С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!

Колоездачът, който й наряза гумите, все още не е открит
Обновена: 10 юни 2018 10:49 | 10 юни 2018 10:45,
99
С една линейка по-малко остана София вчера. За 4 часа!
Снимка: Pixabay

В продължение на 4 часа линейката, чиито гуми бяха нарязани от колоездач вчера, остана извън строя, каза д-р Делян Георгиев, завеждащ смяна в Бърза помощ.

Повод за агресивната проява е, че превозното средство е било спряло върху велоалея. Според лекарят всеки екип е жизненоважен за София, а това не е бил просто автомобил, спрял неправилно.

Още по темата

Вчера около 12:30 часа медиците на Спешната помощ – София отиват на адрес в центъра на града. Бързали, защото сигналът е бил спешен случай – 19-годишно момче с тежък диабет с усложнения, изпаднало в криза. Разгневен велосипедист обаче нарязва гумите на автомобила.

"За съжаление не е първи инцидент за нашия център. Това е груба, арогантна проява. Веднъж екипът ни е изваден от строя за дълго време до отстраняване на материалните щети, след това се поставя в риск животът на пациента.
Слава Богу състоянието на пациента беше обратимо, но ако трябваше да го транспортираме до болница, ситуацията се усложнява", обясни Георгиев, цитиран от bTV.

Всички в Спешния център са били потресени. "Няма обяснения за това. Това е въпрос на възпитание и манталитет. Това е необяснимо, линейка е това за Бога, не автомобил в нарушение. Имаме право да спираме близо до адреса, за да спасим човешки живот”, посочи той.

По думите му би искал да разбере мотивите на колоездача да спука гумите на линейката, но на този етап още няма заловен извършител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
10
 
2
 
! Отговори
marto преди 5 години
колко гуми са спукани
29
3
 
43
 
! Отговори
Вело преди 5 години
Аз съм колоездач и не мога да си представя изобщо да си помисля да режа нечии гуми. Що за лудост?! Просто заобикалям, елементарно, пък и никога не знам защо в този момент шофьора е решил да спре на алеята! Покажи се и се извини, заради теб сеща още повече ще ни мразят!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До таксижията дето ме гледа умно.Младежо сигорно съм по в час от теб с карането знам че ми гониш и клиенти към конкуренция благодарен съм ти лично отдавна спря да ме интересува а пропо радваите се на тоя преди време дето ви купи книжките да купиви книжките и сега сте му благодарни това няма да е вечно
27
52
 
3
 
! Отговори
гуню преди 5 години
На всички тарикати с автомобили им пожелавам сутрин една такава линейка да ги блогира така в 7, 7:30 зимата сутринта като трябва детето на училище и бързат за работа.
26
34
 
6
 
! Отговори
чоека преди 5 години
'баничарка' без работещи светлини, без шофьор? Ми тя като изоставена таратайка. И една бухалка е трябвало да извади и да я потроши цялата. Много лъжат тези от Бърза Помощ, ако и идваха толкова бързо, нямаше да ги бият толкова.
25
2
 
26
 
! Отговори
В повечето случаи преди 5 години
шофьорът изпълнява функцията и на санитар!
24
43
 
6
 
! Отговори
гуню преди 5 години
Тва е частна линейка или на болница, а не на спешна помощ, затова няма право на специален режим по закон. Следва, не може да спира където си поиска, следва срязана гума. Извод: няма такава държава.
23
3
 
17
 
! Отговори
= преди 5 години
Нарязал е гумите с 30 см нож. Това си е чист опит за убииство!
22
19
 
3
 
! Отговори
колоездач преди 5 години
Този че е *** и трябвя да бъде наказан е ясно....Но не разбирам на база на кво отгоре някои дебилни шофьори се мислете за голяма работа....Защото карате някаква бракма на 500 години и 1 млн километра ли.....муахахахах
21
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя колоездач е рицар. Дон Кихот срещу вятърните мелници.
20
36
 
4
 
! Отговори
putyu преди 5 години
Абсолютно правилно. Без светлини е със същите права като всеки един от нас. Велоалея или велоалея и линейки. Били са по спешност амА друг път.
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го намеря, ще го набия, а после ще му вържа едно сезалче на чурчето, за задницата на колелото и ще тръгна да карам, кооолкото мога :)Не ме съдете, моля ви, изпълнявам гражданския си дълг !!!
18
1
 
47
 
! Отговори
Жо преди 5 години
До чоекаЛИНЕЙКАТА е МПС със специален режим на движение, и като такава, има право да не се съобразява с правилата за движение, валидни за другите участници в движението. Единствиното изискване е, да не застрашава живота на другите участници в движението. Паркирана линейка на велоалея по никакъв начин не застрашава живота на колоездачите. Те, просто трябва да слязат от колелото си и да я заобиколат, бутайки го.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдето го, като опит за убийство, защото си е точно това....
16
17
 
5
 
! Отговори
чоека преди 5 години
Не не искам да кажа, че правомерно е срязал гумата, а че пишат невятни неща. Ето снимка на "баничарката" https://extraimage.net/image/ssC6 . Защо светлините на "баничарката" не са работили?
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дяволски заплетен случай. Вчера писали и разпитвали цял ден, днес пак кипи неуморен труд. Смятай че поне двадесет бунака са се пенсионирали с това. А всъщност основната причина е че се откраднаха едни европейски пари, за изграждане на велоалеи, които са пълно безумие и опасни за ползващите ги.
14
29
 
7
 
! Отговори
чоека преди 5 години
"колоездач сряза една от гумите на линейка", друг цитат "Линейката е спряла работа за около 2 часа". Първо къде е бил шофьорът на линейката, сигурно ходи заедно с лекарката да не я пребият? Второ как така гума на линейка се сменя за 2-4 часа? Трето в София има 150 линейки и тези от спешна помощ да не се прават на света вода ненапита. Четвърто на оригиналната снимка от местопроишествието се вижда, че линейката е от тип "баничарка" и не е за превоз на човек в носилка.
13
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пляс, пляс *** ...
12
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обикновен колоездач никога няма да направи подобни глупости но вербуван от Путин- да! Целта на такива мародери,които най-често не са вегани е да всяват хаос и несигурност между хората за да няма силна съпротива,ако Путинските орди тръгнат да ни окупират заедно с Ердогановските и обществото да се чувства неспособно да им се възпротиви!
11
4
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Това е сигурно по Раковски. Нарисуваха им 2 велоалеи и от двете страни на пътя. Я мине 1 велосипедист на час, я не....За сметка на това в стеснения участък задръстванията са огромни, а по велоалеята се събира ужасно много прах, защото не може да се мие машинно.