Г-жо Фандъкова, дали дърветата по "Графа" ще преживеят мандата Ви?

"Спаси София" алармираха, че те са бетонирани при ремонта
57
Г-жо Фандъкова, дали дърветата по "Графа" ще преживеят мандата Ви?
Снимка: "Спаси София"

Типичните за улица "Граф Игнатиев" в София дървета са бетонирани, алармираха от "Спаси София", откъдето разпространиха и снимки.

При бетонирането зелената система не е била защитена и не е осигурено достатъчно място за нормалното живеене на дърветата.

От "Спаси София" са сезирали Столичния инспекторат, който е направил проверка на място.

"Но какво от това, ако безвъзвратно загубим тези десетилетни дървета по Графа?", питат от организацията.

Активистите разпространиха и снимки от 1960 и 1984 г., доказващи, че типичните за улицата дървета са част от градския пейзаж от повече десетилетия.

Те поставят въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова дали смята, че старите дървета, преживяли какво ли не, ще успеят да преживеят нейния мандат и докога ще чуваме как изпълнителят щял да бъде наказан, сякаш това води до някаква промяна.

"Обидно е да наблюдаваме, как общината допуска грешка след грешка и съсипва емблематични градски пространства на София", заяви Гергин Борисов от организацията.

От там се обръщат към зам.-кмета по екология Йоана Христова с настояване за незабавна проверка, санкция към фирмата изпълнител и спешни мерки за съхранение на дърветата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
"Некадърниците излъгаха че Графа ще е готов за първия учебен ден. Живея на Шишман и имам ежедневен поглед върху Ремонта. Нр са стигнали до никъде."Нищо подобно. 100 пъти казаха, че всички ремонти (без тези на Графа и бул.Пенчо Славейков) ще бъдат завършени до 17 септември. Да си чел внимателно. Досега на Графа подменяха цялата разпадаща се и изгнила инфраструктура от времето на соца - водопровод, канализация, топлопроводи, всякакви видове кабели, сградни отклонения и др. Мащабен проект.
46
4
 
3
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
И какво е виновна Фандъкова за това ?!?
45
3
 
4
 
! Отговори
House M. D. преди 5 години
Не дойде ли време за кметски избори да я махаме тази
44
2
 
3
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До рускиня до 34Вие алкашите въобще не харесвате София и България ама се заселвате със стотици хиляди.Чамадан, вокзал и Москва.
43
5
 
6
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
"Бързат да усвоят парите и да отидат по нечии джобчета, твари безполезни". Цялата крадлива червена пас.мина се е струпала тук да плюе. Те това знаят да правят и само това им е в устата. Стига с тия усвоявания и джобчета. Това го правеха, правят и сега само комунистическата червена мафия и милионерите им. От всичко са недоволни, защото ще видят власт през крив макарон. Никой не ги обича! Естествено, че ще се бърза, защото сега е хубавото време. Да не искаш, като падне сняг ли да се действа?
42
5
 
7
 
! Отговори
ЕВАЛА НА ФАНДЪКОВА преди 5 години
КАКВИ НОВИ РЕЙСОВЕ ПУСНА 63 НАПРАВО УНИКАЛНИ ЕВАЛА НА ЖЕНАТА КАТО СЕ ГРИЖИШ ЗА СОФИЯНЦИ ДА ТИ СЕ ВРЪЩА НА ТВОЙТЕ ДЕЦА ? ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ И МИЗЕРИЯ ГЛАД ?
41
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не сме имали по-добър кмет и по-мащабно строителство"И премиер и премиер.
40
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От София може да се възхищава някой мало.умен или който никога не е излизал от страната. София е най-мизерната от европейските столици. Няма в Европа такава мръсотия, потрошени плочки, улици на коловози и с дупки, олющени фасади, градинки с тръни и ***, мръсни миришещи и преливащи кофи за ***, лепнеща мръсотия там където ходите, тъмница нощем, подлези миришещи на урина...
39
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При ремонта на Цариградско шосе изсякаха декоративните храсти в зелената площ около сградата на Щрабаг. Фандъкова говореше за залесяване за ликвидиране шума от улицата. Ама не се случи нищо. Така си остана голо - само трева. А шума е невероятен.
38
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този коментар с прозвището ВЪЗХИЩАВАМ СЕ знаетели от кои е писан. А сетете се де. Неможете ли. Ще ви кажа. Това е индивид които папка от бюджета на общината платен от вашите данъци. С такива Селян.дури се напълни столицата ни. Заради тези селянд.ури продадох на дядо си 150 годишна къща до лъвов мост и се преселих в покранините на родната ми София. Немога да ги гледам толкова ги любим. Накъдето и да се обърнеш в центъра ще видите селски му.цуни на всичкото отгоре и маи.муни ни докараха от Африк
37
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Възхищавам сеПо-добри лозунги не бях чел, от ерата на БКП. Само едно "Слава на другаря Борисов", сте пропуснали.
36
7
 
24
 
! Отговори
рускиня до 34 преди 5 години
До Възхищавам сеФънкдъкова, ти ли си? Ако не е, то съжалявам човека, който написа този постинг. Личи ,че той по на запад от Перник никога не е ходил. Горкия човечец няма идея как трябва да изглежда чист, подреден град. но на фъндъкова няма как да се сърдим - то тя израсна в Самоков, архитектурно виждане получи именно там. Сега София се превръща в един провинциален град с каруци, гета, разбити улици и липса на всякаква архитектурна и ландшафтна идея.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко,корабът потъва бавно, вода има за всички.Лозенец и Редута отдавна са съсипани, сега е ред на Младост и центъра, Витоша и Манастирски Ливади няма да коментирам, те са съсипани откак ги застрояват. за следващите остават северните квартали ... и те така
34
6
 
16
 
! Отговори
Възхищавам се преди 5 години
на хората от Младост 1, които въпреки Фандъкова успяват да се доберат до жилищата си и да паркират в приемлив радуис около блока си
33
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой, от целия проект, поне има ли завършено средно образование? Така като гледам как се строи и как се "ремонтира" оставам с впечатлението, че никой не знае какво върши.,
32
54
 
10
 
! Отговори
Възхищавам се преди 5 години
Възхищавам се на г-жа Фандъкова!Нека си плюят разни твари, но това не пречи София да става все по-хубав и модерен град.Огромното строителство е факт и се чудя как издържа тази жена на това напрежение.Детски градини и училища (нови и всички се ремонтират), водопроводи, канализации, метро, спортни зали и площадки, метро, релсови пътища, улици, ново строителство и саниране.Строежите нямат край, така, че всичко се вижда и е пред очите ни.Не сме имали по-добър кмет и по-мащабно строителство
31
37
 
6
 
! Отговори
bai kolio преди 5 години
Не че нещо, но тези дървета така или иначе са стари и неподдържани. По добре е да се засеят нови които да си пасват пак със градската среда
30
7
 
35
 
! Отговори
Край преди 5 години
Що тормозите женицата. Като я избирахте не знаехте ли че тази жена собствена воля и мнение и идеи няма - тя е бутон за раздаване на обществени поръчки на който реши Началника и. И началник не са и Софиянци а ТОЙ!
29
6
 
43
 
! Отговори
Фандупкова отговаря преди 5 години
Очевидно че няма да ги преживеят, ама и на мен много не ми дреме. Важното е котарашките фирми да са добре нахранени, че да не се разсърди разБойко
28
6
 
50
 
! Отговори
месара преди 5 години
Фандъкова е малкият Борисов - също толкова вредна, но на регионално ниво