С Ленин и руското знаме напред: Безсмъртният полк снове из София

Събитието бе уважено и от посланика на Русия Анатолий Макаров
9 май 2018 12:30,
478

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В Деня на Европа или Деня на Победата за поредна година множество българи, носещи снимки на свои загинали роднини във Втората световна война, мина през София.

"Безсмъртния полк" тръгна от паметника на Незнайния войн и завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника на Съветската армия.

Още по темата

Освен снимки на своите близки, загубили живота си във войната, в шествието можеше да се видят и плакати на Ленин, руски флагове. Начело пък беше лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров и дипломати от руското посолство положиха венци и участваха в тържествените церемонии пред паметника на Съветската армия.

Безсмъртния полк днес ще премине и през още градове, а посланик Макаров се отправи към Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 306В България има широки социалисти, които са в коалиция с фашистите и монархистите.
304
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това позорно сборище, организирано от руското посолство и петата му колона показва липсата на държавност. НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ ЗА ХИЛЯДИТЕ ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА И ДЪРЖАВАТА НЕ СИ МРЪДНА ПРЪСТА ДА ОРГНИЗИРА ЧЕСТВАНЕ.Е, щом българската държава нехае, ЧУЖДА И ВРАЖДЕБНА ДЪРЖАВА си организира честване на наш гръб и на наша територия.
303
1
 
1
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До 319 До БобиМи че те и ние потомците им бяхме там с БЪЛГАРСКИТЕ военни награди , символи и традиции, руски медали имат разбира се и българските фронтоваци в това число и моят дядо дето го награди Иван Капитонов - Секретар на ЦК на КПСС 1985г. Но Бесмъртния полк в България е инициатива на Българските фронтоваци и техните потомци.
302
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя вече сам на себе си говори :))) Сам се убеждава в теорията на комунизма.
301
5
 
2
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До Фронтовака МагистърКолко си магистър си личи- неграмотен тип мечтаещ за бития фашизъм. Ето Българската армия го разгроми той обаче пак си пише неговото . психо-комплексарщина това е на магистъра писанието. Защото именно Отечествената война отвори пътя на България към бъдещето- свободно и развито за разлика от миналото- отречено и отхвърлено от света.СССР и Русия заедно с България освободиха Европа от фашизма а в тов авреме западняците буксуваха. И фашисти като тоя магисътр сега да пишат ее.
300
1
 
8
 
! Отговори
До Боби преди 5 години
И така трябваше да бъде. Трябваше БЪЛГАРСКИТЕ ветерани и техните наследници да почетат паметта на 30 000 достойни български войници и офицери, които са се сражавали храбро против национал-социализма. Вместо това обаче имахме един платен руски маскарад, с портрети на руски офицери, РУСКИ униформи и ордени, които нямат нищо общо с нашата история и с подвига на нашата армия във ВСВ. Ето срещу това роптаят 90% от коментиращите.
299
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 312Преди 9 произвеждахме самолети защото бяхме както сега е модерно да се каже под санкции и НИКОЙ не искаше да ни продаде самолети защото все пак БГ пазара и сега и тогава не е достатъчно голям та фирмите да рискуват наказателни глоби за нарушаване на санкциите
298
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До315 Хахахаххахайа болен тип. Ей така говори и другаря КИМ ...А народа гладд гладд.Тея алабала истории вярваха дядовцте ...вече ги няма. Сори. Палячооо
297
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бесмъртния полк се казва Лебщандарте Адол Хитлер тия баха от лошите но без съмнение най добрия полк за цялата война
296
7
 
2
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До 309 АнонименТи си *** и недодяланик , кйот наистина заслужава трудов лагер тъй като цял ден лъска дървената пръчка ама за истината бяга като дявола от тамяна. България 50г бе рйска градина. Още с войната срещу Германия страната се нареди сред народите готови да дадат своя интернационален дълг а не голия национализъм от преди 9 ти . Българската икономика при социализма изпревари вола и ралото от преди 9 септември. Българските пазари стъпиха в Азия , в африка , в Америка дори. 80 те са рай
295
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 5 години
До Анонимен 305"Кой ще се върже на тези платени мероприятия..."Ано Умни Дядо ми беше върл антикомунист - все пак независимо от позицията му известна на всички не е бил репресиран от комунистите. Но той е участвал във войната 1944-1945 срещу Германия и АЗ като негов наследник ако имах възможност щях да излезна на площада и да нося негови портрет и двата възпоменателни медала които е получил за участието си във войната на Сръбска територия. Да почива в Мир.
294
3
 
11
 
! Отговори
Фронтовака Магистър преди 5 години
Съветското робство нанесе непоправими щети най-вече в мозъците на една малка част от българите (утайката). Фронтовака министър е живото доказателство за това.
293
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 9-ти произвеждахме самолети, след 9-ти прозивеждахме велосипеди.Това е разликата между капитализма и комунизма.
292
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Събрали се там със 100 зора 50 платени човека и вече новина.
291
9
 
2
 
! Отговори
Фронотвака Министър преди 5 години
До 303 АнонименДо мозъка на костите ти пишеш клишета неверни и простовати. Социализма и Отечествената война сътвориха плодове с които България скочи в 30г напред в сравнение с преди 9 септември.
290
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 307Смешко от такива като тебе България 50 години беше в трудов лагер. Време е да ходиш при дядо си и да ни отървеш от глупостта си.
289
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко трябва да е *** човек и безнравствен за да се появи на едно такова сборище на лъжци?
288
7
 
3
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 5 години
До 299 Анонимен пий си ги не ги давай на здравите че те се пият от психоболни като теб. Аз днес бях на Безсмъртният полк и портрета на дядо носих и ордените и медалите му сложих и закачих тъй че не се гаси туй що не гасне. Комплксар недонсен
287
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези са социалисти, същите като национал-социалистите, с които бяха съюзници.
286
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ще се върже на тези платени мероприятия?