Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?

Гердижов се чуди как да продължат общинските проекти там
Обновена: 30 май 2018 20:36 | 30 май 2018 17:15, Камелия Цветанова
64
Хаос в "Младост" – работите вървят на зле! А сега накъде?
Снимка: Булфото, архив

Шефът на Столичния общински съвет Елен Герджиков свика разширен правен съвет заради кризата с район "Младост".

Според него хаосът, сътворен от кметския екип в района не само продължава, но се задълбочава.

"Ситуацията е тревожна. Тотален безпорядък, сътворен след каскада от административни актове, които се създавани на най-вероятни места и по най-невероятни пътища стигат до кметството в района, коментира Герджиков.

Така че той е свикал общинарите и експертите, за да изяснят ситуацията и да преценят как СОС може да влезе в ролята си, за да предотврати административния вакум и безпорядъка в района и да продължат да се реализират проектите на територията на "Младост".

До кризата се стигна, след като районният  кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова бяха задържани с подкуп в средата на април.

От ареста кметът си пусна отпуск и посочи заместника си Владимир Клисуров да я замества. Другия си заместник – арх. Румен Русев, обвини, че стои зад акцията срещу нея, защото искал да ѝ седне на стола.

Заради липсата на заповед, с която Иванчева определя Клисуров за свой заместник, се наложи СОС да го гласува като временен кмет.

Няколко дни след това обаче самият Клисуров обяви, че си тръгва, пусна си едномесечно предизвестие и излезе в кратък отпуск и така временен кмет на "Младост" бе арх. Русев.

През целия този период от повече от месец от ареста Иванчева спира и разрешава на себе си отпуск.

В крайна сметка специализирания съд реши тя да бъде временно отстранена от поста, но Иванчева обжалва и ще се яви пред апелативния спецсъд, където на втора инстанция ще се решава съдбата й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
18
 
3
 
! Отговори
Ечемика преди 5 години
До просото. Че кой е казал, че отиването в Сливенския ще стане без присъда? Ще си отиде по каналния ред след заслужена дълга присъда.
10
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме,че Иванчева обвини, че обвинението срещу нея постановка, за да бъде сложен Русев за кмет и да се продължи със застрояването. сега ако го направят кмет - тя може да поиска да бъдат обявени решенията му за нищожни, и тогава бетер ще стане хаоса голям, защото няма да има ни един кмет - ни Клирсуров, ни Кърджилов, ни Русев.Затова СОС са длъжни да се съобразят с молбите на Иванчева. нещо повече мотивите за отстраняването й бяха абсурдни.
9
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СОС има само един избор - да приме Клисуров, който е предложен от Иванчева, всичко друго е правен абсурд. Тя има право да назначава когото си иска, лично Елен Герджиков е потвърджил това й право, а сега се отмята от думите си. При положения, че има четирима зам-кметове, единят е в оставка, другият в ареста, а третият е уволнен от Клисуров, единственото, което могат да направят САС е да узаконят Клисуров или ще изпаднат в постоянен правен хаос.
8
2
 
23
 
! Отговори
... преди 5 години
Епааа не само по тоя случай НЕЩАТА СМЪРДЯТ ТА ЧАК ДО САТУРН! Ноо как се казва все пак в БГ са правени! А като се вземе из,в,на и от където да се вземе предвид, че все пак ни ОПРАВЯТ, "СЪДЯТ", ОБВИНЯВАТ все "умни" и "кадърни" хора, е само дето не можаха толкоз добре и точно да спретнат баш тоя номер на кметицата де, ама карай да върви, тука кой ти гледа, та сега ше продължаваме да гледаме СЕИРА! Да видим дали още някой нема да "СВЕТНЕ" и после да ИЗГАСНЕ по думите на спец прокурора!
7
4
 
29
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
"Анонимян",за да иде кметицата в "Сливенския" е необходима ПРИСЪДА,надлежно издадена от съд!Има ли такава,та си я заизпращал/а там?Ако нема ,защо нема?...-Ако има вина,защо до сега не е доказана?..Просто я държат в ареста,защото нищо друго явно не могат да й направят!!!!!!..Така дйстват съвременните бг-мутри..:-Не им требе съд..Или пуцат,или впрягат братята си от "Системата на МВР" с техните СРЕДНОВЕКОВНИ ИНКВИЗИЦИОННИ възможности..ОЩЕ СМЕ В "ТЪМНИТЕ ВЕКОВЕ" и там ще си останем,докато ПСИХАРЯ
6
0
 
11
 
! Отговори
черната златка преди 5 години
1 *** на половин щат .Ей ***, как спиш нощем ?
5
9
 
25
 
! Отговори
За зелен Младост преди 5 години
Щом хаосът е толкова голям, най-добре Младост да се събори със контролирани взривове и багери и там да се построи един зелен парк, каквато е мечтата на жителите на Младост.
4
6
 
27
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
А още не е започнала тя да ги съди.
3
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лудата фризьора ги побърка!
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Делото ще се гледа на 29 или на 31 май"Днес не сме ли вече 30 май
1
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо кметицата в Сливенския, а след това другото малко по малко ще се оправи