Владая на протест: Нетърпимо е – огромни дупки, задръствания...

Хората искат организация на движението чрез конуси в две ленти
23 май 2018 09:00,
28

Живеещите във Владая отново излизат на протест заради огромните задръствания, които се образуват в пиковите часове в района.

Проблемът идва, когато гражданите трябва да се включат в движението по път Е-79 в посока София.

Те инициираха петиция за организация на движението чрез конуси в две ленти на път Е-79, която изпратиха до премиера Бойко Борисов и регионалния министър Николай Нанков.

Още по темата

"Положихме много усилия, осъществихме доста срещи с институциите, но няма никаква чуваемост. Абсолютно безхаберно отношение! Настояваме да се предприемат адекватни мерки и то веднага, защото пложението е нетърпимо всяка сутрин. Прави се временна организация на движението само в неделя", обясни пред Bulgaria ON AIR един от протестиращите - Васил Николов.

Той посочи, че има проект за изграждане на реверсивно движение. А от АПИ съобщиха, че върви актуализиране на проекта, при това с работещ светофар.

Васил Николов каза още, че два месеца след извършен ремонт на пътя са се появили дупки, а шахтите са пропаднали.

Жителите на Владая алармират институциите и за това, но по думите му в момента има разтакаване и правене на нищо. Хората настояват за временна организация на движението всяка сутрин и фирмата изпълнител на ремонта да реши появилите се проблеми.

"Искаме от 6:30 до 10 ч. движението в посока София от Перник да се извършва в две ленти. Към 8 часа положението става доста сериозно. По наши изчисления 300 човека си губят времето всяка сутрин", обясни протестиращият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На каруката КПП Владая, полицайте се крият, когато има трафик - според тях така помага на трафика :)Всичко е по вина на едни легнали полицай, които принуждават целият трафик сутрин да се движи с 15 км/ч по МЕЖДУНАРОДНИЯ ПЪТ.Не е редно на международен път с толкова много трафик да се слага легнал полицай и пешеходен сфетофар - трябва да се изгради надлез!
27
0
 
3
 
! Отговори
преди 5 години
До 25Във с.Владая вече се плащат софииски данъци - водим се квартал и бюджета ни се оправлява от софииската община Витоша! НО ако така искаш да поставяш въпроса - които го плати, само той ли ще има право да го амортизира (ползва)?Това е проблем на всеки който пътува през Владая, но по стар БГ обичай, не се интересуваш от проблемите на ближния, преди да те засегнат лично... и естествено да се изказва неподготвен по темата :)В този участък има деорганизация на движението!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дупки ли? елате в кв Левски, Варна, да видите що са дупки.
25
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
съгласен съм да им построят магистрала до София, но и да им вдигнат данъците, за да се съберат пари за този път.
24
0
 
6
 
! Отговори
до 16 преди 5 години
Какъв номрален междуградски транспрот ,бе,нали и автобуса виси в това задръстване,няма от къде другаде да мине
23
1
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 5 години
Е как ще накарш хората да ползват люлинската магистрала,когато просто не им е удобно!Каква е логиката да заобикалят и да си удължават маршрута,ако работят в Младост 4,например?!
22
0
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
То и магистралата е в ремонт! Затворена е наполовина!
21
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо беше построена магистрала Люлин като никой не я използва? Щели да заобиколят 5-10 км. докато се доберат до заветните си работни места. Трябва по някакъв начин, с такси или и аз не знам как, силно да се ограничи възможността за преминаване през Владая и да се накарат перничани да минават по магистралата. Недопустимо е да се осъществява такъв тормоз над хората във Владая при положение, че на 5 км встрани има чисто празна магистрала.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се изградят големи паркинги до Люлин! Да се принудят прованса да ползват градски транспорт! Не искам да им дишам отровите!
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ай стига мрънкали бе, построиха ви, дето не можете да го боядисате и пак мрънкате!
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам Владайци, не е лесно да ти се изтъркалят всички строшеняци от Е, КН, РК и тем подобни! От как направиха магистрала Струма, цяла Дупница, Кюстендил, Благоевград и Перник работят в София и пътуват ежедневно! Случвало ми се е да минавам в това време по трасето, трагедия е! А и прилълците са особено нагли, турбо комплексари, да покажат на столичани какви шофьори са, но винаги се уцелват едни други.
17
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На ден през Владая минават 30 000 автомобила! Днес бг, оправете си текстовете! Пак сте неадекватни! Какви 300 човека? На минута са 300!!!!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаме от 6:30 до 10 ч. движението в посока София от Перник да се извършва в две ленти.===И кво, след година-две пак ще стане същото. Шоферски ***, трябва да искате нормален градски и междуградски транспорт.
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4 А Суджука ?
14
1
 
14
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Какви протести? България процъфтява под мъдрото управление на ББ и ГЕРБ.Какво искате, и хъб газ ще имате от Млечния пояс, и ток шъ ви донеса от космодрума в Казахстан - без пари, и щъркелчета имате, и блатни кокичета съм ви носил.Ей с тия две ръце. Не ви е срам!Само да сте посмели да нарушите Ци-то на магнолиите ми.неблагодарници ниедни.5-тото измерение ми е подвластно.Ейй, лош Матриал. Ще копате канали, здрави, прави мъже за първа страница на вестник Труд, една дупка не моат да зъпълнат.
13
13
 
9
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Здръствания стават на много места в София заради огромния брой автомобили. Положението във Владая не е по- зле отколкото, където и да било другаде, така че тези "протестращи" да си намерят друго забавление. Били сметнали, че 300 човека чакали в задръстване и затова искали незнам си кво. Като искат, да си направят сами. Не може държавата да дава пари за кефа на тия 300 готованеца.
12
2
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 5 години
Важното е първо,че вече ще ремонтирате в "тяхните " сервизи колите си.И яко да включвате фаровете!!И да,мотори ще ви бръмчат по цяла нощ!!Но път няма да имате!!Ама да не забравите,вече само крушка пред блока!!!
11
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 3Да ще ви направи пътища тато и ще ви направи и заплатите 120 лв :)) И тока ще ви спре 10 години да е по сигурно.
10
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата харчи луди пари за влакове на БДЖ до Перник и са все недоволни.
9
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този господин не му се получиха нещата покрай така наречения"Инициативен комитет за за качествено и иновативно образование" и плюенето по Директори на детски заведения, та сега си е намерил други начинания...Явно има доста свободно време