Полицай помага на майка с количка! Двете страни на една снимка

Кадърът беше публикуван с надпис "Има надежда!", но така ли е наистина?
Обновена: 29 апр 2018 12:22 | 29 апр 2018 10:00,
208
Полицай помага на майка с количка! Двете страни на една снимка
Снимка: Facebook

Кадър на полицай, който помага на майка с детска количка да премине през подлез в София обиколи социалните мрежи преди дни и предизвика десетки възторжени коментари.

Снимката, публикувана под текст "Има надежда" обаче се оказа, че не е съвсем това, което е. След обиколка във Facebook фотосът стигна и до жената с количката.

Ето нейния разказ за случилото се:

"Под снимката, чието заглавие гласи "Има надежда" трябва да кажа, че виждайки я би ми станало мило, но понеже аз съм жената в гръб, с количката държа да Ви кажа как се стигна до тази "мила сцена".

Събитието се развива днес (26.04.2018г.) в гр. София преди обяд, мястото е подлеза отстрани на Моста на влюбените.

Понеже въпросният мост е затворен за преминаване на граждани без пропуски и всеки път отказват да ме пуснат да мина с количката от там, този път(понеже бях без приятелката ми, с която повечето пъти си помагаме да сваляме количките във въпросния подлез) реших да помоля някой от тримата полицаи да ми съдейства със свалянето на количката.

 Разговорът протича по следния начин:

- "Здравейте, ще можете ли да ме пуснете да мина с количката през моста?"

- "Съжаляваме, но няма начин. Изрично ни е забранено да пускаме дори жени с колички."

- "Добре, а дали мога да помоля някой от Вас да ми съдейства да свалим количката поне по тези стълби тук?"

- "Долу има рампа, госпожо!"

- "Да, знам, но количката ми не минава по рампата. Ако може някой да дойде с мен, за да я свалим?"- "Оф, добре."

Тръгваме, момчето все пак ми помага да свалим количката. Докато вървим надолу му благодаря още няколко пъти, а той ме пита:

-"Ти пък къде си ми тръгнала с тая количка, та и с детето да ми се разхождаш баш в центъра?"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 110А ти откъде си сигурен,че е така както тя казва?Не си чул другата страна.В фейсбук всеки може да си пише каквото поиска без никаква отговорност.
103
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искат равенство самките? Ами да си свали количката сама! Феминизъм, ала-бала? Пък и полицайчето е на пост, не да сваля колички! И къде е тръгнала наистина с тази количка??? Да диша детенцето мръсния въздух??? И кой е направил снимката? Снимки ще ми прави, а не помага?
102
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 105Нали, и да направят меродавен махленски коментар след това или по времето на помощтта като например "къде си ръгнала към центаро с тази количка -***"! Помагай без акъли и тесногръди мнения! Това е имала в предвид жената! Не е била неблагодарна а просто е коментирала "разбутания" тиферич на полицейския служител и неговия коментар.
101
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До none-Вие сега се хванахте защо му била избеляла тениската,въпреки ,че аз смятам по правилно е да напишете униформата.Да Ви отговоря-бедна ни е държавата,няма пари за униформи,обувки,а пък и с тези мизерни заплати,какво да се очаква демотивирани са полицаите.А тая ревнала да прави постановки и халтурки,че и недоволна.Стана международен въпрос за пикливата й количка.
100
2
 
5
 
! Отговори
none преди 6 години
Аз мойте ги уча като има проблем да не си затварят очите и на това да помагат ако искат да им се помогне ..
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нонеА що не кажеш за човека ,на който ислямист отряза главата в Лондон и лондонските полицаи гледаха отстрани,без да се намесят. Такива ли ще ни даваш за пример?
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нонеПреди да даваш акъл,вземи се научи да пишеш правилно.
97
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес на майките всички сме им длъжни и криви, защото виждаш ли напънали се да родят едно дете, няма такива мъченици като тях, човек ще си помисли, че това са първите майки на света. А всъщност няма нищо по-нормално и естествено от това една жена да ражда и отглежда деца! Утре ще искат от полицаите и да им дондурят наследниците, докато те мъченически си пият кафетата и клюкарят като латерни, геройски изморени от шопинга в мола.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До нонеПроизвел съм две.И ги уча,че когато някой им помогне,трябва да му благодарят,а не да го плюят.
95
2
 
2
 
! Отговори
ноне преди 6 години
Съгласен съм че няма лошо но при нас го има манталитета че ние непрекъснато чакаме някой друг да измисли нещо за да го приложим .. На вместо да измислим нещо сами .. Тези наци измислят решения на собствените си проблеми който са специфични за всеки .. Ние имаме наши собствени специфични проблеми който няма как някой от вън да реши ... Тоест трябва да мислим самостоятелно .. да сме отворени за нови идей но да мислим и наши собствени
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До none 99Няма НИЩО лошо в това да се взимат примери от наций които са се доказали като много по-напреднали от нас! Не че ние не можем и някои от нас нямат подобен начин на мислене но не го прилагаме или сме много малко тези които го прилагат! Куца ни състраданието, етиката и здравата логика на повечето от нас!
93
9
 
6
 
! Отговори
ноне преди 6 години
Не че се опитвам да рекламирам запада но в Англия бремена жена по закон може да използва каската на полицай по малка нужда. Ако не е в задълженията им да им го сложат в задълженията. Ако искате жените да раждат деца и да ги гледат създайте им условия стига мрънкали дали е в задълженията им или не ... Освен това това не е обичайна ситуация.
92
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В служебните задължения на полицаите не влиза това да пренасят колички.И въпреки,че й е помогнал тая кифла го плюе.
91
3
 
5
 
! Отговори
none преди 6 години
Стига с този запъд исмислете нещо сами .. И какво като е така на запад ?! Време е да започнем да имаме собствени идей ...
90
9
 
8
 
! Отговори
none преди 6 години
Не си права. Ако имаше условия жената да се придвижва спокойно нямаше да и се налага да моли за помощ. Освен това от служителите на реда се очаква да подържат морала. А не като този индивид с избелялата тенниска "Police" ...
89
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според мен би трябвало да бъде включено (ако не е) като задължение на полиоцаите да са в помощ на гражданите в нужда без наличието на престъпление! Така е на запад - задължително е!!! Не мога да твърдя дали е същото и в България и дали изобщо се спазва както е и в нашето правосъдие!
88
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"...Трето не може да си съпрчастен или да уважаваш непознат човек?!!!!!!!"Ама вие верно сте по бетер от животните бре!!
87
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Друга майкаПърво никой не е длъжен да ти пренася количката, това си е изцяло твое задължение и отговорност! Второ ако някой реши да ти помогне, ти може единствено да му благодариш, а не да го обсъждаш какъв бил, какво казал и т.н. Трето не може да си съпрчастен или да уважаваш непознат човек, да твърдиш това е лицемерие и глупост! Четвърто вземето да се стегнете, родили едно дете и вече целия им е виновен, че ги мързи да го отгледат! Аман от такива псевдо майки като вас.
86
2
 
6
 
! Отговори
това е новина преди 6 години
Изключително полицай да помогне на гражданин в БГ и то без пари това се случва веднъж на 10 години.
85
3
 
5
 
! Отговори
Друга майка преди 6 години
А в крайна сметка е наша отговорността да възпитаме съпричастност, уважение и много други ценности в децата ни. Е как да стане след като и раждали и мъчили се по този начин по разбитите улици те гледат със злоба.