За ареста на псуващия гратисчия: Всичко е точно...

Няма превишени права, няма да има наказани служители
19 юни 2018 12:00,
68
За ареста на псуващия гратисчия: Всичко е точно...
Снимка: Facebook

Няма превишени права при задържането на младежа, който бе хванат да пътува без билет в градския транспорт, а после отказа да се легитимира. Това обясниха от Центъра за градска мобилност ден след инцидента.

Вчера видео от случката се появи във Facebook, а то бе споделено стотици пъти и събра стотици коментари. На кадрите, в района на метростанция "Западен парк", се вижда младежът, проснат по очи и затиснат от полицай и инспектор на ЦГМ, които му слагат белезници.

Часове след инцидента от Центъра съобщиха, че арестуваният младеж, освен че е пътувал без билет и е отказал да се легитимира, е отправял нецензурни реплики към органите на реда.

Още по темата

"Арестът не е извършен, защото младежът е пътувал без превозен документ, а заради това, че се е държал агресивно", обясни днес Методи Аврамов от ЦГМ пред bTV.

Той е категоричен, че служителят на Центъра за градска мобилност, който затиска младежа към земята с коляно в главата, не е превишил правата си и няма да бъде наказан. Аврамов обясни, че инспекторът от ЦГМ не е извършил нарушение – нито според видяното в клипа, нито от неговите обяснения.

Инспекторът е участвал в ареста, защото полицаят от общинска полиция го е помолил.

Според бившия депутат и шеф на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев обаче арестът е неприемлив. Той смята и че е странно, че арестът се извършва с помощта на служител на Центъра за градска мобилност, докато вторият полицай стои безучастно встрани.

"Не бих казал, че този човек е престъпник, има по-големи престъпници. Но е нарушител, не си е платил билета. Този човек обаче има и права – ако откаже да плати глобата си, може да му бъде съставен акт, който той има право да възрази в 3-дневен срок", каза още Ананиев.

Той е категоричен, че не трябва да се стига до подобни положения. "Това, което видях в клипа, ми се струва малко пресилено, но не знам точно каква е била ситуацията", добави Ананиев.

Той допълни и още един проблем – контрольорите също се държат много агресивно и провокират агресия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какъв лист извадиха накрая от него, плод на цялото задържане. най-правилно е да не се перчиш на никого, те само това чакат. подал си за смяна на лични документи, не носиш и това е. нямаш никакви пари в себе си, за да не те пребъркват, сам обръщаш празни джобове да се пулят на воля. без чантички и раници. те търсят злато да намерят. ти не си играчка, запомни го. и те да го знаят.
34
2
 
10
 
! Отговори
там преди 5 години
До ДействайтеДа,полицията да се вземе в ръце и да научи законите и да знаят правата и задълженията си!сега са пълна трагедия,скъпа трагедия.
33
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя утрепляк трябваше да го понаритат здраво, а не само белезници. Утре пак ще се вози гратис, а сметката ще му плащат балъците като мен и вас.
32
5
 
24
 
! Отговори
Действайте преди 5 години
Полицията трябва да се вземе в ръце и да няма прошка за всички хулигани, дрогираните, пияниците, псуващите, гратисчиите и всякаква ***, която е плъзнала из София и не спазва никакви правила, норми и закони. Искаме ред и законност. Искаме да живеем спокойно. Изобщо не ги жалете и действайте с твърда ръка, като в Америка. Арестувайте ги моментално!!! Иначе се качват на главите ни. Дошли са разни типове от село и да си ходят пак там, ако редът не ги устройва!!!
31
1
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
Ти пък ще ми кажеш, харесвам работата си с изключение на заплатата си!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 24"Истината е, че е поредния тарикат - наркоман! Не виждам защо го защитавате!"Ако истината ти се завре в очите, когато момчето осъди този, който е сложил крака си върху главата и не е служител на МВР, а до колко тоя говори, че това е общиснка полиция са загазили много."Инспекторът е участвал в ареста, защото полицаят от общинска полиция го е помолил."ЦГМ е частно дружесвто, общинска полиция няма права на национална полиция и накрая ти ще млъкнеш, а не да мрънкаш срещу законите!
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смяна на всички автобуси с нови и тогава ще си плащам! И картата за всички линии да е 20 лв!Изброявам линии, за които съм видял, че автобусите са от времето на династията Мин:9312298
28
0
 
9
 
! Отговори
asd преди 5 години
Едно колело на старо е 100 лв - вози се с колело. Има велоалеи.Стегни се, развий умения, бъди сериозен и ще изкараш повече.
27
12
 
10
 
! Отговори
До момо преди 5 години
Какви са заплатите във Франция? А качеството на транспорта?Моята е ?300. Ще си се возя гратис.
26
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 5 години
Днес в тролей 1 свалиха мъж и жена без билети, че и с цял куп багаж. Мъжа взе да вика и да псува. Свалиха ги само за да не ги подминат пред толкова много редовни пътници наоколо. После нищо не им направиха. Ще си хванат следващия тролей.
25
3
 
10
 
! Отговори
сега преди 5 години
До ЦецоМоже би,но ни я виждаме че полицаите седят а контрольора в нарушение на закона насилва човека!?
24
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служителят от ГМ помолен или не е ВИНОВЕН. Той няма право да участва в задържането. Ако не го уволнят, младежът да го съди.
23
5
 
24
 
! Отговори
адвокат преди 5 години
Има превишаване на права и нарушение на закона,служителите на ЦГМ не са лица по ЗМВР и нямат право да искат лични документи,да ограничават свободата и да насилват хората,друго е скандалното че тези нарушения стават пред полицай който трябва да спазват закона!!!
22
5
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До ! 21Контрольорите нямат право, но полицаите имат, затова правилно е арестуван, щом не се подчинява на полицейско нареждане и отказва да се легитимира!
21
3
 
12
 
! Отговори
ужас преди 5 години
Чистачките и контрольорите започнаха да вършат работата на търтеите полицай за какво са ни тогава полицаите?!
20
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде стига глупости! Този *** нямаше билет, контролите искаха да го свалят от трамвая, но той започна да ги псува и отказа, следствие на което забави целия трамвай. Полицията дойде бързо свали го и го просна. Нищо нелогично...Бил епилептик, бил обикновен пътник, всякакви оправдания чух. Истината е, че е поредния тарикат - наркоман! Не виждам защо го защитавате!
19
3
 
14
 
! Отговори
22 преди 5 години
На теб са ти "разправяли", а аз съм ги виждал в действие. Напиши:"Polizeibrutalität in Deutschland"Гледай и се учи. Ако пак не ми вярваш, *** в Германия и се направи на мъж на ченгелите. Ще се изненадаш колко бой можеш да отнесеш за 2-3 минути. За Франция не ти препоръчвам, че там може и да не се върнеш, а в Щатите в 90% от случаите ще те отсрелят като лопатар. И не се правете на професори по всичко, защото само брутално се излагате :)
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На мен лично ми писна да издържам социални ***. Е тия които са на видеото искам да ги видя как арестуват ***. Това момче може да ги осъди тия и ще спечели делото.
17
6
 
11
 
! Отговори
! преди 5 години
"и е отказал да се легитимира," нямат право да му искат такъв от центъра!
16
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При немците ще го бият само докато му сложат прангите, франсетата ще го пердашат и в участъка.--не говори глубости бе х..йчец! Разправяли са ми как в Германия, един мигрант не пуска жена си да ходи на интеграцион курс сама. Да не му я откраднат. И се цопва на чина до нея и не си тръгва. Викат полиция -3ма големи бараби които го обикалят и не смеят да го пипнат да не ги обвини. Ония и тримата се нас.рали. И са си тръгнали. По спокойно с немската полиция, там хората имат ПРАВА !