Г-жо Фандъкова, дали дърветата по "Графа" ще преживеят мандата Ви?

"Спаси София" алармираха, че те са бетонирани при ремонта
57
Г-жо Фандъкова, дали дърветата по "Графа" ще преживеят мандата Ви?
Снимка: "Спаси София"

Типичните за улица "Граф Игнатиев" в София дървета са бетонирани, алармираха от "Спаси София", откъдето разпространиха и снимки.

При бетонирането зелената система не е била защитена и не е осигурено достатъчно място за нормалното живеене на дърветата.

От "Спаси София" са сезирали Столичния инспекторат, който е направил проверка на място.

"Но какво от това, ако безвъзвратно загубим тези десетилетни дървета по Графа?", питат от организацията.

Активистите разпространиха и снимки от 1960 и 1984 г., доказващи, че типичните за улицата дървета са част от градския пейзаж от повече десетилетия.

Те поставят въпрос към кмета на София Йорданка Фандъкова дали смята, че старите дървета, преживяли какво ли не, ще успеят да преживеят нейния мандат и докога ще чуваме как изпълнителят щял да бъде наказан, сякаш това води до някаква промяна.

"Обидно е да наблюдаваме, как общината допуска грешка след грешка и съсипва емблематични градски пространства на София", заяви Гергин Борисов от организацията.

От там се обръщат към зам.-кмета по екология Йоана Христова с настояване за незабавна проверка, санкция към фирмата изпълнител и спешни мерки за съхранение на дърветата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
6
 
52
 
! Отговори
Кривондел преди 5 години
До безкрайност правим ремонти на централната зона - без мисъл, без идея - и всеки път качеството е все по-зле. Който не вярва - жълтите павета (пак са като бурно море), Дондуков (безнадеждно качество), Софийският (пак се асфалтира), Цариградско (реших, че съм за предни дискове, оказаха се вълнички, асфалтираха даже край на легнал полицай)... Няма ли ТЕКУЩ контрол?!
26
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
:D Какво БСП ви гони, София не имала червен кмет от над 20 години. Просто докато ГЕРБ-ерските фирми печелят поръчките все ще е така... Миналата година забавиха ремонта на Дондуков, защото се оказа че ромите наети да редят павета, не знаят как, и никой във фирмата изпълнител не знае....
25
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 19Много си прав. отивай да подменяш зеленината. Поредната калинка. Знаеш ли колко време е необходимо да я подмениш. И най.лесният начи е да бетонираме и асфалтираме здрави дървета и после да го мислим. Говориш за две различни неща. Едно е да унищожаваш здрави дървета, а друго е да махаш болните и старите. За възстановяването на е ноебходимо 20-30 години, през това време и това не се отразява на въздуха. Ех, калинкииии....
24
7
 
39
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Бързат да усвоят парите и да отидат по нечии джобчета, твари безполезни
23
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се безпокойте, геаждани! Ще се засадят други!!! И ще се усвоят пари. Спокоооооооо!!! НЕма мЕсто за паника!!!
22
30
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
Както се обновяват тротоарите, пътната настилка и т.н., така трябва да се обновява периодично и поетапно зелената система в София розова куха лейке. Както вече написах дърветата не са вечни, те се разболяват, изсъхват и започват да падат върху главите на хората, но очевидно малкото ти хипи мозъче това не може да го проумее. Както преди 20 или 30 години са засадили тези дървета, така пак ще го направим днес, и не това няма да се отрази на качеството на въздуха.
21
8
 
43
 
! Отговори
ааа преди 5 години
Най- некадърната кметица .! Да започнем с кръговото на ЛЪВОВ МОСТ- идиотска организация .Достойна е за награда ,,иноватор ,,!.Да продължим със стеснената ул ,Раковски,, от вело алей, които на свой ред свършват в нищото.А забравих и за подлез на ул,ИВАН ГЕШОВ,,.-става миш маш особено в пиковите часове.....Нямам думи !
20
8
 
42
 
! Отговори
... преди 5 години
Аз все още не разбирам как е възможно ВСЕ ОЩЕ НЯКОЙ да СМЯТА, че НЕЩО се прави за да се направи София по-добро място за живеене!? ВИЕ СТЕ ЛУДИ, ако мислите това! КОЛКО "извършени" до сега "ремонта" ДОКАЗАХА, че ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗА ТИЯ "ремонти" е да се ОТКРАДНАТ едни пари! НИКОЙ, ОСОБЕНО Фандъкова, не мисли за дърветата, за пешеходците, за спирките, за вело алеите и каквото още се сетиде дето да е полезно и добро за града София! Тоя "ремонт" отново ЩЕ ПОТВЪРДИ на 1000% казаното от мен!
19
5
 
29
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
не знам каква е тази модa всички тротоари да се асфалтират?!!!до кога?
18
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 17Дай да махнем всички дървета и да посадим нови. И после да чакаме 20 години да пораснат. А София да става по-*** и неуредена. И какво общо имат дърветата с хипи-гий простотиите. живей в бетонна джунгла, дишай мръсен въздух, заобикаляй потрошени улици, тротоари ш т.н. Това заслужават такива като теб. В главата ти гей-мей, хипи, а си затънал в *** и те заобикаля мизерия. Такава София ти харесва, ама явно - да. Затова си заслужаваме и кмета и държавата.
17
15
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
Всяко противодействие на управляващите е безсмислено. Плебеите си реват - дерибеите си дерибействат... имам чувство че вечно ще са на власт
16
43
 
8
 
! Отговори
месара преди 5 години
абе тия "загрижените" (спаси София) къде бяха докато бсп управляваха?! ааааааа да бе, тогава нищо не се строеше, тогава се приватизираше! алоооо "спасителите" миекате ли? кмета Фандъкова ли извършва ремонтите? такива миекащи дето се заселихте в София извършвате ремонтите, софиянец няма да си руши града! айде спасявайте се по родните места!
15
37
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези станаха много досадни с техните безкрайни хипи-гей простотии. Дърветата не са вечни, ако трябва ще се премахнат и тяхно място ще се засадят нови.
14
7
 
37
 
! Отговори
По-важното преди 5 години
По-лошото е, че хората няма да преживеят мандата на ГЕРБ. Такива виви некадърници и крадци не са били на власт досега.
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще асфалтираме така Фандъкова и Бойко наполовина в земята, да видим дали ще могат тогава да ни ограбват.
12
5
 
32
 
! Отговори
Азз преди 5 години
След ГРОБ- овното 10 годишно управление нищо живо няма шансове за оцеляване....
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно всичко е по план ще насадят нови е естествено, че няма да е ей така и ще хвръкне още някой милион, но какво от това важното е, че се "грижат" за чистия въздух в София.
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София отдавна не живеят софиянци.Само селяни. Които си правят каквото си искат. Съсипаха хубавия град.
9
5
 
27
 
! Отговори
месара Зозо преди 5 години
гербещината убива, не само дървета
8
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да се откраднат едни париПък с ремонта каквото и когато стане.