За ареста на псуващия гратисчия: Всичко е точно...

Няма превишени права, няма да има наказани служители
19 юни 2018 12:00,
68
За ареста на псуващия гратисчия: Всичко е точно...
Снимка: Facebook

Няма превишени права при задържането на младежа, който бе хванат да пътува без билет в градския транспорт, а после отказа да се легитимира. Това обясниха от Центъра за градска мобилност ден след инцидента.

Вчера видео от случката се появи във Facebook, а то бе споделено стотици пъти и събра стотици коментари. На кадрите, в района на метростанция "Западен парк", се вижда младежът, проснат по очи и затиснат от полицай и инспектор на ЦГМ, които му слагат белезници.

Часове след инцидента от Центъра съобщиха, че арестуваният младеж, освен че е пътувал без билет и е отказал да се легитимира, е отправял нецензурни реплики към органите на реда.

Още по темата

"Арестът не е извършен, защото младежът е пътувал без превозен документ, а заради това, че се е държал агресивно", обясни днес Методи Аврамов от ЦГМ пред bTV.

Той е категоричен, че служителят на Центъра за градска мобилност, който затиска младежа към земята с коляно в главата, не е превишил правата си и няма да бъде наказан. Аврамов обясни, че инспекторът от ЦГМ не е извършил нарушение – нито според видяното в клипа, нито от неговите обяснения.

Инспекторът е участвал в ареста, защото полицаят от общинска полиция го е помолил.

Според бившия депутат и шеф на транспортната комисия в парламента Настимир Ананиев обаче арестът е неприемлив. Той смята и че е странно, че арестът се извършва с помощта на служител на Центъра за градска мобилност, докато вторият полицай стои безучастно встрани.

"Не бих казал, че този човек е престъпник, има по-големи престъпници. Но е нарушител, не си е платил билета. Този човек обаче има и права – ако откаже да плати глобата си, може да му бъде съставен акт, който той има право да възрази в 3-дневен срок", каза още Ананиев.

Той е категоричен, че не трябва да се стига до подобни положения. "Това, което видях в клипа, ми се струва малко пресилено, но не знам точно каква е била ситуацията", добави Ананиев.

Той допълни и още един проблем – контрольорите също се държат много агресивно и провокират агресия.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 14Ти не разбра ли, бе, че не е вадил нож, а ключове с ключодържател и че охранителят си го е търсил?!
14
6
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
сега, ако малкото ла..но има пипе у главата - МОМЕНТАЛНО дело по закона за отгороността на държавата и общините. ТИЯ СА В ЛАЙН...ТА ДО ШИЯ. Не ме интересува, кой кого и за какво бил молил, само полиция има правод а арестува. Мисля че и службиите, също в частност фирмите за охрана при определени случаи. Но не и ЦГМ!Дело. И ако не спечели (в неговия случай е на кяр така да стане) - второ делов в Стрсбург. Това са си едни готови 20 000 евра. За съжаление, ще ги платим ние.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да де ама във Франция арабите и африканците също не ги закачат.
12
2
 
25
 
! Отговори
нецивилизовано преди 5 години
Ако таксуването на пътниците в софийския градски транспорт беше като във всяка цивилизована столица(че и в някои български градове) всичко това нямаше да се случи.Но в София,Фандъкова е решила ромите да ползват автобусите безплатно затова и това таксуване на добра воля не се премахва.А се правят зрелищни полицейски хайки за нередовни пътници- но никога не засягат ромите.Представете си пътувате си нормално с билет и на някоя спирка има полицейска кола,нахлуват в автобуса и търсят''престъпник''
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затискал му главата с коляно???
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради кривоглавия нещаcтниk, с вид на дете от помощно училище, сина на шофьора на григор шопов и неговите октоподи, скариди, и всякаква друга морска храна, България бе осъдена да заплати близо петстотин хиляди Евро, заради незаконни арести. И тук ще е същото, с тези неграмотни шушумиги на държавна хранилка,имитиращи дейност.
9
11
 
9
 
! Отговори
Момо преди 5 години
Във Франция, ако те хванат 5 пъти без билет = 6 месеца затвор + 7500? глоба, а ако избягаш от контрола 2 месеца затвор + 7500? глоба.Аз не виждам проблем в ситуацията тук.
8
3
 
1
 
! Отговори
Novosel преди 5 години
Oooo, shkembe vaivoda, protiv tozi agressor li ste igraete luksozni voenni igrichki zaedno s 5000 amerikanci i bg digitalna zdravna voenna tehnika?
7
2
 
36
 
! Отговори
софийска реалност преди 5 години
Софийска градска дебилност избива комплекси само пред бели гратисчии.ЛилЯвите се прави че не ги вижда.Изобщо не смее да ги проверява защото тогава контрольора ще бъде напсуван,наплют,че и бой ще изяде.Фандъкова ДОКОГА,кажи?
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам ми се аз да съм бил на мястото на младежа. Щях да си лежа на тревата с удоволствие, предчувствайки големите пари, за които ще осъдя тези безхаберници....
5
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мисля си, че в Хага много точно ще кажат дали има превишени права! Жалкото е, че ние с вас ще платим от джоба си наглостта на бившето ченге, което сега е контрольор от ГМ. Видно е с какво удоволствие поставя белезниците с притисната глава към земята на клиента на транспорта. Ако бвше от сивите, дали щяха да посмеят?!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има си хас Центъра за градска мобилност да кажат `ние сме виновни`.Така ги просваха на земята хората на Цветанов, когато нахлуваха посред нощ в домовете на хората. А после го осъдиха в международния съд и сега всички ние му плащаме присъдата.
3
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко ще е точно само когато видиме закопчан по същия начин ром-гратисчия, нецензурните реплики със сигурност ще ги има в такава ситуация, ако това го смятат за оснавна причина. Ама не смеят нашите полицаи и контрольори, нали?
2
14
 
21
 
! Отговори
:) преди 5 години
Не се научи *** Балкански, че полицийски заповеди се изпълняват. Да иде това *** и да се прави на отворен на френската или немската полиция. Боят му е сигурен. При немците ще го бият само докато му сложат прангите, франсетата ще го пердашат и в участъка.
1
0
 
20
 
! Отговори
ssss преди 5 години
безплатно ядене няма, който не му харесва градския да си ходи пеш