Общината послушна! Ремонтът около "Света Неделя" – творчески

Общината обави, че спират конкурса за ремонта на плащада
10
Общината послушна! Ремонтът около "Света Неделя" – творчески
Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спират конкурса за реконструкцията на площад "Света Неделя" в София, съобщиха от Направление архитектура и градоустройство на Столичната община. Ще бъде обявен друг конкурс за ремонта на мястото, вероятно до месец.

Още по темата

Причината е новите условия, за които се договориха на среща снощи представители на Камарата на архитектите в България и главният архитект на София Здравко Здравков.

Новите условия ще позволят повече български архитекти да се включат в международното състезание.

В новия конкурс ще се намалят икономическите изисквания към кандидатите и ще се наблегне на творческите умения на проектантите. Ще отпаднат изискванията за оборот, големина на проектираните площи и обем на работата.

Ще се наблегне на участието в международни конкурси, а срокът за изпълнение на подобни дейности като в обновяването на площади ще се увеличи от 3 на последните 10 г.

Конкурсът, който беше прекратен, стартира на 17 септември и трябваше да продължи до 18 октомври.

Опасенията на Камарата на архитектите беше, че и площадът около "Света Неделя" ще бъде ремонтиран лошо.

Причината за това станаха гафовете на строителните фирми, който прибраха милиони левове, за да ремонтират знаковите за София улица "Граф Игнатиев" и площада около църквата "Св. Седмочисленици".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ауу,няма що сега като дойдат фирмите на Шмильо,Мильо,Спас,Атанас, *** и Пульо и много ще стане хубаво,глупости.Никакъв гаф няма по графа ни по княза,просто режисирана истерия,глупачката Фандъкова и Борисов пак направиха пози и се обявиха за по-католици от папата.Накрая няма да никакви ремонти защото няма да има кандидати,на никой не му е приятно разни партийни кукумицини да му истеризират работата защото такава е партийната повеля.
5
0
 
5
 
! Отговори
паважа преди 5 години
Докато не се открие закритото училище по редене на павета, няма да се получи нищо с европейски изглед, каквито и талантливи архитекти да участват. Понеже паважа с дъгите за оттичане на вода е най-европейското на европейските стари улици и площади! Него унищожават в София. Алтернативата - работници или фирми от западна Европа, но това трябва да фигурира като възможност и архитекта да го знае когато прави проекта.
4
1
 
6
 
! Отговори
V преди 5 години
Туй е хубу .А като дойдат архитектите ги закарайте на витошка да видят оня покрив на джамия дето вие му викате ,,фонтан,, А що го няма минарето ? Нямам нищо против религиите но не мисля че на тая джамия и е мястото на витошка .Хората не могат да минават от нея .Направете нещо европейско ве господа ,,софийски европейци,, Все към ориента и комунизма гледате .По тая витошка как няма поне една полуколона от камък ?Като дойдат архитектите да им покажете джамията на витошка ;)
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъвто и да е конкурса, колкото и добре да се направи проекта, ако няма кой да го изпълни всичко ще е едно голямо говорене. Думата ми е майсторите вече ги нЕма с тоя матРял който сега се прави, че работи не става, НИЩО не става.
2
2
 
22
 
! Отговори
Топлофикация преди 5 години
Творчески се краде с бухалка в ръка. Аз с колкото чужденци съм разговарял, всички казват, че София прилича на нужника на фъндъкова в задния двор на бащината и къща в село Белчин. Жалко е но е истина.
1
1
 
16
 
! Отговори
Muradoff преди 5 години
Няма значение конкурс, ремонт общинския *** парата и толкоз...