Гръцка ваканция за български ученици – Сървайвър с "екстри"

За директора условията били скаутски, за туроператора - проблем няма, а за родителите?
Обновена: 20 юни 2018 16:51 | 20 юни 2018 12:45,
99

Гръцка ваканция за ученици се превърна в истински Сървайвър, без да очакват. Срещу 530 лева за родителите, децата им получили нощуване в обща спалня, без чаршафи на леглата и още "екстри".

Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт. Да ама не!

Обещанията за 7-дневната почивка в Гърция, се оказали преувеличени. Според организаторите на пътуването обаче проблем няма.

"Трябваше да си носят собствени чаршафи и също така няколко топчета тоалетна хартия, за да могат да изкарат седмицата. И всичко това за цената от 530 лева", споделя пред Bulgaria ON AIR възмутената майка Йоана Захариева, която изпратила сина си.

Първоначално тя не обърнала внимание на оплакванията от мръсотията и лошата храна, но обажданията от сина ѝ зачестили. Проблемът е, че е трябвало сам да почиства тоалетната и банята, уточни разочарованата майка.

Певицата Йоана Захариева обясни още, че изобщо не е имала намерение да ходи до Гърция, но реакция ѝ е била предизвикана от организатора на екскурзията, който ѝ отказва обяснение на ситуацията. Следва лек конфликт по телефона, който я принуждава да отиде до лагера и да си прибере детето.

"Всяко дете мечтае да отиде на лагер. Очаквах всичко най-прекрасно, той да се върне още по-щастлив. Първото нещо беше, че трябва да приготвим чаршафи и тоалетна хартия за децата за седмица. Първоначално знаехме, че са по 8 деца в стая, след това се разбра, че са по 12", обясни разтревожената майка.

"Не виждам проблем никъде. Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите. Тази фирма за трети път провежда спортен лагер с ученици от 119-о училище. Това дете най-вероятно е разочаровано от някои дребни неща, а останалите 50 човека са силно удовлетворени", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов.

Той научава от пост в социалната мрежа на Йоана Захариева за казуса. Връща й парите за екскурзията на детето. Организаторът пък го е уверил, че средствата ще бъдат възстановени по сметката на училището. Майката е благодарна на директора за бързата реакция.

Стаматов подчерта, че условията във въпросния лагер са леко скаутски и от децата се очаква участие в най-различни активности. Спортните дейности са постоянни и се говори само на английски език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
8
 
12
 
! Отговори
До чиновник преди 5 години
Правилно си се кръстил. Вие никога нищо не знаете. И не става въпеос за лукс. Не спекулирай. Става въпрос за мизерни условия. Кой спи по 12 човека в стая. Ти ако ходиш някъде надали си носиш тоалетна хартия и чаршафи. А следва и да знаеш, че през май и септември в Турция има 4 и 5 звездни хотели предлагащи доста добра услуга за тази цена. И по нашето море също. Не забравяй, че децата винаги ползват и отстъпки от цената. Просто Тур оператора не си е свършил работата.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А и масово тур операторите украсяват умишлено нещата, за да намерят клиенти. Ако са знаели точно за какво става въпрос децата надали щяха да отидат. Но им е представено като Рай. Лазурно море, ярко слънце, игри до без край. За храненията със сигуеност е било спестена информация какво включват. Представено е като четири хранения на шведска маса сигурно. Показани са снимки на мястото от години, когато е било построено. Въобще тур опер. винаги правят така, а после обясняват "Ама те това си искаха"
16
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На малкия глезльо сигурно още мама му бърше дупето.
15
18
 
41
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Аз не знам някъде да предлагат луксозни условия за почивка срещу 530 лв. за 7 дни. Такова нещо няма никъде. Проблема е, че разни български лигльовци и готованци хем нямат пари да платят за това, което им се иска да ползват, хем очакват, че целия свят е длъжен да им слугува без да плащат. Постоянно се чудите за кво да ревете и занимавате хората с някакви ваши лични глупости.
14
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Става дума за деца и то много. Как да си организират лагера. Това да не е като при теб резервираш и тръгваш. Иска се разрешение от МОН, всяко дете с бележка от личен лекар, че е здраво, озисквания към превозвача и прочее. Няма как родителите да си я организират. А и директора и ТУР оператора мн. добре си знаят що за стока са. Оператора подсигурява безплатна екскурзия на учителите. По трима в автобус. За тия пари могат мн. по добри условия да намерят. Не че са много, ама нали трябва да се ***.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До някойПроблема е, че някой е доукрасил нещата- ще е много забавно, с много активности, само на английски ще говорят, четири хранения и е надъхал децата, обаче е спестил битовите неудобства. Обстановката щяла да е скаутска, а не казал "като в общежитие". И някой си помислил, че отива на хотел, ама с чаршафи и тоалетна хартия от вкъщи.
12
10
 
30
 
! Отговори
no name преди 5 години
От всички ученици на този лагер само детето на една майка се оплакало. И О! изненада. Тази майка е "Певицата Йоана Захариева". Случаеност?? Все си мисля, че ако беше толкова зле всички БГ *** от това училище щяха да вдигнат вой до небесата, да направят ФБ групи и т.н. Който е ходил на лагер като дете знае, че не е 5* хотел. Мизерийка си е, ама там се ходи за купона. Явно на Йоанчето отрочето е свикнало само в лукс ризорти да отмаря и му е дошло нанагорно.
11
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ами 600 лева за какво са
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата в 5-и клас са леко разглезени и при всяко малко разклащане на желанията им звънят на родителите.Няма нужда от повече думи, само за "леко" може да се поспори
9
1
 
39
 
! Отговори
един преди 5 години
"Иначе офертата била примамлива - остров Халкидики - плаж, море, спорт, изучаване на английски език, четири хранения на ден и транспорт"И кой е този остров Халкидики?
8
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбирам да е скаутско и т.н. нарочно създадени неудобства, обаче в случая е доста скъпо.
7
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се замисля, жената е права. Лагерът не е евтин. Децата ползват отстъпка, защото са деца. И още отстъпка, защото е организирано. И не е в разгара на сезона. Накрая ги настаняват в нещо като казарма или военен лагер. Директорът нарича условията скаутски, пък заниманията им били "активности". Аман от тия превземки и подменени понятия! Добре, че не са били на палатки в планината без ток!
6
11
 
19
 
! Отговори
някой преди 5 години
От казаното не става ясно какво в крайна сметка е станало. Че лапертиите са разглезени, това си е от ясно по-ясно. Че туроператорите масово за нищо не стават и това е ясно. Но ако в началните условия за ваканцията, ясно е казано че спането е по 8 човека (не виждам разлика дали са 8 или 12), и че е трябвало да си носят чаршафи(който иска), тоалетна хартия, ***, и други подобни, тогава наистина не виждам проблем със екскурзията.
5
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
DIREKTORA KRADLIV E ZA BOI !!!
4
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях ученик максимум бяхме по 4 човека в стая.Понякога 2 момчета и 3 момичета но това беше рядкост. Тая още като е разбрала че са по 10-20 маймуняка в една стая на легла приличащи на взети от затворническо общежитие е трябвало да си прибере детето.За 500 лева ще се разцепят 3 дена някъде на хубаво.
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре , че поне храна не са си понесли, защото познавам "баровци", които всяка година ходят в Гърция на море , пазаруват от Кауфланд и Билла и си готвят! Ха,ха!
2
16
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя разглезен малчуган какво е очаквал за 250евро? 5 звезден хотел с камериерки и частен басейн ли?
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакайте сега, това е екскурзия, организирана от български туроператор.Не виждам защо се учудвате, не познавам читави измежду тях. За последно ползвах един преди 4 години, пълни ***.Организирайте си сами екскурзиите и почивките и няма да имате проблеми.