Отварят "Славейков" по-рано, но пак със забележки

Движението на ключовата отсечка – пуснато на 21 октомври
Обновена: 9 окт 2018 15:48 | 9 окт 2018 15:45, Камелия Цветанова
27
Отварят "Славейков" по-рано, но пак със забележки
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ключовият за софиянци бул. "Пенчо Славейков" ще бъде пуснат за движение две седмици по-рано. Добрата новина съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

"На 21 октомври, тоест края на следващата седмица, обектът трябва да бъде напълно завършен, 2 седмици по-рано. Първият етап от реконструкцията на бул. "Пенчо Славейков" е един от последните тежки обекти за тази година", обясни градоначалникът.

Тя уточни, че е  тежък, защото ремонтът е бил организиран така, че нито за момент достъпът до болниците в района да не бъде спиран.

Вторият етап на ремонта на "Пенчо Славейков" от бул. "Прага" до бул. "Тотлебен" остава за следващата година.

Ремонтираната част от булеварда е с подменена настилка и тротоари.

"Изградено е енергийно ефективно ново осветление. Има допълнително засаждане на дървета. Само в този участък очаквам още този месец да засадят 12 нови кестени", заяви кметът.

Тя призна, че и при изпълнението на този обект е имала забележки.

"Трябва да се подменят няколко бордюра, които са чукнати от машините. Също и за входирането на шахтите, което винаги е важен детайл при завършването на обекта", посочи Йорданка Фандъкова.

Паветата от частта от булеварда, която беше асфалтирана, ще бъдат използвани за ремонта на други улици.

Без павета остана участъкът от бул. "Прага" до ул. "Цар Асен" с решението на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижими културни ценности към Министерството на културата и заради настояването на болниците в района, защото пречиха на линейките.

"Те са закарани на площадката на "Софинвест" и се използват при други ремонти, където ги слагаме. Тази година на ул. "Солунска" беше възстановена паважната настилка. Има и други по-малки улици. Обявили сме подхода си отдавна - по историческия център, по малките улици е добре да има паважна настилка, за да съхрани духа на града", каза още кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък, че няма дъжд и времето е хубаво... Щяхме да се оправдаем с тях!
19
0
 
4
 
! Отговори
ИСТИНА преди 5 години
Освен центъра на София НИЩО друго не се ремонтира АМАН ---- Крайните квартали като Люлин улиците тънат в ДУПКИ и ЧУПАЧКИ НА КОЛИ - Милиони за една сто метрова улица ---- С тези милиони щяха да направят преасвалтиране на целият комплекс Люлин ----... ЛЮЛИНЧАНИ защо трябва да плащат данъци на столична община?????????????
18
1
 
4
 
! Отговори
Реге преди 5 години
Паветата отиват в частни имоти какво ни прави на шарани
17
1
 
16
 
! Отговори
ГЕРБ-калинковъди преди 5 години
Ох, всичките ремонти на ГЕРБ са все с висока степен на сложност! Така става, като нацвъкаха калинки на всички нива в държавната и общинската администрации. Калинките са без какъвто и да било професионален капацитет, а малкото останали професионалисти не се обаждат, за да не ги изгонят неграмотните им началници.
16
3
 
21
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
С малка корекция:"Никой истински интелигентен човек не гласува за крадливата некадърна мафия ГЕРБ, освен ако не е бил милиционер преди това."
15
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че някой още не Ви е сметнал паветата "махнати-поставени", че площадката дето гисъхранявате може да Ви се види тясна.......Но и за това ще се намерят хора.
14
0
 
20
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
Никой истински софиянец не гласува за крадливата некадърна мафия ГЕРБ, освен ако не е бил милиционер преди това.
13
34
 
6
 
! Отговори
Стар от махалата преди 5 години
Абе няма ли софиянци в този сайт бе ?Само плюене и глупости ли ще четем.Много добре си работят хората и Прага от П.Славейков до Петте къошета си стана идеална.А на П.Славейков туриха яка подложка и махнаха паветата,Браво на Фандъкова,такъв кмет не сме имали от времето на Ив.Иванов.А вие млади мушмороци и платени безхаберници просго не сте живели достатъчно/и в София/ нямате база за сравнение.Помните ли Панев,Нинов,Междуречки,Каракачанов,ЯНЧУЛЕВ какво чудо бяха.Дечурлига, дечурлига!!!
12
1
 
29
 
! Отговори
безсрочен преди 5 години
даскалицата съвсем се побърка, срокът беше 15 септември, тук става въпрос за 5 седмици закъснение
11
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София стана по-грозна от Слънчев бряг. Стил Нуво риш мутробарок.
10
1
 
28
 
! Отговори
Мега преди 5 години
Още от сега ни подготвят за "дребните проблеми", а после ще има "сложен процес", "неправилна географска ширина", "пътят е хоршзонтален, а не вертикален"...
9
19
 
5
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Банкянската ,,мишка" прави неща които всички виждаме и не се крие ,ами ти АНОНИМНИКО СМЕЛИ ,защо не излезеш с имената си и адреса и да го попиташ.Тия анонимни ,,закачки" са присъщи на п.одлите и злобни но страхливи хора.Скрил си се в дупката и от там църкаш каквото ти заповядат.Жалки същества на червена ясла.
8
0
 
22
 
! Отговори
Waffen SS преди 5 години
Ама колко пъти е завишена цената на ремонта.Само като помисля, веднъж нареди плочи-струва пари,премахване на плочките -струва пари,отново редене на плочките-пак струва пари,да не говоря за цената на самите плочки.Предполагам ,че изпълнителя няма да е на загуба.Сега си представете ,че обекта беше приет от първия път,то тогава допълнителните операции щяха да са спестени.То тогава печалбата щеше в пъти по-голяма от сегашната,е как тогава всички фирми да не се "натискат" да правят ремонти
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ще ми обясни ли какво точно означава терминът ВХОДИРАНЕ НА ШАХТИ.Аман от неграмотници на високи постове.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пенчо, бре, кърти!
5
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата ОСТАВКА! Трябва ни европейски кмет не руска офсъ
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Представям си какво оглеждане за кусури ще падне не знам, ако изскочи нещо какво ще мрънкат тогава.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе къде се скри бянкянската мишка бе.Няма ли нещо лентички да пореже.Или не смее да излезе без охрана сред хората.
2
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как е отворен на 21 октомври, като днес е все още 9 октомври.Иначе то и за трамвая Фандъка излъга, че ще го пуснат на 1 октомври, после стана към средата на ноември.ОСТАВКА !
1
1
 
29
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Дано изкара до пролетта :)