеокамери от всички тези места, за да могат да се проверят твърденията на господин Ваклин", каза днес защитникът на Иванчева Димитър Марковски.

Той уточни, че става дума за софийски заведения.

"Иванчева въобще не е търсила срещи и контакти с г-н Ваклин. С Дюлгеров единствените контакти са били строго служебни, тя е имала познанства с него в качеството на бивш служител на администрацията", уточни адвокатът.

Той обясни, че Иванчева е дала много подробни обяснения по делото.

"Самата тя настояваше да се изискват видеокамери от тези заведения, каза, че това е абсурдно", обясни Марковски.

Иванчева дала и подробни обяснения за това как веществото, свидетелство за съприкосновение с парите, е попаднало по части от ръката й, които не са дланта и пръстите й.

Адвокатът на Петко Дюлгеров Мариана Тодорова обясни, че той не се е отказал от първоначалните си писмени показания, дадени при задържането му.

Според тях Дюлгеров е искал да помогне на бизнесмена Александър Ваклин, за да му се придвижи преписката в общината.

Нови доказателства не са предоставени по отношение обвинението на Дюлгеров.

Тодорова обясни и че на Дюлгеров му е било обещано от следователите и оперативните работници, при задържането му, че ако съдейства за разкриване на престъплението ще бъде освободен и няма да бъде задържан.


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
2
 
! Отговори
Тиквата преди 8 месеца
До Анонимен - Да бе, да. Българите са овци и никога няма да посегнат на Боко и на Цвъки. Колкото посегнаха на Костов - дето сега се прави на най-върлия и идеен седесар, а всъщност той разсипа синята идея. И какво стана - нищо, никой не го бутна с пръст! Влезе му някакъв кокошкар в къщата, да го обира - и щяха да го осъдят на десет години!
109
0
 
1
 
! Отговори
Тиквата преди 8 месеца
До Анонимен - Само че трябва да се докаже, че ги е откраднал.... Ала докато престъпниците са със висше образование и университетска подготовка, а разследващите и прокурорите са зле подготвени и някои от тях дори и полуграмотни - това няма как да стане!
108
0
 
1
 
! Отговори
Тиквата преди 8 месеца
До П.Петров - Това е като във оня виц, дето лежат двама в панделата, за стопански престъпления, и единия възмутено казва на другия - Уж всички крадат, а само ние сме вътре! Тоест, кого хванали - опънали! А ония, арестуваните, да са си отваряли очите - като не умеят да прибират подкупи, да не са се хващали!
107
0
 
2
 
! Отговори
Тиквата преди 8 месеца
До мдаа - Съдът за да остави Иванчева и заместничката й в ареста - явно доказателствата са достатъчни. Всичко било постановка.... Да бе, да. Толкова преписки се бяха натрупали в общината, и това беше обществена тайна. Това също ли е постановка? Стига вече, тая жена излъга цяла Младост, затова нека си получи заслуженото!
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дали белезниците ще спрат тези две общественоопасни чудовища да направят къpвaва баня в съдебната зала. Сцените от "кил бил", дето бяха черно-бели да не се вижда кpъвта ще са като кадри от бейби тиви в сравнение с това, което могат да направят Иванчева и заместничаката ѝ.
Овъртете ги във вериги и ги затворете в клетки и им дайте приспивателни, иначе живота и здравето на присъстващите в залата е под въпрос!
105
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 8 месеца
Прави ли ви впечатление, че съкращението "СРС" постепенно изчезва от статиите ?
Адвокатката на Дюлгеров просто му е обяснила, че след като е взел пари е с двата крака вътре, каквото ще е за Иванчева, такова ще е и за него, е няма да е 30 ама поне 10.
Някой се опитва с един куршум да удари три заека, но резултатът ще е тотален провал и е на път да изяде властта на ГЕРБ!
НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА, ОТГОВОРНОСТ НА ГЛ. ПРОКУРОР, РЕАЛНА БОРБА С КОРУПЦИЯТА, А НЕ СИМУЛИРАНЕ С ПОСТАНОВКИ НА НЕУДОБНИ!
104
13
 
21
 
! Отговори
123 преди 8 месеца
Ужано калпаво скалъпена история! Просто милиционерите от ГЕРБ са с много нисък IQ!
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много правописни грешки в този текст и смислово неясни изречения
102
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Досега разследващите твърдяха, че имат документирани 20 срещи на Иванчева и посредника й. Вече посочват само 3, като доказателства не са представени.
101
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако някой си мисли, че шефът на комби е нов на тоя пост, се лъже, той е шеф на старата комисия от 2013 година. Има ли видими резултати до ден днешен?
100
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ХЕМ В КЛЕТКА ХЕМ С БЕЛЕЗНИЦИ, а затворниците чистачката ги гони.
99
16
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 месеца
Абе защо всички са се загрижили за правата на арестуваната?Ако е виновна ,какво значение има колко часа са я държали на улицата?Нали трябва да се преброят парите.Вече май свикнахме с корупцията и на никого не му прави впечатление ,че някой взел пари за нещо незаконно.
98
4
 
29
 
! Отговори
мдаа преди 8 месеца
Работата все повече заприличва на некадърно скроен компромат , в който главни действащи лица са бившият кмет и другарят "млад меринджей" .И двамата имат мотив да махнат кметицата -първият защото го е победила на изборите и го е изместила от мястото му ,а другият защото ще може на воля да застроява градинки. И понеже са гербаджии властта им помага , но изглежда изпитват дефицит на интелигентност , защото не са убедителни.
97
3
 
8
 
! Отговори
Todor R преди 8 месеца
Трябва да ги подкарат и другите зелени, като Белев, защото там злоупотребите са за милиони.
96
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
При Р. Овчаров за милиони укрити пари му ходят следователите в кабинета.
Тук кметицата с поставени пари в служебен автомобил. Като мечка на синджир, я държат и унижават пред обществото с часове.
ТАКА към действителен престъпник или журналист с фалшива новина няма да видите.
95
4
 
28
 
! Отговори
С.В. преди 8 месеца
В поредица от изказвания , триото Георгиев-Гешев-Ваклин , няколко дни ни разказваха как първо г-жата поискала 1 000 000 , после паднала на 500 000 след това се "клекнала" и на 250 000 като се съгласила и на три вноски от по 70 000 (3х70 000= 210 000 ???) , а сега ни казват че първо искала 250 000 а после вдигнала на 500 000 ????
...а бе май много въпросителни станаха...мирише
Или цялата работа е "кьорфишек" , или господата са абсолютни некадърници - за съжаление и двата варианта са много тъжни.
94
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като чета коментарите и като снимах цирка пред БСФС/ СЕГА МИНИСТЕРСТВО/
МВР И НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТИ СА СИ ЗАПЛАХА ЗА ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО АКО ГО ИМА.
93
1
 
16
 
! Отговори
С.В. преди 8 месеца
До Анонимен
Днес излезе становището на специализирания съд по отношение на делото срещу въпросния господин и то е следното :" Специализирания съд върна на прокуратурата делото с мотив , че има неясноти , заради които обвиняемият Овчаров нямало как да разбере в какво точно е обвинен ." ???

Нямам какво да добавя...
92
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ами какво става с докторите от Шейново. Скочиха на Владо - плацента И за да се скрие и покрие туй -унуй
И той си умре в съня в ареста.
А от тая ПЛАЦЕНТА пари се вадят.
91
7
 
24
 
! Отговори
М, да ... преди 8 месеца
Това дело смърди на гадно от първият ден! Точно зубрачката на класа /кметовете в страната/ Иванчева ли решихте, че е най-корумпираната бре Цветановци?

пп. Вредният силен шумът, истеричният крясък около Иванчева какво и кого/кой прикрива или поне желае да прикрие, м?