Парадокс: Детски градини се строят, а места – няма!

Братя и сестри продължават да бъдат в различни детски градини
10 сеп 2018 09:45, Боряна Павлова
22

2383 гледания   |  Още видео

Както Dnes.bg вече писа много братчета и сестричета продължават да бъдат разделяни по детските градини, докато неправителствени организации непрекъснато сигнализират за хиляди деца нерегламентирано приемани в забавачките.

Комитетът за качествена образователна система организира протест пред вратите на сградата на Столичната община в 10:30 часа. В социалните мрежи са заявили, че ще присъстват над 200 човека.

Още по темата

"Според информационната система на СО 2000 са децата, които чакат за преместване в детски градини. Строят се детски градини, но те са недостатъчни. Има нужда от драстично строителство. Също така липсва адекватен контрол на Дирекция образование. Искаме оставката на директора на Дирекцията. Този проблем е от 10 години", отбеляза Васил Николов от Комитета за качествена образователна система.

Според зам.-кмета на София Тодор Чобанов исканията за оставки са политически. По негови думи СО прави всичко възможно този проблем да се реши.

"Право на всички родители е да искат преместване на децата им в друга детска градина. Има недостиг на места в яслената възраст. Столичната община строи детски градини. За последните 10 години се построиха много сгради. Никога преди в историята не е строено чак толкова. Мобилизацията по решаване на проблема е максимална", посочи той. 

Изказването на Чобанов за оставките коментира и още един от организаторите на протеста. Според Антонина Кенова, присъстваща на демонстрацията като родител, Комитетът никога не е бил политически обвързан. "За нас е важно човекът, който управлява, да си върши работата и да не ни приема за враг", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
10
 
! Отговори
ime преди 4 месеца
Къде се строят тия градини? Нещо не съм видял нито една. В манастирски ливади например колко градини са построени?
1
0
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 4 месеца
.. Никога преди в историята не е строено чак толкова..

Така ли? Не може да бъде! Значи всичките тия некадърници по общините незабавно трябва да се заменят с мислещи и способни люде и всичко ще си дойде на мястото. Обаче се оказва, че ще трябва и нагоре по веригата да се разкарат много гадове, защото ще им пречат да си вършат работата.. С две думи загубена кауза.