Полицай помага на майка с количка! Двете страни на една снимка

Кадърът беше публикуван с надпис "Има надежда!", но така ли е наистина?
Обновена: 29 апр 2018 12:22 | 29 апр 2018 10:00,
208
Полицай помага на майка с количка! Двете страни на една снимка
Снимка: Facebook

Кадър на полицай, който помага на майка с детска количка да премине през подлез в София обиколи социалните мрежи преди дни и предизвика десетки възторжени коментари.

Снимката, публикувана под текст "Има надежда" обаче се оказа, че не е съвсем това, което е. След обиколка във Facebook фотосът стигна и до жената с количката.

Ето нейния разказ за случилото се:

"Под снимката, чието заглавие гласи "Има надежда" трябва да кажа, че виждайки я би ми станало мило, но понеже аз съм жената в гръб, с количката държа да Ви кажа как се стигна до тази "мила сцена".

Събитието се развива днес (26.04.2018г.) в гр. София преди обяд, мястото е подлеза отстрани на Моста на влюбените.

Понеже въпросният мост е затворен за преминаване на граждани без пропуски и всеки път отказват да ме пуснат да мина с количката от там, този път(понеже бях без приятелката ми, с която повечето пъти си помагаме да сваляме количките във въпросния подлез) реших да помоля някой от тримата полицаи да ми съдейства със свалянето на количката.

 Разговорът протича по следния начин:

- "Здравейте, ще можете ли да ме пуснете да мина с количката през моста?"

- "Съжаляваме, но няма начин. Изрично ни е забранено да пускаме дори жени с колички."

- "Добре, а дали мога да помоля някой от Вас да ми съдейства да свалим количката поне по тези стълби тук?"

- "Долу има рампа, госпожо!"

- "Да, знам, но количката ми не минава по рампата. Ако може някой да дойде с мен, за да я свалим?"- "Оф, добре."

Тръгваме, момчето все пак ми помага да свалим количката. Докато вървим надолу му благодаря още няколко пъти, а той ме пита:

-"Ти пък къде си ми тръгнала с тая количка, та и с детето да ми се разхождаш баш в центъра?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
3
 
11
 
! Отговори
Друга майка преди 6 години
На скоро ми се случи да ползвам метро заедно с детето ми, което е на две години. На Опълченска не работеше асансьора, който е само от едната страна на бул Т. Александров. Когато тръгнах да дърпам количката по рамката, която е по тясна от стандартна количка направо щяха да ми изхвръкнат очите от зор. Отминаха ме много жени и мъже. Всички гледаха с абсолютно незаинтересован поглед. Най - отвратителното е, че голяма част от тези жени със сигурност бяха майки.
83
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имам чувството,че полицая е употребен,един вид жертва-дали въпреки забраната ще направи компромис да я пусне да премине,че и да помогне.Ами ако сега,заради добрата му постъпка следва наказание за момчето за нарушаване на заповедта?Че и снимали с телефон,как не ги е срам и озаглавилиима надежда.Вероятно го е направила отсъстващата приятелка.Ей ,ама тия майки са голяма напаст.
82
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново фейсбук квартални клюкини! Онази казала, той й казал, тя се обидила тежко, абе класически женски драми, ей така да си чешат езиците, да поплюлят по някого и накрая да се фръцнат. Това ако е журналистика, аз съм Елвис!
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 85...не си хаби труда да обесняваш...те просто нямат база за сравнение..не са се отдалечавали по далеко от дупките си...
80
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментара на 86...гледам лайковете...7 ..за.. до момента...и си мисля....няма надежда...
79
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а пък аз видях един полицай който играеше балет, докато други се биеха, след като свърши ги арестува.
78
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е,като е забранено да се минава,тази,къде е тръгнала?После полицая изпълнява заповед,тя с какво е по специална,че за нея не важи?На трето,но не посладно място той е полицай,не шерп,да й носи коичката.На кравата рогата не и тежат-като си е родила детето,да не ангажира хората.Че и неблагодарна при това,жалвала се тук там.
77
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше на запад нямаше дори да чакат докато попита. Веднага щяха да предложат помощ след като видят сама жена с бебешка количка. Махленският коментар си е чисто български трейд марк - простотия която обхваща обществото и милиционерите ни! За това сме още в архипелага на времето но не изцяло в него!
76
4
 
13
 
! Отговори
мак преди 6 години
Аз проблем в тази случка не виждам. Помогнал ли е полицаят? Помогнал е. А това, че е казал обидни думи говори само за неговата култура, или за липса на такава. Проблема е в разбити тротоари и улици и затруднения за хора с колички или трудноподвижни, но това вече е работа на общините. За съжаление се хвърлят пари за показни ремонти и ненужни неща по центъра в град Х или У, а за наистина важни неща или за крайните квартали и улици няма средства и воля за оправяне.
75
2
 
1
 
! Отговори
Как преди 6 години
да махна звукът на камерата,на телефона,за да снимам тихо мацките...
74
4
 
13
 
! Отговори
vse edno преди 6 години
Не съм изненадан....това е България, все пак, страната на най-нелюбезните хора
73
1
 
7
 
! Отговори
Niki преди 6 години
Това трябва да е всекидневие,а не един път помогнал и да му сложат снимка!!
72
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а пък аз видях един дето си чеше носа- хихихи носа.
71
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аз пък видях полицай да си драпа мандалата пред табела- "драпането забранено"
70
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно това си поислих като прочетох заглавието това не може да е вярно!!!И така се оказа! :)"Помощ" по български.
69
2
 
24
 
! Отговори
Баща преди 6 години
До (псевдо) МайкаЦитирам: "Никой на никого не е длъжен да помаа и да отстъпва място на опашка и в превозно средство. Това е въпрос на желание."Репликирам: "Не миличка, това не е въпрос на желание а въпрос на възпитание. И от поста ви разбирам вашите деца в какъв дух ще ги възпитате. Може дори един ден да станат полицаи "достойни" за редовете на МВР. От сърце ви го желая! А иначе във филосовията има едни правила - Сребърно и Златно, същите лежат в основата и на всички монотеистични религии."
68
0
 
8
 
! Отговори
SOnq преди 6 години
Аз видях полицай в Пловдив пред районото в Кичука да пуши пред табела със забрана Забранено пушенетохахахахаха
67
3
 
13
 
! Отговори
Руснака преди 6 години
Те такива полицаи, колко пъти съм засичал, да са се събрали на гюзме по 3-*** 4-*** по време на работа, да си разцъкват нещо по телефона, макар, че са застанли на някакъв пост с привидно някаква цел за подържане на обществния ред и превенция на престъпления, но може да са били и в обедна почивка.Само да проверяват редовни лични карти друго не правят, а и се ровят по телефоните си ... Така са 70% а и да питат Ко праиш тука?
66
4
 
11
 
! Отговори
nina преди 6 години
Прекарах 1 месец в София с малко дете на 2 години,без кола и имах да върша много неща по учереждения за този един месец В България.Положението с тези подлези и рампите е просто трагично.И то просто да пресечеш от другата страна на бул България примерно.Но който не е бутал количка,няма да го разбере.И понеже количката ми е високопроходима, по-широк модел от стандартните и влизаше само в трамвай #5,яко километри пеша навъртях с нея.
65
31
 
11
 
! Отговори
майка преди 6 години
Този полицай е на работа. Има поставена задача, която изпълнява и не е наша работа да го отклоняваме от нея. Тази майка я мързи да се отклони на няколко метра и да не използва подлеза. Но, не от там трябва да мине. Никой на никого не е длъжен да помаа и да отстъпва място на опашка и в превозно средство. Това е въпрос на желание. Така, че тези с количките да си правят сметка откъде ще минават.