С Ленин и руското знаме напред: Безсмъртният полк снове из София

Събитието бе уважено и от посланика на Русия Анатолий Макаров
9 май 2018 12:30,
478

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

В Деня на Европа или Деня на Победата за поредна година множество българи, носещи снимки на свои загинали роднини във Втората световна война, мина през София.

"Безсмъртния полк" тръгна от паметника на Незнайния войн и завърши с поднасяне на цветя и венци пред паметника на Съветската армия.

Още по темата

Освен снимки на своите близки, загубили живота си във войната, в шествието можеше да се видят и плакати на Ленин, руски флагове. Начело пък беше лидерът на БСП - Корнелия Нинова.

Посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров и дипломати от руското посолство положиха венци и участваха в тържествените церемонии пред паметника на Съветската армия.

Безсмъртния полк днес ще премине и през още градове, а посланик Макаров се отправи към Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
285
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помиари. Службите да ги разследват с кого комуникират и финансите им.
284
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската окупация носи само мизерия, нищета и духовна и физическа смърт на народите. ГДР произведоха Трабант, ГФР-Мерцедес и БМВ. Другарката Нинова се вози на такива марки, от ГФР.
283
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше победил Гитлер всички тези ненормалници от снимките нямаше да ги има. Нямаше да има в България комунистически концлагери, нямаше сега пенсията да е 200 лв.
282
9
 
3
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 6 години
До 296 АнонименА ти вониш на тоалетна . Защото комунистите сме признати по целяи свят и защото самият български народ предпочете комунизма пред фашизма. Първа армия би фашистите а Народния съд освободи народа от миришещите на лошо фашисти.
281
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тея мешат ракии и символи яко.Православни двуглави орли с юдейски червени петолъчки.Съвременната юдею-болшевицка шизофрения.
280
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фронтовака, пиеш ли си хапчетата?
279
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4-ти км. елате си приберете лудите.Ама децата им учат на Запад и там живеят.Защо не отидат в КНДР?Е как е при комунизЪма дрогари дрогирани?
278
3
 
5
 
! Отговори
Фронотовака Министър преди 6 години
До 294 Анонимен Прав си и Господ Исус Христос казава: "Който нож вади - от нож умира" ето сполетя ги фашистите ножа на народа.
277
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
комунистите вонят и нямат мозък
276
7
 
3
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 6 години
До 288 АнонименОбратно- Русия е управлявана от мъдри държавници от както съществува а от 1917г държавниците са ГЕНИАЛНИ ХОРА които направиха държава с 250 млн души. В. Путин ще възстанови СССР а както се видя Русия се разшири с нови руски територии Донецката народна република , Луганската народна република и др. И тези държави имат голям потенциал. Факт е че генерал командарм Игор Стрелков - министър на отбраната на Донецката НР е много по добър стратег от бендероивците в Украйна
275
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руската армия не е убивала българи, убити бяха фашистките елементи в тогавашното монархо-фашистка правителство от самите българи! Народната любов се стовари върху тях!
274
1
 
3
 
! Отговори
До 292 преди 6 години
Името на партията не се променя до 1945. ГЕРМАНСКА НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Добре документирани са и тесните връзки между тази партия и съветските комунисти. Връх на това сътрудничество е съюзническият пакт Рибентроп-*** и съвместното нападение на Полша и Прибалтика.
273
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикИма германски нацизъм, а социализъм е прибавено от Хитлер, за да печели изборите в 1932 г. и после разтрелва социалистите и комунистите.
272
9
 
4
 
! Отговори
Фронтовака Министър преди 6 години
До ПОРОБИТЕЛИПрост Човек си . Това ти го казвам с пълно съзнание. Ако те чуе дядо ми министър и фронтовак щеше да те заплюе и да каже че плямпаш некипели изродливщини и си излязъл като яйце пред кокошката . Но и аз ти го казвам - защитаваш фаизма без да имаш елементарна представа за това каква е истината за Отечествената война на България .Но резултата е че ние спасихме страната с нашето участие във войната срещу германците и наказахме народня враг. А геманците още помнят българските куршуми.
271
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикВероломно ли когато България обявява война на Англия и САЩ. СССР спират бомбардировките на Англия и САЩ.
270
5
 
5
 
! Отговори
Историк преди 6 години
Българските комунисти, днешни социалисти никога не са наричали нещата с истинските им имена. НЯМА ТАКОВА ПОНЯТИЕ КАТО ГЕРМАНСКИ ФАШИЗЪМ ИЛИ ХИТЛЕРОФАШИЗЪМ! Адолф Хитлер е основател и лидер на Германската национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ. Говори се за национал-СОЦИАЛИЗЪМ. Фашисткото движение е активно само в Италия, лидер е Бенито Мусолини. Германската национал-СОЦИАЛИСТИЧЕСКА РАБОТНИЧЕСКА ПАРТИЯ е по своята същност левичарска организация.
269
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в русия живеят робски народи.такива са от край време.държавата е основана от шведски викинги и те са били господари.следват 250 години татаромонголи.после стават крепостни,после колхозници и така я карат все като роби.само господарите се сменят.след 1917 до сега ги управляват юдеи болшевики кагебисти и прости милиционерски пръчки
268
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПОРОБИТЕЛИХубаво е че са изгонили царя и ликвидирали неговите шпиони.
267
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПОРОБИТЕЛИЩом сега са пак на власт значи не са избити и малко им е било. Като искат да се бият и войни с Англия и САЩ, можеха да излязат от НАТО и ще се бият те, а не да пращат бедни българи на фронта .
266
3
 
3
 
! Отговори
Ветеран Министър преди 6 години
Дядо има 26 ордена , медала и една значка. Той е фронтовак участник в Първа Българска армия - участвал е в Дравската , Мурската и Австрийската операции. Първата му награда е значка "Първа българска армия -Към Берлин" даден му на април 1945г . А след войната го награждават с множество ордени също и медали за участието му във войната и българите и съветските хора- през 1985г го награди лично Иван Капитонов -секретар на ЦК на КПСС. След войната стана политик и министър стана и орден Г. Дмитиров има