Разбраха се! Спират спорния строеж в "Овча купел"

От общината правят проверка на разрешителните
13 сеп 2018 20:34, Екип на Bulgaria On Air
12

Жителите на столичния квартал "Овча купел" на протест пред сградата на Столичната община. Хората настояват да бъде спряно строителството в района, предадеBulgaria ON AIR.
Още по темата

Преди дни кола пропадна в строителен изкоп пред блок №412. При свличането беше засегнат и водопровод.

Протестът на жителите на "Овча купел" започна в 9 часа сутринта пред сградата на Столичната община. 15 минути след началото на протеста хора от администрацията слязоха при протестиращите и ги поканиха на среща, за да обсъдят проблемите на квартала и евентуалните им решения.

От Столичната община съобщиха, че кметът на София Йорданка Фандъкова е издала заповед за спиране на строежа. Освен това служители на ДНСК вече правят проверка на разрешителните на строежа до блок 412, като се очаква след близо седмица резултатите да бъдат обявени.

За по-голяма безопасност проверка на конструкцията и стабилността е назначена и за блок 412. Общинарите обясниха, че към момента не са постъпвали сигнали за незаконно строителство в "Овча купел". Следващата среща между общината и протестиращите ще се състои на 28 септември.

Тогава ще бъдат представени и резултатите на част от проверките. Протестиращите остават в протестна готовност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Когато мине обществения интерес към този строеж, т.е. около 6 месеца най-много, тихомълком и за седмица - две ще го построят и завършат!! Така е винаги, уви!
10
2
 
7
 
! Отговори
Старец преди 5 години
До 1.Прав си. На времето идваха велможите и казваха: "Тук ще се строят панелни блокове.Така каза Партията. За твоя парцел с къща, пристройка, двор и т.н. ти даваме един или два апартамента". Който не беше съгласен можеше да се оплаче на арменския поп.
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8Това е направила Фандъкова, но причината са тия от Овча купел.
8
3
 
9
 
! Отговори
Бузема преди 5 години
Спрян е строежа за известно време, за да почнат дъждовете и блок 412 да се премести в изкопа. Това може да направи Фандъкова и тези около нея.
7
3
 
6
 
! Отговори
Дуле Савич преди 5 години
Това не е спиране, а замръзяване докато тече проверката. После пак някой ще вземе едни парички да каже, че всичко е окей и ще продължи там откъдето е спрял. Нищо ново. Жалко за потърпевшите, защото те са истинските губещи в цялата ситуация, а не някой общинар прибрал 50-100к евро да си сложи подписа върху няколко листа хартия, които дори не си е направил труда да прочете.
6
1
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Спрян е строежът, докато тече проверката на документите. После пак продължава.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой бива да обясни на тия хора, че като спрат строежа , тая зима изкопа ще стои и ще се пълни с вода. Никакви подпори няма да ги спасят от ново свличане. Освен това строежа може да се спре само временно, разрешението за строеж може да се отмени само от съда, не и от даскалицата Фандъкова.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е строителството при ГЕРБ. Все едно е минал ураганът Флорънс.
3
3
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Некой знае ли телефона на русото маце? За един преател питам
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да забраним строителството в България за да може злобните бабички, неудачниците и зелените ненормалници да са щасливи, а ние ще живеем в руини и пещери.
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Настоявали да се спре строителството в района? И това го казват настанените в панелките. А от къде са дошли те там? Някой питаше ли собствениците на къщи и ниви по времето на соца, дали искат да им ги вземат и на тяхно място да се строят панелни блокове? Нека собствениците на панелни апартаменти да покажат и собственост върху земята. Ако не, да си взимат панелките и откъдето са дошли.