Вместо релакс на Витоша – счупени пейки, пълни кошчета с боклук

Читател със сигнал за състоянието на планинския път в HelpBook
29 авг 2018 07:10, Анисия Иванова
37

Снимка: Helpbook

Представяме ви още един сигнал от платформата на HelpBook.info, който получихме. Наш читател алармира за състоянието на пътя към планината Витоша откъм кв. "Княжево".

"На 5 август тази година решихме да си направим семейна разходка до Бялата вода в Природен парк "Витоша". Отидохме с трамвай )5 и оттам нагоре. Това, което виждам всеки път, е едно и също, струва ми се нередно и реших да Ви пиша. Голяма част от софиянци ходим на Витоша, а и не само ние - чужденци и хора откъде ли не.

Пейките са счупени, точно преди Бар Шишарка малко над Княжевската вода на колелото на трамвай 5. Не се почиства също така в околността. Кошчетата са препълнени с боклук.

Съгласна съм, че много от хората не почистват след себе си, не взимат боклука си и не го изхвърлят в кошчетата, но като цяло именно Витоша трябва да бъде нашето място за релакс сред природата и условията да бъдат добри. Лифтът за жалост също не работи от години и най-искренно се надявам и той да отвори до няколко години.

От телевизията преди дни разбрах, че чешмата ще се пусне, нещо което много ме зарадва. Браво на Столичната община и кмета!

Паднало е и едно дърво, точно до чешмата на Бялата вода, коетои пречи туристите да преминават нормално - може би трябва да се отстрани и извози оттам. Повечето от дърветата нагоре към Златните мостове също не са подрязвани от много време, а имат нужда.

Много моля да се обърне внимание на сигнала и да се помисли за поставянето на нови пейки и да се почиства по-често".

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София се напълни със селяни, това е основният проблем.
9
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е в гербаджийската столица, кво ривети? Нали си гласувате за Фандъчката, тая тиквена послушница..
8
12
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
Путин е виновен за Витоша, Чърчил е казал на времето - Европа свършва там, където хората си честитят банята и пият боза, много е прав, Слава богу че до 30 тина години матряла ще е поумрел
7
1
 
12
 
! Отговори
МАХАЙ СЕ преди 5 години
КОЙ ЩЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКА НА УЛИЦИТЕ В СОФИЯ КЪДЕТО ФАНДЪКОВА ГИ ПРАВИ И ГЕРБ С КАКВИ ЛИ МАТЕРИАЛИ СА НАПРАВЕНИ ИЛИ ТРЯБВА ДА СТАНЕ КАТО СВОГЕ ВЪНКА ВИНЕТУ И ФАНДЪКОВА ?*** НАРОД ГЕРБ НА ВЛАСТ ? ДОКОГА ЩЕ СЕ ТЪРПЯТ ГЕРБ ? 10 ГОДИНИ ФИЛМА ГЕПИ И ВИНАГИ ДРУГ МУ Е ВИНОВЕН
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що чакате все някой друг да ви чисти и ремонтира ?!Направете нещо и вие
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи чупите пейките и цапате навсякъде, а послеревете, че е мръсно и няма пейки, така ли ?!
4
1
 
12
 
! Отговори
Благородния преди 5 години
София трябва да се прочисти от измета човекоподобен на първо място
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът така си обича да живее!И после псува държавата!
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е виновен, че българина не пази.
1
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
и ще ви бъде унизително до си спомните че вчера вай Пешо е намерил в парка едно айде да не казвам какво 18 дамски и 14 мъжки тоалетни имаме