24-ма припаднали в гробищата в София на Задушница

Хората в по-тежко състояние са приети в болница
27 май 2018 07:45, Анисия Иванова
10
24-ма припаднали в гробищата в София на Задушница
Архив: Булфото

24-ма са колабирали или им е прилошало по гробищните паркове в София на Черешова задушница. Това съобщиха от Бърза помощ. Някои от хората с по-тежки оплаквания са били приети за болнично лечение.

Столичани масово посетиха гробищата, за да почетат починалите си близки и роднини. Черешова задушница пред Петдесетница е втората Задушница за годината.

Заради възпоминанието Столичната община осигури допълнителен транспорт по част от линиите на градския транспорт. Имаше и временни автобусни линии за обслужване на гробищните комплекси “Централни гробища” и “Малашевски гробища”.

26 градуса показваше термометърът в София в ранния следобед в събота. В Пловдив температурата беше 27, във Варна - 25, а в Бургас - 26 градуса. Рекордът за 26 май е от 1952 година - 32,5 градуса, обясни шефът на синоптичната фирма TV-MET Петър Янков, цитиран от "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До House M.D.Няма нищо общо с мястото зад ушите.Нарича се "задушница", защото в този ден се раздава храна и се палят свещиЗА_ДУШИТЕ на покойните ни близки.
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един-единствен път ми се случи да пътувам с трамвай по ул."Козлодуй" в ден, в който имаше някаква задушница. Хората бяха така натъпкани, че не можех да си поема дъх, просто гръдният ти кош не може да се разшири и да поеме въздух, защото отвсякъде други хора са притиснати в ребрата ти и усещаш, че и тях ги бутат, за да се натъпчат още хора в превозното средство. Слязох още на следващата спирка.Мога да си представя как действа такова пътуване на крехки бабички. Нищо чудно после да припадат.
6
10
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Защо събитието се нарича "зад ушница"?
5
4
 
33
 
! Отговори
Shark преди 5 години
До 1 и 2. Мизерници злобни сте и такива ще си останете. Дали в други страни се пишат подобни неща по форумите. Съмнявам се, такава злоба няма никъде по света.
4
3
 
42
 
! Отговори
До Анонимни 1 и 2 преди 5 години
Злобата човешка граници няма!Всички рано или късно ще отидем там,включително и вие.Защо е това злорадство към тези страдащи хора,отишли да почетат паметта на мъртвите?Или може би според вас трябва да ги забравят,както най-вероятно сте направили вие?
3
7
 
43
 
! Отговори
Разбивач преди 5 години
Под мен има двама кандидата, желаещи да станат пациенти на лицево-челюстен хирург и зъболекар.
2
52
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
24 кандидати за постоянно местожителство на гробищата.
1
62
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то тия са си били за гробищата що не сте ги оставили там а точите здравната каса?