600 столичани казаха: "НЕ" на хамалите и травеститите

Хората се оплакват и от самонастанили се клошари
Обновена: 26 авг 2018 18:21 | 26 авг 2018 14:00, Камелия Цветанова
70
600 столичани казаха: "НЕ" на хамалите и травеститите
Снимка: БСП

Близо 600 подписа срещу травеститите и хамалите на бул. "Христо Ботев" и площад "Македония" в София събра общинският съветник от БСП Николай Николов за 4 дни. Той стартира инициативата във вторник, 21-и август, и събира подписи на граждани всеки ден до петък, 24-и август, по около четири часа на ден - по два сутрин и следобед.

Още по темата
Кампанията ще продължи и през идната седмица, но от вторник до петък в часовете от 10,00 до 13,00 и от 16,00 до 18,00 часа на площад "Македония" на тротоара пред входа на АПИ.

"Пропускаме понеделник, тъй като официално беше обявен за ден на национален траур заради адската катастрофа край Своге, в която загинаха 16 души. Бих искал да поднеса дълбоки съболезнования на семействата и близките на жертвите и да пожелая бързо възстановяване на пострадалите", коментира Николай Николов.

Според него, основният извод от 4-дневното събиране на подписи е, че търпението на гражданите вече се е изчерпало и те са готови сами да се борят за сигурността си там, където живеят.

"Имаше хора, които не само, че се подписваха срещу травеститите и хамалите, но взимаха листове, за да събират от съседите си, които нямат възможност да дойдат до нас, за да ни подкрепят, коментира той. - Истината е, че за тези 4 дни стана категорично ясно едно - в центъра на града ни цари абсолютно беззаконие. И докато управляващите се хвалят с ремонтите на ремонтите в центъра и с красотата на "нова София", гражданите се чувстват абсолютно изоставени и незащитени от градската управа. Хората, които идваха да се подписват се радваха, че най-накрая някой се е сетил и за техния проблем и прави някакви опити да го разреши", каза той.

За четирите дни в срещи и разговори с граждани Николай Николов е събрал информация за дузина други проблеми в района.

"Тази инициатива се оказа много полезна, тъй като очевидно хората имат големи проблеми, а няма към кого да се обърнат. Или отговорните институции, към които се обръщат, по никакъв начин не реагират. И гражданите напълно са загубили доверие в тези институции, коментира още общинският съветник от БСП. - Сред най-големите проблеми на гражданите в района са шумът от трамваите и разтрисането на сградите при преминаването им. Много се оплакваха от "зелената зона" по бул. "Македония" между площад "Руски паметник" и площад "Македония".

В този район местата за паркиране покрай трамвайната линия са насипани с пясък. При паркирането колите вдигат много прах и хората, които живеят в кооперациите наоколо, са затворници в домовете си, защото не могат да си отворят прозорците.

Много оплаквания имаше от самонастанили се клошари и бездомници по входовете на кооперациите и абсолютната невъзможност на отговорните институции да се справят с този проблем. С мен се свърза собственикът на винарната на ул. "Позитано" №11А, в която преди няколко месеца избухна пожар. Помоли ме за помощ, тъй като не може да изгони от имота си самонастанил се човек с психически проблем, а опитите му да разреши проблема с помощта на институциите са абсолютно напразни. Подобен проблем има и в две сгради до хотел "Родина", където също са се самонастанили хора. Има още много неуредици, за които гражданите споделят, и аз ги записвам с цел да опитам да помогна в качеството си на общински съветник. Истината е, че за 4 дни видяхме истинското лице на столицата ни. Повърхностно центърът е лъскав, но животът на хората е много далеч от желания от всички ни европейски стандарт. А говорим за район в центъра на София. Представете си какво е положението в крайните квартали", посочи Николов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя явно се бои от конкуренцията и я разгонва превантивно.....
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ КАК ДА Я СПРАТ ТАЗИ ПРОСТИТУЦИЯ КАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ВСЕ ТРЕТОПОЛОВИ.
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко са сбъркали адреса - не на пл. Македония, а на пл. Народно събрание. Има една бяла сграда и е пъъъълно с "травистити" там. Тъкмо към 240. Оттам да почнат. А хамалите пък на кого пречат?! Някой дупитат да не му настъпиха фирмичката?
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не знам само защо трябва да се събира подписка, за да се спре нещо толкова гнусно като травеститската проституция, която е явна и за току-що стъпилите в тоя издъхващ град.
47
0
 
10
 
! Отговори
Странно изглеждащите преди 5 години
травестити, макар и рядко, сутрин идват чак до ул."Гладстон". Близо до началото на тази улица, на бул."Хр.Ботев" се намира една пекарна и то оттам си купуват закуски.Случва се в началото на "Гладстон", по-рано сутрин да видиш елегантно облечени млади момчета роми, които стоят на тротоара и похапват закуски. Те не са облечени като травестити, а са с костюми, балтони, бомбета, но изглеждат доста изнежени и гледат влажно. Нещо нездраво лъха от такива. Подобни не се срещат през деня по улиците.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 42Съвсем наблизо е.Ти не знаеш ли, че един от клубовете на ЛГБТ е буквално долепен до централата на Корнела? Цяла София го знае. Известно е също така, че в тази част на София, близо до "Позитано" 20 се намират няколко заведения, в които се събират такива екземпляри. Но не ги знам точно кои са. Във всеки случай, говори с, че са на Стамболийски" и в околните улички около сградата на позитанковците.Сигурно червенушковците са уредили това, за да се представят за много толерантни.
45
0
 
3
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
Йей, опраиха заглавието след 5часа неграмотостроене! До 43: там е работата, че не съм, ама смятай щом аз го фанах журналята на днеса какви са... Е те все пак са жълти, не се очаква много от тях
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42 АнонименПред "раковска 134"е
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41 NzzНи са прай на умен бря.
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това някъде около Позитано ли е?
41
1
 
12
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
Колеги, травестит не се ли пише с Е?!?? Аз ли бъркам нещо или днеса са тоталните неграмотници щом и в заглавието пишат травИстити! Мякане яко!
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестите са от 10,00 до 13,00 срещу хамалите и от 16,00 до 18,00 часа срещу травеститите на тротоара пред входа на АПИ на площад "Македония"?
39
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
600 траверса протестират срещу столичани.
38
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мъж в женски дрехи привиква минувачите за по свурки и секкд в центъра на столицата на православна държава. Въпреки че нлнакърнява чувствата им и се държи по недопустио предизвикателен според месъните порядки начин, те не могат да го възпрат, нито пък да го пребият. Въпросът е какво мисли мнозинсгвото за ситуацията. Това е демокрацията. Ува ение къ инициаторите на подписката.
37
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мъж облечен в женски дрехи стои нощем на тротоара , и какво това престъпление ли е ?ще си стои където си иска , демокрация .
36
3
 
9
 
! Отговори
30 г. преди 5 години
От време на Комунизмъ Ромите си строят бараки където си пожелаят , сега е твърде късно вече да се контролират тоест пълен хаус , във всеки един град и село има незаконни Ромски постройки не могат всичките построени вече постройки да се съборят поне ГЕРБ и Патриотите няма да успеят
35
16
 
2
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Тези 600.... да се замислят какво е обществено място и ако някой е в тяхна собственост място да скимтят .Селяните няма само данък за столицата да плащат но и ще стоят по пътищата ..ако не им харесва да си живеят в затворени комплекси -там ще бъде тихо ..
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2050 г. Европа ще трябва да се подготви за около 150 милиона до 200 милиона африкански мигранти. Това пише американският журналист и учен Стивън Смит
33
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърите нямат място тук. Да си обират крушите и да ходят на запад.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се пиши "травиститите", а "травиститити" :D