Семки и сенки! 4 часа са нужни, за да регистрираш кола в КАТ-София

От днес влизат в сила новите такси при регистрациите
32
Семки и сенки! 4 часа са нужни, за да регистрираш кола в КАТ-София
Снимка: архив, БулФото

Около 4 часа чакане на опашка отнема да регистрираш автомобила си в "Пътна полиция" в София.

Според повечето хора това е малко време в сравнение с часовете, които са прекарвали преди пред гишетата, предаде "Дарик".

Още по темата

Някои от чакащите дори са взели отпуска, за да успеят да регистрират автомобилите си. Сред хората в опашката имаше и недоволни, които смятат, че персоналът, работещ с документите, е твърде малко.

От днес влизат в сила новите такси при регистрации на автомобили.

За първоначална регистрация и промяна в регистрацията със смяна на табели с регистрационен номер, както и възстановяване на регистрацията на превозно средство с прекратена такава ще се плащат 35 лв. за лека кола, 30 лв. за ремаркета и полуремаркета и 28 лв. за мотопеди и мотоциклети.

За транзитни и временни номера са дължими 20 лв.

Повишават се и таксите за избор на комбинация от букви и цифри на регистрационния номер.

Занапред регистрацията на новозакупената кола ще се прави от купувача и това трябва да стане в срок от един месец. Сега няма срок, в който превозното средство да бъде регистрирано. Правилата важат както за регистрирани у нас автомобили, така и за купени от чужбина.

Годишно в България над 350 000 превозни средства сменят собственика си.

От МВР предупредиха, че е възможно да възникнат затруднения и забавяния при регистрациите на пътни превозни средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Единственната цел е печалбата на разни селски тарикати дето се наричат регистратори и рушветите дето плащат. Не си ли платиш на такъв ще висиш пред гишетата два дена. Уж има машина за билетчета, но служителите теглят такива още преди да е почнало работното време. Полицая раздава билетчета на регистраторите под масата. Нормално е да не знаеш схемата. За първи път си там все пак. Някъде към обяд се усещат хората какво се случва и почва панаира. Другия ден пак същото.
28
0
 
7
 
! Отговори
Ботевист от Мараша преди 5 години
В КАТ Пловдив, цял ден висиш като рибарски х. й за регистрация!
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да,платих 30 евро за процедурата и 14 евро за номерата(избрах си ги,як номер с инициалите ми).Всяка година в началото около средата на Януари,ми взимат около 170 евро данък,(колата е 150 кончета), застраховка плащам по 356 евро на година(всяка година ми се смъкват процентите,защото опазил ме Бог нямам произшествия по моя вина).Ходих си и си чаках,от 10:03 до 10:17 си минах всичко,и аз собственоръчно си сложих номерата(не чичката да ми дупчи задния капак и след 3 години от там ръжда). DE -Köln.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия е за 5 митути с плащането на пос терминал, една бланка, където си пишеш банковата сметка за да ти дръпна данъка всяка година автоматично и ти печатът номера пред теб. Този номер си е твои, като си продадеш колата си го взимаш и го слагаш на следващата. Това става в общината, та те по-*** ли са да си нямат КАТ. Няма канали, служителката излезе и сравни шасито.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Години наред не се отварят нови гишета и не се назначават нови механици с едничката цел - незаконно обогатяване. Мафията си има държава, България. И сега предизборно ще подхвърлят пари, ще вдигат мизерни пенсии и заплати, ще се бият в гърдите, но този път няма да мине номера.
24
1
 
10
 
! Отговори
клиент на КАТ преди 5 години
Кви 4 часа бе, ***. На 03.05.2018г бяха "пред" КАТ София в 7:05ч с автомобил за възастановяване на регистрация. До 9:30 приятел едва успя да подаде документите, докато аз "добутвам" колата в опашката, на която се наредих от бул. Г. М. Димитров.Като при подаването пред нас имаше 60 човека с номерчета, раздадени незнайно от кого, на които хора колите са нощували там.В 12:00 автомобила успя да се добере до каналите и в 15:00 се сдоби с нови табели!Тотал-8 часа(1 таботен ден).
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия си вземаш час по интернет. Явяваш се на часа и си готов за половин час. Номерата ги правят фирми около техния КАТ за 30 евро. Произвеждат ги на момента за минута на машината и след това в КАТ им слагат печат (само на задния) който го прави валидни. На номера слагат втори печат когато трябва да минеш преглед следващия път. В апашката държава БГтова е невъзможно. Заради невъзможността да се накажат фалшификаторите страдат порядъчните от които се искат печати и подписи за всичко.
22
2
 
6
 
! Отговори
Боби62 преди 5 години
Само като си помисля, че в сряда или в четвъртък ми предстои регистрация на МПС ииии.........направо се изприщваммммм......ужасссс
21
0
 
3
 
! Отговори
тт преди 5 години
На 09.05.2018 регистрирах кола в КАТ Сливен. Чаках от 09.30 до 16.00 завърши цялата процедура.Платих такса за номерата от 36.50 лв.Господа столичани вашето чакане е нищо сравнение нашето
20
1
 
3
 
! Отговори
еди кой си преди 5 години
... аз се ядосах и си тръгнах без монтирани номера (сложих си ги в къщи)
19
0
 
9
 
! Отговори
еди кой си преди 5 години
А кат София-област - хората са се самоорганизирали със списък и се зареждат да пазят ред от 6:30 сутринта (а кат отваря в 8:30). Някакъв ужас е, защото като се наредиш на едно гише не знаеш кога ще се махнеш от него (а трябва да се изредят 5). На всеки 45 мин. вътре си правят "тегнологични" почивки, които продължават по 20-25 мин. Накрая като стигнеш да ти слагат номерата чичката, който ги слага се пазари колко ще му платиш, за да ти ги сложи прави, а не на криво и да ти ги монтира преди на друг
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие в КААТ малоумниии ли сте ве ? Имате 8 работни часа и 3 канала примерно. Значи 8 часа по 3 канала = 24 автомобила. Правите си в сайта една електрона заека с ден и час и като се напълни за другия ден. Хем ще работите спокойно хем всеки ще си знае, че за часа си минава. Толкова ли не трудно ...дс го схванете вече 20 гпдини ?
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук в бялата дьржажава регистрацията на автомобила става в раиона по местоживеене и отнема 15 минутки.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе на първо време да разкарат КАТ с тия уродливи постройки- съборетини от "Изток",че не може да мине човек. При Врана или на околомръстното....
15
1
 
10
 
! Отговори
Питащ преди 5 години
Банкянския в началото на третия мандат нали се беше впечатлил от опашките? Или вече забрави какви ги редеше тогава?
14
2
 
6
 
! Отговори
И ? преди 5 години
И за какви семки и сенки става въпрос в заглавието ?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дивашка територия !!!
12
0
 
2
 
! Отговори
TX преди 5 години
Ех тез Кат, миналата година по това време ги псувах много. За да отчисля колата чаках 2 дена и половина. Кат Добрич, като се сетя ми става зле.
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За последните 30 години в КАТ се смени персонала - бащи и майки предадоха службите на дъщери и синове. Друга промяна не се сещам. А,аааа, смениха се и цените на услугите!Сребни примери:В Англия веднаж поставени номера на автомобил не се спенят до неговото претопяване, независимо от смяната на собствеността.В Германия регикстрацията на автомобилите и изработката на номерата е по общини, за да могат полицияите да се занимават с големи дела.Дали има в БГ свободно място за катаджия?
10
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е да се тормози народа по всевъзможни начини!Особено в КАТ си е така още от комунизъма и социализъма!За вече 30 години фашизъм нещата не са мръднали и милиметър напред!Даже още по зле става с постоянното увеличаване на всякаквите там такси и рекети!