Наводненията в София - заради липса на канализация

Фандъкова зове: Проверявайте за това, преди да купите жилище!
56
Наводненията в София - заради липса на канализация
Снимка: БТА, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова призова преди покупка на ново жилище, хората да проверяват дали има канализация в района.

Още по темата
Според нея проблемът с наводняването на различни места в София при обилни дъждове може да се реши само чрез изграждането на канализация в целия град.

Фандъкова се надява строителство без изградена преди това канализация да се забрани скоро със закон. По думите й в централната част на града тя е на около 100 години. Именно затова при ремонт на булеварди се подменят и тръбите, уточни кметът пред bTV.

Относно разширяването на метролинията в София, Фандъкова коментира, че това е най-важният и екологичен проект за града. Изграждането на третия лъч ще се случи на два етапа, като се предвиждат 12 нови линии. Първите 8 – от "Красно село" до Малък градски театър, ще бъдат изградени до края на 2019 г.

Останалите четири станции – до "Овча Купел" и Горна баня, ще бъдат готови в началото на 2020 г. Първите нови влакове вече са у нас – те са енергоспестяващи, допълни Фандъкова.

Разширението на бул. "Тодор Каблешков" ще завърши преди 20 юли, когато е крайният срок по план.

Ремонтът по бул. "Васил Левски" от ул. "Граф Игнатиев" до Софийския университет ще приключи в началото на август, след това ще започне реконструкцията от Ректората до паметника на Васил Левски, уточни кметът.

Фандъкова каза, че общината решава проблема с липсата не места в детските градини със строителство и паралелно модернизиране на старите градини и училища.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2018 година в столицата на една европейска държава няма канализация!