Зарязва Париж и се завръща... Виновникът за нощния транспорт

Активистът Борис Бонев е съосновател на организацията "Спаси София"
5 окт 2018 07:00,
35

За него активната гражданска позиция е като дишането. Учи в Париж и работи за една от най-големите компании за продажба на здравни услуги във Франция. Но решава да се върне тук, за да се бори за една по-добра България.

Борис Бонев е съосновател на организацията "Спаси София“, която стартира още пред 2009 г. като "Спаси метрото". Той е и един от главните виновници днес в столицата да има нощен градски транспорт – победа, постигната след продължителна борба с институциите.

Още по темата

"Винаги съм искал да допринеса България да се развива. Когато основахме "Спаси София", целта ни беше да спасим третата линия на метрото, която сега се строи. Софийска община искаше да я превърне в скоростна трамвайна отсечка", отбеляза Бонев.

Решението му да напусне града на любовта изглежда като пълна лудост. Да живееш и работиш в Париж е мечта на много хора, за които малката и "невзрачна" България изглежда като задънена улица.

"България все още има толкова много възможности, които са неизползвани, ненамерени... Тук промяната е много по-лесна", коментира Борис в рубриката "Завърналите се" по телевизия Bulgaria ON AIR.

И така вече три години е в София, където активно работи за подобряване на жизнената среда.

"Трябва да сме активни граждани. Трябва да знаем, че търсенето на правата ни, на някаква нормалност в ежедневието е наше задължение и трябва всеки един от нас да го прави", призовава Борис.

Днес хората, които стоят зад организацията "Спаси София", твърдят, че са готови да работят в по-голям мащаб и да спасят България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
11
 
! Отговори
annybody преди 5 години
До отCиднеиAвcтралияяЕдин и същи пост навсякъде, при това доста *** - вземи да се стегнеш малко, имаш да изплащаш панелка и ежедневната дажба от пенсионерски маргарин - хайде по-сериозно, а?
6
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момчето. Истински българин.Да гони герберастките крадци до дупка.
5
24
 
8
 
! Отговори
Бг Лумпени преди 5 години
Аааа, да, поредният борец за КОКАЛА се връща от гурбетчийство след катое разбрал че с миене на *** няма как да забогатее.А виж в блатотУ Бг измежду себеподобните тИлИетЪ има надИеждЪ.Ами дУбрИе.По радиУтУ ще съУпщяЪт ли ?!
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕдва ли има по-пропаднала държава от тази.
3
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спаси София с нощен транспорт, който почти не се ползва. Сега ще спасява България неясно как. Направо света да спаси.
2
18
 
14
 
! Отговори
ДС преди 5 години
Ей, тоя сайт изцяло обслужва ГЕРБ.
1
18
 
7
 
! Отговори
Alow преди 5 години
Соросоид_ е той