Общинари срещу хамали: Чий е площад "Македония"?

Подписката срещу премахването на мъжете с камиони продължава
22 авг 2018 12:00,
27

Напрежението между хамали и общинари за площад "Македония" продължава.

Общинският съветник от БСП Николай Николов и председателят на район "Красно Село" от НФСБ Владимир Христов не спират да събират подписи за отстраняването на лицата, предлагащи хамалски услуги и проституиращи на столичния булевард "Христо Ботев".

Вчера напрежението между тях и хората, които предлагат транспортни услуги беше доста високо, днес отново е така.

Според служителите на Столичната община дори полицаите и от Центъра за градска мобилност са безпомощни, а вечер на мястото процъфтява проституцията. Владимир Христов беше категоричен, че няма против това хамалите да работят и да изкарват прехраната си.

Още по темата

"Аз съм за тези хора да имат работа, да им се намери място, да им се легализира цялата дейност и всичко да бъда наред", обяви той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Общинският съветник от БСП Николай Николов пък добави още, че е повдигал темата на заседания на комисии в СОС, но темата не е разглеждана, а служители на СДВР пък са обяснявали, че няма проблем, защото хамалите не са там.

Николов беше категоричен, че ще отправи питане и до кмета на столицата Йорданка Фандъкова защо не се обръща внимание на този проблем.

"На 13 септември като внесем подписката, която хората са ни подкрепили, ще потърсим тези отговори. Наистина не знам защо 10 години този проблем не се решава", категоричен беше общинският съветник.

Според двамата трябва да се направи така, че работата на хамалите да бъде законна и дейността им да не пречи на преминаващите по булеварда или тротоара.

Георги, който си изкарва прехраната на булевард "Христо Ботев" с предоставянето на хамалски услуги, беше категоричен, че той и колегите му са там, за да работят, а не да създават проблеми.

"Нашите бащи също са работили тук и са изкарали хляба си с труд. Така и ние си поддържаме нашите семейства с нашия труд, работим и си имаме постоянни клиенти", настоя Георги.

Той беше категоричен, че е искал да работи друго, но липсата на средно образование му пречи да си намери друг начин на прехрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
офффф , най-лесното е да говорят с хамалите и да ги питат какво искат - Да работим, ами тогава да им направят една законна стоянка , като на такситата и да им събират пари , акциз или каквото плащат останалите, да пуснат една патрулка да минава през 10-20 минути и да наслага скоби на нелегалните и готово ..,
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да изчистим булеварда от отпадъците
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевнелиев????
19
0
 
3
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
Велико!"Аз подчертах казах, че казах..." :)Тука работиме толкова време- хора не искат касови бележки... "Аз ако имам средно образование - ще стана министър!"Яко!
18
0
 
2
 
! Отговори
гатанка преди 5 години
кой ви дава право да обсъждате моята собственост
17
0
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
До що триетеКакво има за разбиране!?? Пишеш, като свидетел и последна инстанция на истината!
16
0
 
2
 
! Отговори
що триете преди 5 години
до 14 :нещо не разбрах какво искаш да кажеш, но не съм на 120
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МенВикаш, ***, без заповед, на своя глава да идат да почистят площада!
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До що триетeЩото пишете, като че ли сте на 120 години!
13
1
 
5
 
! Отговори
Улица за травестити преди 5 години
Може ли да се даде от общината улица на която травестити да работят и да поддържат улицата си.
12
1
 
8
 
! Отговори
що триете преди 5 години
добре бе, ше задам въпроса по европейски. ленин не беше ли отявлен хомосексуалист?
11
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези хамали са на площада за да работят... колко мило звучи, но как мислите, дали някой от тях плаща данъци за извършената работа... всяко нещо, което не се отчита в бюджета да се счита за незаконно. Не съм чул хамалин са издава касова бележка.
10
1
 
2
 
! Отговори
месара преди 5 години
до 9: чети преди да пишеш бе "не ***".
9
1
 
10
 
! Отговори
КОНСТРУКТИВНО ПРЕДЛО преди 5 години
ПРЕДЛОЖЕНИЕВ Индия кастата на *** живее високо в планината и отглежда овцев селата и градовете не се допускатхайде и ние да ги пратим в планината да залесяват и да гледат овцеда се създадат *** кибуци и да се изхранват хората както е в Израел
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До месара 8Смешник и по татово време площада се казваше "Македония".
7
5
 
24
 
! Отговори
До 877777 преди 5 години
Ти пък!Кой ще санкционира 400 000 държавни чиновници? Да се самосанкционират? Едва ли!Други 8 000 пък са се паркирали в БАН - да им тече трудов стаж и да взимат социални помощи в размер от 600 до 1 200 лв под формата на заплата. Иначе си печелят отделно.В парламента - и там паркирани 240 на голяма и обилна ясла.Кой както е успял да се уреди, там се е и паркирал.Хамалите са най-уязвими и без връзки.Затова погнаха тях.Ако намерят начин и от тях да вземат пари, няма да им пречат на паркирането
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да почнат да плащат розова зона на общината за да има файда и от тах
5
4
 
17
 
! Отговори
877777 преди 5 години
Емиииии да регламентират паркирането по някакъв начин , хамали винаги е имало и ще има . Амии какво да правят по докато някой ги наеме ???? Защо не погнат държавните чиновници , които са набутани по 3-*** в статия , и по цял ден редят пасианси ????А защо не тръгнат да решават проблеми с " лъскавите коли " , които паркират по улички , тротоари и никой не ги закача за нищо ????
4
11
 
10
 
! Отговори
Шушана преди 5 години
Травеститът не се ли труди бе, хей!Може и той семейство да храни, де дъ знайш. Ама ха!Не прИчетИ на мумчетътъ дъ съ трудят, бе хей!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не им ползвайте услугите и те ще се махнат.