20 часа по суша, въздух, вода... в "Един ден на Витоша"

Проектът има и благотворителна цел за хора с увреждания
3 юли 2018 13:07,
2

Планината Витоша, която е един от символите на София, беше показана по уникален начин. Документалният филм "Един ден на Витоша" успя да запечата част от 20-часовото пътуване по суша, въздух, вода и под земята на 16 спортисти, два коня и няколко хъскита в един спиращ дъха маратон.

Премиерата на филма се състоя вчера, а режисьорът на лентата Руслан Вакрилов гостува в "България сутрин", за да даде подробности около проекта, който има и благотворителна цел.

Инициативата е свързана с набирането на средства за изграждане на алея за хора с увреждания на Игликина поляна. До момента са събрани около 10 хил. лева, с които ще се постави началото на изграждането на алеята.

"Всички спортисти са доказани в своите спортове. Всеки един от тях участваше в различен етап от тази обиколка на Витоша и съпровождаше Дойчин Боянов в съответния етап. Нямаше нито един неприятен момент. Цялото мероприятие премина в страхотен дух на приятелство", посочи режисьорът на филма.

Руслан Вакрилов отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че Витоша е многолика и в същото време е изключително достъпна. По думите му няма друга европейска столица с такава планина в такава близост.

Изчезналият в Хималаите алпинист Боян Петров взима идейно участие във филма и подкрепя силно инициативата, но заминава малко преди самия маратон. Режисьорът на лентата Руслан Вакрилов го определи като изключително позитивен и усмихнат човек.

"Всеки 5 минути с него те зареждат и мотивират. Огромна дупка зейна в сърцата на много хора. Той беше голям човек", каза гостът в студиото на Златимир Йочев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Гойко преди 5 години
До ПланинарМалоумието също е форма на инвалидност. Не се чувствай дискиминиран
1
0
 
0
 
! Отговори
Планинар преди 5 години
Значи...вече като чуя "хора с увреждания" и започвам да се чувствам дискриминиран, понеже /засега/ не съм от тях! Хайде, престанете!