Послание от гей парада: Различието е различие, приемете го!

Организаторите очакват към 4 хил. души да се включат в проявата
Обновена: 9 юни 2018 21:01 | 9 юни 2018 18:36, Веселина Йорданова
435
Послание от гей парада: Различието е различие, приемете го!

Шествие на хора с нетрадиционна сексуална ориентация се провежда в София.

4000 души очакват организаторите на събитието. Това е 11-тото издание на "София прайд“.

Още по темата
Има засилени мерки за сигурност - конна полиция, допълнителни охранителни фирми осигуряват спокойствието на участниците във фестивала, предаде БНР.

Няколко пропускателни пункта са отворени около паметника на Съветската армия.

В 19 часа ще тръгне шествие, което ще бъде част от фестивала.

За него разказва Радослав Стоянов, един от организаторите на прайда: "Посланието на нашето събитие е, че различието е различие. То е факт. Ние не го отричаме. Не призоваваме всички хора да са еднакви, а напротив - различието да бъде приемано и да разберем, че хората просто са такива, каквито са, и това не пречи на тях да бъдат пълноценни граждани".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


435
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В много от сайтовете за запознанста няма трети пол и няма как да се регистрирам.
110
1
 
21
 
! Отговори
65 преди 5 години
Въобще не ме интересува кой е гей стига да не ми го ,,навира в очите.Тоест ,мразя демонстрациите.Затова мисля ,че парада е повече от излишен.Но съм кстегорично против това да осиновявст деца.
109
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а къде пише че сме длъжни да ги приемаме???? ще ги приемем ама друг път !
108
2
 
17
 
! Отговори
! преди 5 години
Малцинствените от всякакъв вид /"различните"/, толерирани поради нелогичната идея да са с предимства, защото били малко, така се настървяват и заслепяват от преимуществата, които НЕЗАСЛУЖЕНО получават, че превръщат в цел на живота сида тормозят и рушат цялото /мнозинството/, докато го унищожат напълно!Това важи и за етнически, и за религиозни, и за расови, и за нетрадиционно сексуално ориентирани и за всякакви други малцинства.След като имаш равни права, няма да претендираш за привилегии!
107
2
 
28
 
! Отговори
При бай Тошо преди 5 години
При бай Тошо също имаше гейове, но нямаше гей паради. И така е нормално. Защо трябва да ме интересува какво прави човек в спалнята си ?! Това си е лична работа и не ме интересува.
106
8
 
8
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Българите са едни от най-нещастните хора на света!Имам чувството,че за повечето хора в тая страна е по-важно другите да са нещастни,отколкото те самите да са щастливи!
105
1
 
10
 
! Отговори
Различните преди 5 години
Различните са тези дето го правят с различния пол, другите са еднакви !
104
4
 
9
 
! Отговори
И кое право им е отн преди 5 години
И кое право им е отнето? Не могат да работят, а ги избират в парламента ли (от Бойко надолу са все обратни), не могат да учат, и т.н. Но нямат право да налагат своите усещания на другите хора.
103
2
 
5
 
! Отговори
Ризо преди 5 години
Ризо весела,щастлива!Ризо пее и танцува!аЕлате всички на нашия празник да се веселим!
102
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами кой ти пречи да си организираш такъв парад бре?Ами нямаме подкрепа от козяшкото посолство, бре! Нито от сорошшшките НПО-та, нито 1600 полицаи защита, бре! Ясно ли ти е бре?!
101
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парад на глупостта...
100
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е готино да можеш да обсъждаш с приятелят си връзки и секс с мъже. Моят е бисексуален но откакто е с мен не го е правил с мъж, но почне ли да ми разказва се въбуждам много.
99
2
 
3
 
! Отговори
... после обяви, че преди 5 години
на Балканите насилствени помюсюлманчвания НЕ БИЛО ИМАЛО !!!След това се разпени да плюе онези историци и културолози /етнолози/, които изследваха естествените пътища на интегрирането на турци и помаци към българската нация. Нямало било такова нещо, на Балканите живеели много групи РАЗЛИЧНИ и така разединени, те щели да си гукат миролюбиво и да не сме помисляли, че могат да се приобщят един към друг в рамките на такова нещо като нацията!Толерираната заради различността си тръгна да руши цялото!
98
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъжът и жената произвеждат потомство, два гея произвеждат нищо и затова естественият подбор ги зачерква от бъдещето. Умират бездетни и без да предадат гените си на следващото поколение.
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Ами кой ти пречи да си организираш такъв парад бре?"А на тебе кой ти пречи да правиш секс с мъже, та ходиш да зяеш по улиците?
96
3
 
4
 
! Отговори
Дъртий преди 5 години
*** НП-ски, писанияра ти много наподобяват на една философия проповядвана от един чичко с мустаци за една чиста раса, за едни по-висши същества от останалите, както и изграждането на цяла една псевдо философия за "идеалното общество" . Та това ли проповядвате и пропагандирате - еднополово/безполово общество без останалия мат'рил щот е по-низш?
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 134И това ще стане
94
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Все още не съм видял гейове да се размножават. Мъж и жена създават деца. Мъж и мъж само се удрят камбанка в камбанка, но не се създават дете.
93
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравяме, че Нинова се изказа против гей браковете. Мисля, че ни трябват толерантни политици.
92
1
 
5
 
! Отговори
Имаше един помак, преди 5 години
който стана академик поради соц.почини за поощряване на малцинствата, а също и заради това, че негови близки роднини бяха АБПФК. Щерка му е филоложка, толерирана пак поради същата причина, така попадна в научен институт /сред историци!/.Щом се зададоха промените и се наложи червенушковците да назначат и милионери, и дисиденти, тази беше набелязана за дисидентка!И като се развихри онази ми ти помакиня! Първо се обяви за културен антрополог /дали знае що е това?/, после рече, че ... продълж...