Нов ремонт за нова София: Тротоар и WC, а боклукът - под земята

Започва цялостно преобразяване на историческия център на столицата
30 юни 2018 16:42,
60

Цялостно преобразяване на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодина. Историческият център на града ще бъде с по-малко места за паркиране, но с повече пешеходни зони.

Тротоарите се връщат на пешеходците, поне на улица "Московска", а предвидените промени от Столичната община обещават те да бъде покрити със сив гранит. Такъв ще има и в градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски", съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Без автомолиби ще остане и пространството пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Ще бъдат извършени обновяване на алеите, обновяване на настилките. Предвижда се и изграждане на осветление, там където то липсва, основно в градината "Св. Климент Охридски".

Ще има допълнително озеленяване, монтиране на парково обзавеждане.

Проектът предвижда всички кофи за смет да са под земята. Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни и монтирани 3 зарядни станции за електрически автомобили. Общата стойност на проекта е 21.5 млн., а негов изпълнител е строителната фирма "ПСТ груп".

Гаранцията нa ремонтираните обекти е 5 години, и ще бъде обезпечена с "банкова гаранция" от 500 хиляди лева, половината от които общината ще задържи до края на изтичането й. Глобата за неспазването на сроковете е 180 хил. лева лв за всеки ден просрочие, а санкцията за некачествено изпълнение е 900 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
gergana.zheleva преди 5 години
До Цветан КараилиевБлагодаря Господине! Няма защо да се крия! Приятна вечер и всичко добро ви желая!
39
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На славейков в миналото можеше да си купят книги на смешна цена. Герб прави всичко възможно да убие дребния бизнес и образованието, та---------Ако искаш да си развиваш селския бизнес на улицата си ходи на село. София е град и не е за такива като теб!
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалита на КТБ се извърши от правителството на Герб. дойдоха от Катаар инвеститори искаха да налеят 150 милиона в банката но Борисов не разреши и я фил-----------И как да е станал фалитът на КТБ при правителството на ГЕРБ като те тогава не бяха на власт. КТБ фалира през юли 2014 г., когато вашето правителство на БСП начело с Орешарски беше на власт!
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако в огледалото си виждаш к.енеф си е твой проблем.
36
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 10 години София заприлича на ке-***.И това при положение, че бяха откраднати милиарди от Мафията на Суджуците.
35
0
 
4
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До gergana.zhelevaГоспожо,в цялата тази кретения от платени слаб.о ум.ни ко.***.л.даци едана Вие не се скрихте зад измислен псевдоним,прави Ви чест
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се върне софийското жителство
33
3
 
15
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
Такива дописки са удобно поле за изява на граждани първо, макс второ поколение с обувки.Всъщност столичанина има здрав селски корен. На село е нормално да даваш остатъците от храната на прасета и кокошки. Бидейки гражданин в блок, "столичанина" си изявява селския инстинкт, като с отпадъците от софрата си храни бездомни кучета и гълъби.Но иначе има аристократичното самочуствие на столичанин и нихилира събратята си по произход.
32
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фалита на КТБ се извърши от правителството на Герб. дойдоха от Катаар инвеститори искаха да налеят 150 милиона в банката но Борисов не разреши и я филар. За съпоставка- Пи Банк имаше дефицит от 60 милиона, но правителството наля пари. 2009 Дянков разправяше че Банковата система е от сталибна по-стабилна. 2011 Горанов направи стрес тест, и се оказа че няма банка банка която да е в ред. Лъгал ли ни е Дянков или е бил некадърен?
31
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не съм посрещал живи германци на Орлов мост но помня кога построиха НДК.Казвам,че последният ремонт отнесе сума пара в касите на ГЕРБ.А Цариградско десет пати го ремонтират,както и Малинов.Помня го Янчулев,помня и водният режим,както и режима на ток при все че тогава всички реактори работеха.Много се построи,но некачествено.Кой презастрои Изток и Лозенец,кой иска да презастрои Младост,като сготвиха кметицата.А иначе аз съм проходил в Докторската градина и съм карал колело зад мавзолея..
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На славейков в миналото можеше да си купят книги на смешна цена. Герб прави всичко възможно да убие дребния бизнес и образованието, та е само зад олигархията. Най-сигурният начин да убиеш четенето е да го наблъскаш в разни скъпи щандове със скъпи наеми.
29
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не, просто вкараха ред на Славейков защото книжен пазар на открито е селяния, която се харесва само на такива като вас!
28
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберите унищожиха книжния пазар, защото като вожда си не са чели една книга през живота си.
27
4
 
7
 
! Отговори
gergana.zheleva преди 5 години
До АнонименГледай си работата господине! Бог вижда отгоре кой е честен и кой краде и който краде ще бъде наказан!
26
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Верно Ореха фалира КТБ 1 г. хората протестираха срещу него и тоя се правеше на неразбрал.
25
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЩе се откраднат милиони, а ремонтът ще е за ремонт след 6 месеца.-----------------Като при вашето управление на Орешарски с разликата, че вие нищо не построите за 26 години.
24
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти възрастен софиянецо,кажи колко пари се откраднаха от ремонтите на Цариградско,Малинов,Витошка,НДКбул.България,Дондуков и има ли едно нещо да са направили свястно без да се е срутило и пропаднало.--------------Имаш ли документи, че е имало кражба при тези обекти или така си пишеш.Второ, кое точно се е "срутило и пропаднало" ?
23
2
 
9
 
! Отговори
селчо преди 5 години
За разлика от повечето "столичани" не се срамувам, че съм роден и израсъл в друг град. Преди 21 години се преселих в столицата по икономически причини и си купих евтина панелка в Дружба. Сега работя в офис в района на Нова тв. Да, направиха много метростанция в близост, санираха ни старата панелка. Но въпреки, че от дома до работата разтоянието е около 2 км. не мога да ходя пеша до там. Оптимист съм, че във времето и това ще намери решение.
22
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще се откраднат милиони, а ремонтът ще е за ремонт след 6 месеца.
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България е ужас. Говоря за сферата на услугите, всеки гледа да те прецака. Купуваш си нещо от световен бранд, но продавачите разбира се са българи и те цакат. И после ако се обадиш в централата на производителите те пък не вярват, че това е възможно да е станало в техен оторизиран магазин за България.Вие сами се цакате и сами се прецаквате и то всеки ден, навсякъде, на работното място навън, навсякъде.