Ремонтите у дома през уикенда само с разрешение на съседите

Изключение ще се прави за общинските и държавни обекти
9 юли 2018 08:55,
57


Нова наредба за обществения ред ще регулира шума в София. Очаква се текстът да бъде гласуван до края на месеца от Столичния общински съвет. С наредбата се забраняват шумните строително-монтажни работи от 22:00 ч. вечерта до 8:00 ч. сутринта и от 14:00 до 16:00 ч. Подобни дейности се допускат през уикенда, но само в регламентираните часове и след разрешение от съответния районен кмет.

Същата забрана се въвежда и за домашни ремонти, като в почивните дни те ще може да се правят само с разрешението на съседите. Иван Илиев, председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичната община обясни, че в наредбата има предвидени и изключения.

"Първото изключение, това са строежи, които са за общински и държавни цели. Също така това са строежи, които изискват аварийно-монтажни дейности, които са неотложни", обясни Илиев в ефира на "България сутрин". Той допълни, че районните кметове могат да дават разрешение за извършване на технически непрекъсваеми ремонтни дейности извън интервалите от време.

Общинския съветник каза също, че новата наредба, която предстои да бъде гласувана, е описано и ползването на заря, фойерверки и друга пиротехника. Това може да става само до 22:00ч. Изключение е на Нова година, когато се допуска заря до 01:00ч.

Скейтбордистите пък вече ще трябва да карат само по рампите, а районните кметове ще предлагат местата в София, където да се разполагат улични музиканти, които обаче няма да имат право да ползват усилватели и тонколони.

"Това, което прави наредбата, е да се опита да осигури един по-спокоен и по-сигурен живот на столичани", добави пред Bulgaria ON AIR Иван Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
17
 
! Отговори
kkk преди 5 години
кои нормален *** ще почне ремонт след 22 часа ?!? И какво го интересува народа какво може и какво не може да се прави в село София пишете за страната !
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започвам ремонта в 2 часа през нощта, на хладно, за да не прегрее бормашината. Ето това е майсторлък.
13
2
 
8
 
! Отговори
Optimist преди 5 години
До: 3Напълно подкрепям. Много точно казано.
12
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София от 1993 година ремонт в събота и неделя се прави само със съгласието на съседите, т.е. вече 25 години е така, но журналистите май чак сега са го разбрали и се опитват да правят новина от собственото си незнание.
11
5
 
20
 
! Отговори
Чужденец преди 5 години
Българските чyкyндypи няма да го спазват, а и няма да го налагат ефектовно.
10
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не бъркам от много години си я има тази забрана в София. Нещо не схващам защо непрекъснато повтарят тази новина, сякаш има някаква промяна! Преди това този, който ремонтира в събота и неделя, трябваше да уведоми предварително съседите си за ремонта, но това беше отдавна.
9
3
 
26
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
в люлин се правят ремонти от сутрин до вечер никои не спазва нищо това е тормозот 40 години коли бльскат врати чалга се дьни кучета се джавкат наркоманибеснеят до зори не се чисти редовно между блоковете и градинките а зарята ецелогодишно гонките с моторите са след 11 часа
8
8
 
9
 
! Отговори
Vergy98 преди 5 години
Да, разбира се! Точно събота и неделя трябва да се правят ремонти.Всички да са си по къщите, за да чуват по-добре. И*диоти :-((((Кой ги измисля тези глупости, коя куха глава ги мъти?!
7
4
 
14
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Всички офиси и ремонти да работят от ДЕСЕТ до 14 и от 14 до 19.Не стига, че офисите причиняват най-голямо безпокойство, шум, мръсотия по дворовете, фасове, пиене, ако са кабинети памуци с кръв.И ако са с отделен вход нищо не плащат на 1,2,3 - етажи.По 400 кв. на 4 тажа офиси с отделен вход и нищо не плащат.Малко мозък включете.Стига с тези недомислици.Проблемът с паркирането идва също от въпросните офиси и клиентите им.Постепенно забранете офиси в жилищни сгради.За тази цел има бизнессгр
6
2
 
25
 
! Отговори
111 преди 5 години
В Германия ремонтите през събота и неделя са АБСОЛЮТНО ЗАБРАНЕНИ!Глобите са страшни!За сметка на това пазенето на тишина всеки ден от 2 до 4 изобщо го няма!Можеш да бачкаш без ограничение!
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И секса, и секса....!
4
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако съседа не ми плати няма да му дам разрешение да кърти.
3
4
 
35
 
! Отговори
Глупости преди 5 години
Как ще докажа събота и неделя, че съседа ми е взел разрешение да кърти?Ще звъня по вратите на хората.Събота и неделя са дни за ПОЧИВКА - КРАЙ.И разделете офисната от жилищната площ.Никой не е длъжен да слуша кръчми, офиси, на които служителите по цял ден пият бири на тротоара, болници, нито стържене и местене на мебели, особено на офиси работещи събота и неделя и с денонощен режим.Какви са тези простот""и да се издават денонощни режими в жилищни сгради.Аман от далавер"и на кметове и архите
2
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо ново, то и сега си е по същия начин от доста години.
1
13
 
15
 
! Отговори
lol преди 5 години
браво. бийте главите на панелните таласъми.аз си имам къща :)