20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?

"Превозваме пътници, не чували с картофи", мотивират се от бранша
27 май 2018 16:48,
43
20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?
Снимка: архив "Булфото"

Таксиметровите шофьори искат да возят клиентите си срещу по-високи тарифи.

Браншът настоява цената на услугата да се повиши с около 20 на сто - съответно до 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през за нощта.

Според сметките на общината пък дневната тарифа в София, трябва да бъде средно около 0.95 лева за километър, или с около 20 стотинки по-скъпо от сегашните тарифи, съобщи Нова.

"Ние превозваме пътници, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от шофьорите карат без да спят, нямат осигуровки, автомобилите не се ремонтират“, коментира председателят на Браншовата камара на таксиметровите шофьори Спас Атанасов.

Той обясни, че шофьорите искат тарифата да е от 1 лев и нагоре за километър, а големите превозвачи са съгласни с 0,94 лева. Атанасов смята, че общината би трябвало да се съобрази с исканията.

"При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика", коментира пък шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
3
 
0
 
! Отговори
Лари Флинт преди 5 години
Андрешко как очакваш да бъдеш обслужен с тази предварителна нагласа.....Покарай малко такси и пак да поговорим....а?
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че те и сега возят на 1лев, че и повече - почти нямам качване (тъй като пътувам по един и същ маршрут и ми е до болка ясен) , дето да не напомпат сумата поне с 20%.
39
2
 
8
 
! Отговори
Бай Конур преди 5 години
И за 2 лева на км.пак ще си останат същите *** и ще правят същите *** номера
38
7
 
4
 
! Отговори
когато наемеш такси преди 5 години
и се наложи то да те закара донякъде, да те изчакабързо да свърши някоя работа и после да те кара на друг адрес, до колко време е длъжен да го изчака бакшишът? Вярно ли е, че някои не приемат повече от три минути престой? А как тогава клиентите им да "приемат" да чакат в тапи и задръствания?Веднъж станах свидетел как бакшишът, който му возеше, обясняваше на колегите си как да влязат в тапата. Но разбра, че искам да сляза, изведнъж се сети по коя пряка да завие и да стигнем бързо на адреса!
37
3
 
7
 
! Отговори
ПОРЕДНАТА ФЕЙК НЮЗ преди 5 години
ТОВА Е ФЕЙК НЮЗ не се връзвайте . нямат за какво друго да пишат журналистите
36
8
 
7
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
А Спас Атанасов каква персонална отговорност ще понесе ако утре за 1лв/км ме вози некъпан *** с раздрънакана кола. А това че им светят зелено лампите а все са на поръчка толкова ли е трудно да се сложи трета лампа , а Спас знае ли колко пъти съм махал на такси и то не идва ами чака аз да дойда, а Спас знае ли че ако му изсипя един чувал стотинки съм по закона , нищо че на бакшиша ще му особено неприятно.
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
AZ GI VOZYA S POMPICKA OT 2 LV.
34
9
 
14
 
! Отговори
Бакшишът преди 5 години
Нека висят по стоянките и да блъскат шах и табла , а зимата да мръзнат като кучета...Повечето от колите им са пълни бракми и реално на преглед не трябва да ги пускат !
33
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като вдигнат тарифата ще почнат да спят повече, ще има по-малко криминални между тях, ще инвестират в колите си или пък ще спрат да мамят. Нито едно от изброените.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШишоВ Германия масово такситата са Мерцедеси, при това Е-клас? На фабричен метан? Може някои Зефири, Кади или Турани да са, но до там. Те са малцинство. Ти си този с гуглето...
31
3
 
6
 
! Отговори
Шишо преди 5 години
До 17Ами отиди при шефа си и си искай бе мамунХахаха май не ти стиска.Друго си е да плямпаш в нета.Работиш за някой си без пари а после ревеш че такситата ресторантите почивките ти били скъпи.Нищо не е скъпо а ние сме бедни.
30
3
 
2
 
! Отговори
Шишо преди 5 години
До 29Виждал си западната Европа само на гуглето.В Германия масово се кара на метан с коли със заводско метаново.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
">20% скок: Такситата в София ще возят за 1 лв/км?<br>"Превозваме пътници, не чували с картофи", мотивират се от бранша...Ами те могат и на главите ни да се качат, могат да поискат и за 100 лв на километър да возят...Имаше такива не един тарикати, които избомбиха известно количество хора в София, след което тихо фалираха.
28
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европа такситата возят на около евро-евро и половина на км, зареждат нафта или бензин, при цени на горивата около тукашните или по скъпи. Автомобилите са значително по нови от тукашните, както и по скъпи.Тукашните карат на газ, която е значително по евтина от дизела и бензина, но искат цената да гони европейската! Живи и здрави, нека ги направят по 5 кинта км, и без това стоянките са пълни...
27
2
 
18
 
! Отговори
Даола преди 5 години
Проклети мошеници !Като докопат някой болен човек пред болница направо му взимат двойно, че и повече - апаратите им са фалшиви. Трябва да викаме полиция !
26
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а какъв е проблема да вдигнат цената в момента?
25
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
метрото прецака бакшишите много яко!
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ползвам такси, тъй като качеството на услугата не отговаря на цената, а и масово водачите шофират рисково. Така че, ако искат и за 5 лв. на километър да возят.
23
2
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 5 години
И каква кола караш,ако не е тайна разбира се ??
22
10
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Пич ,не ти е ясно ..въобще какво коментираш Аз карам убер в Лос Анджелис и те вдигнаха цените ...преди 2 седмици Има случай когато е много по скъпо да вземеш убер от колкото такси Март месец по време на марша на жените имаше 700%surcharge...за 14 мили изкарах $120Разбирам ги защо протестират ...то слагаш толкова километри на колата ,че просто с това което им се плаща не могат да си покрият ремонта дори ..