След ремонта: Дърветата край "Граф Игнатиев" значително намаляха

Отсечената растителност притесни хората от "Зелени улици"
12 юли 2018 15:00, Петя Славова
30

Снимка: "Зелени улици"

Вече втори месец тече ремонта на улица "Граф Игнатиев", но многото отсечени дървета притесниха част от столичани, които се събраха в новосъздадена организация Гражданска инициатива "Зелени улици".

Според хората, обещанията на Столична община за запазване на съществуващата дървесна растителност, не се спазват. Снимки показват, че част от дърветата са отсечени, някои са повредени от строителните машини и немарливо отношение на работниците, а други в момента са с оголени корени и има опасност да изсъхнат.

Гражданската инициатива стартира подписка, с която иска да се прекрати нараняването и сечта на здрави дървета. Също така да бъдат възстановени вече изсечените с подходящи нови на същото място, а не "някъде в района".

От "Зелени улици" искат също да се създаде регистър на дърветата в града, който да е достъпен до гражданите и изобщо целият реален инвестиционен проект за ремонта на ул. "Граф Игнатиев" да стане обществено достояние.

Пред журналисти част от "Зелени улици" заявиха, че в ремонта, който прави общината няма нищо модерно, а всъщност в него се вижда дълбок соц маниер. Според тях ремонтът трябва да се прави за хората, а не за да е удобен за строителните фирми.


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
23
 
! Отговори
Край преди 8 месеца
Сечи фандъкова - прави място за колите. Важното е да се возим - в чужбина ги забраняват така че вехти дръгели ще има за всички - за някой по по три.
Народа не ще тротоари не ще градинки не ще площадки - колите са най-важни.
Загубено просто племе и управници тарикати.
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Работници искат по 2-3 хиляди лева заплата в общината и няма кой да ги подрязва.
8
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Отсичането на дървета, било то в града или в гората, трябва да се наказва с минимум 20 години затвор. Дърветата са белите дробове на Земята, а България ги има в изобилие, те са това, което ни защитава от смога и калните свлачища. Направи ли ви впечатление, че около ЖП линията на влаковата катастрофа в Турция беше голо поле? Каква беше причина- ерозия на почвата. Знаете ли кое защитава почвата от ерозия? Дърветата, защото абсорбират водата.
7
1
 
39
 
! Отговори
... преди 8 месеца
Значи споко и тоя "ремонт" ще е същия както на Дондуков! С други думи ще се дадът едни 50-60 милиона лева, всичкото ще се окепази или казано с други думи ще стане по ГРОЗНО и ДРАЗНЕЩО отколкото преди ремонта и след като приключи ремонта, ще се наложи да ре РЕМОНТИРА ПАК! Така, че какво се коркате некви си дървета! То в общината барабар с фандъкова са такива дървета, че и за *** за зеле не стават!
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А дано засадят някакви.Полудеха с тия ремонти.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
също така ще сложат нови дръвчета, за които ще платят прескъпо на "техни" хора, спечелили поръчката
4
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
чистият въздух бе проблем на столична община - ето как го решава!
3
0
 
35
 
! Отговори
от сф. преди 8 месеца
До Fck
Тук секат дърво на няколко десетилетия само за да се вижда новоткритото заведение за алкохол и цигари, което е било в "сянка" и са решили, че дървото им пречи на прилива на клиенти. Терминал 2 и бегом докато са отворени границите, че бъдеще няма, ако някой политик каже, "има бъдеще и сме добреЮ трябва да го попитаме, а защо децата ви учат и живеят извън страната?>
2
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дърветата са сред малкото неща, които пречистват въздуха в града. Te не са засадени само за красота...
1
1
 
50
 
! Отговори
Fck преди 8 месеца
Абе тия нормални ли са в белите Европейски държави ще те вкарат в затвора за сеч на дървета тука за едни скапани тротоари ще махнат цялата сянка на графа.. леле колко прост народ сме. Вижте какви машини имат в германия и Холандия пренасят дървото с корена и го засаждат на друго място. Друг е въпроса дали ше се хване ама поне опитват. Тука *** дай да режем!!!! Бай *** с резачката и после вика носи ги у маалата за зимата. прост народ!