Нов ремонт за нова София: Тротоар и WC, а боклукът - под земята

Започва цялостно преобразяване на историческия център на столицата
30 юни 2018 16:42,
60

Цялостно преобразяване на центъра на София започва в понеделник и ще приключи догодина. Историческият център на града ще бъде с по-малко места за паркиране, но с повече пешеходни зони.

Тротоарите се връщат на пешеходците, поне на улица "Московска", а предвидените промени от Столичната община обещават те да бъде покрити със сив гранит. Такъв ще има и в градинките "Кристал" и "Св. Климент Охридски", съобщи Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Без автомолиби ще остане и пространството пред храм-паметника "Св. Ал. Невски". Ще бъдат извършени обновяване на алеите, обновяване на настилките. Предвижда се и изграждане на осветление, там където то липсва, основно в градината "Св. Климент Охридски".

Ще има допълнително озеленяване, монтиране на парково обзавеждане.

Проектът предвижда всички кофи за смет да са под земята. Ще бъдат изградени 5 обществени тоалетни и монтирани 3 зарядни станции за електрически автомобили. Общата стойност на проекта е 21.5 млн., а негов изпълнител е строителната фирма "ПСТ груп".

Гаранцията нa ремонтираните обекти е 5 години, и ще бъде обезпечена с "банкова гаранция" от 500 хиляди лева, половината от които общината ще задържи до края на изтичането й. Глобата за неспазването на сроковете е 180 хил. лева лв за всеки ден просрочие, а санкцията за некачествено изпълнение е 900 хил. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
10
 
! Отговори
Fck преди 5 години
21,5 млн.лв стигат да се направят улиците в няколко хубави Български села...а да се прави ремонт на ремонта на ремонта. Няма смисъл вече. Ясно е ,че крадът пари нахално и видно
19
4
 
12
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Кога се строи НДК и Бул България бе юнак.Живея на баба Неделя от 1961 година/преди това на Бачо Киро/Вили и къщи се построиха от крадени материали по време на соца. От казармите и интенданството на мястото на НДК що нещо се извлече.За крадене ВИНАГИ се е крадяло.А НДК го откриха ,,почти" завършен и до ден днешен непрекъснато се появяват сталактити и сталагмити.А това което тепърва ще се срутва са точно тези панелки в комплексите.Трябва да се оценява справедливо добро и лошо.Помниш ли Янчулев???
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи с 21.5 милиона Юрданка ще направи столицата от една огромна тоалетна да смърди като цели 5. Бровос, Фънди! Ти го можеш!
17
2
 
13
 
! Отговори
До 12-Анонимника преди 5 години
Не знам каква е госпожицата/госпожата ,но твоя пост показва ти какъв си.На колко годинки си и какво си видял от живота в София млади момко.Какъв ,,герберизъм" е това да се правят хубави и удобни неща за нас,а платени пъпчиви пубертети да отричат всичко за няколко сребърника.Жалки сте ,с отчаяният си нихилизъм.
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти възрастен софиянецо,кажи колко пари се откраднаха от ремонтите на Цариградско,Малинов,Витошка,НДКбул.България,Дондуков и има ли едно нещо да са направили свястно без да се е срутило и пропаднало.Промяна трябва да има но не с мафиотските фирми на Борисов.За твое сведение,когато аз живеех в София Люлин и Младост не бяха построени,а Обеля беше село.Твоята кметица беше избрана с гласовете на държавните чиновници,около 200 000.гласа,колкото кв Люлин.
15
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВ Австрия правят отсечка 10 км. за 2-3 дена нашата *** не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд.---------Вашата партия БСП за колко време направи тази отсечка?
14
16
 
15
 
! Отговори
Стар софиянец преди 5 години
Това което направиха Борисов и Фандъкова като кметове само още инж.Иван Иванов като кмет го е правил.Видимо е,старите софиянци ви казваме браво!!!! А Невръстните кучета нека си лаят,керванът си върви.
13
3
 
11
 
! Отговори
До 8 преди 5 години
Ти невръстни анонимнико ,явно от провинцията ,какво общо имаш с моя град та си седнал да плещиш небивалици.Това което се прави днес ,трябваше да се прави още преди 30-40 години ,а не панелките на Люлин,Дружба и Обеля.
12
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До gergana.zhelevaМного сте прoста, госпожо, но за сметка на това безценна илюстрация на герберизма.
11
1
 
18
 
! Отговори
сф преди 5 години
За стотина години София се е разрастнала от 15 хилядно градче с кални улици в столица с неофициално 2 милиона жители. Строено е интензивно, но често хаотично. За това София в голямата си част има неградски вид. Липсата на тротоари или лошите такива, т.е. невъзможноста за пешеходно придвижване е основен проблем.На шега предлагам СОС и управата на СО да направят тимбилдинг - пешеходен преход от Люлин до Дружба. Този преход ще затрудни и екстремния спортист Дизела.
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Австрия правят отсечка 10 км. за 2-3 дена нашата *** не може да ремонтира за ДВЕ години отсечка 500 метра на Тодор Каблешков до Кауфланд.
9
17
 
13
 
! Отговори
gergana.zheleva преди 5 години
До АнонименТова е най-добрият кмет до сега на София и много успешно се бори с корумпираните личности около себе си! Който краде да си плати!
8
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фънда е пътник,ГЕРБ са пътници и затова крадат като за последно.Кротката учительница накрая ще си плати за всичко.
7
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вчера се разходих в центъра от петте кьошета надолу по Христо Ботев до пл.Македония и после до площад Св. Неделя е няма такива разбити тротоари осеяни с мини стъпиш на плочка и те изплисква. Селянко, изчезни от София!
6
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До zeusГЕРБ имат какво да ремонтират, защото са построили нещо. Вие комунистите от БСП какво построихте за 26 години?
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както каза оня банкянски папуняк, чудесно представяне, дето се вика, една кола не загасна. Явно живее още във времето когато е мачкал на Тодор ушите миди и са му казвали, слез да запалиш колата.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне по улица "Московска",ще вървим по тротоар,защото в кварталите на София вървим по платното, защото или няма тротоари или са заети от коли.
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А паветата на ул. Московска и те ли случайно ще се озоват на един частен строителен обект, както стана с тези от Дондуков? :)
2
4
 
18
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Най-после нещо добро да прочета! Няма друга столица в Европа, в която да няма обществени тоалетни.
1
6
 
24
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Като знам как правят ремонтите май по-добре да оставят нещата какво са сега, ще изкарат повече :)