Нов епизод от сагата "Гаф на "Графа"

Фирмата, спечелила търга за ремонта се оказа конкурентна
18 окт 2018 08:50, Петя Славова
54

Пореден скандал след ремонта на столичната улица ''Граф Игнатиев".

Още по темата

Фирмата, спечелила търга за ремонта на релсовото трасе на улицата, месец след започване на ремонта използва материали, заради които преди това по време на търга за обществената поръчка е отстранена конкурентна фирма, предаде Bulgaria ON AIR.

Според Закона за обществените поръчки, Столичната община трябва да прекрати настоящата обществена поръчка и да възложи нова.

А според подалите сигнала съществени нарушения има в изпълнението на проекта и изпълнението му с неподходящи материали.

Заради ремонта в центъра на София столичният електротранспорт губи по 25 000 лева на ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крусев съсипа града ни, а учителката си затваря очите, докога?
30
0
 
10
 
! Отговори
info преди 5 години
Крусев при Иванчева. Незабавно. Заедно с Кърджилов.
29
1
 
8
 
! Отговори
рускиня преди 5 години
Някой знае ли - сградите по граф Игнатиев дали ще бъдат приведени в приличен вид? Имам предвид кабелаците, висящи по фасади и самите фасади дали ще бъдат боядисани. Иначе пак същия коптор.
28
0
 
10
 
! Отговори
Компирката преди 5 години
Резултатите са видими.
27
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега учителницата да поведе с бодра крачка цялата тая група към затвора!Ама откъде у нас действаща съдебна система?
26
0
 
11
 
! Отговори
Орлин Алексиев преди 5 години
"Образувано е досъдебно производство за пране на пари. Запорирани са 14,7 млн. евро. Имало е опит тази сума да бъде наредена по сметка в чужбина на един от акционерите във фирмата. Въз основа на това има разследване за пране на пари, както и за твърденията в някои медии, че има злоупотреби с еврофондове", обясни Гешев.
25
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-грозна европейска столица от София и това е факт.А сега гербо-патриотите може да ми слагате минуси,от което София няма да стане по-чиста и красива.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В други европейски столици старите сгради се поддържат и радват окото, а тук са руини и освен опасни, "крещят" с грозота сред новите сгради! Но кой ли ги вижда, като всички си гледаме в краката, за да не се потрошим, независимо от сезона? Всичко е като на селски мегдан, но пък скъпо и пре-скъпо! Софийската картофена нива трябва да смени самоковската си стопанка!
23
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че това са част от номерата за да се спечели даден търг. Предлагаш по-добри материали на прилични цени, а след като спечелиш си оптимизираш разходите и често се използват материалите предложени от конкурентите, но това някак си се пропуска от възложителя.
22
0
 
37
 
! Отговори
така е преди 5 години
Във фрогнюз има много интересна статия. Описано е стъпка по стъпка как и какво се е случвало с копия на документи.Споменават се и писма от австрийската фирма до общината, на които Фандъкова не отговаря.Проектантът на релсовият път си дава отвод заради подмяната на материала ... абе мътна работа.
21
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фандъкова е тотално компрометирана най-вече с некадърността си, която за десет години стана пословична.Но всички знаем КОЙ я сложи за кмет и КОЙ я държи.Защото е послушна и отчита прилежно откраднатото.
20
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фъндъкова да си подава оставката,защото вече ни писна и ние ще и я подадем.Като не разбира от нищо,а е заобиколена от мафиоти,които само гледат кьоравото и не им пука за качеството на строителството да се махат,защото чашата на търпението вече преля!
19
1
 
56
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
До АнонименАми, занимаваме ви със софийските капризи, защото корупционните модели от София са пренесени и в цялата държава.Който нарежда на Фандъкова, кои фирми да печелят поръчките, същия казва и кои да са в провинцията.Така че, ако ще и в Каспичан да си, е добре да се интересувате какво се случва в София.Ама, кой да мисли.
18
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая няма ли да подаде оставка, какво още чака? Някой да я пребие и изнасили?? (за второто надали ще се намери желаеш де..)
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега очаквам ако нямат с какво да ги залепят някои да се изс.ере и като изсъхне това да е спойката.
16
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе цяла българия е замязала на кензеф,навсякъде кал и разруха вие ни занимавате със софийските си капризи и изг@$ици!
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
двама сърби обядват в гръцки ресторант :- кога ще ги стигнем гърците ?от съседната маса се обажда румънец :- тихо , да не събудите българите ...
14
2
 
43
 
! Отговори
ОТ СОФИЯ С ЛЮБОВ преди 5 години
.............КУЧЕТО СИ ЛАЕ, НАРОДА СИ ТРАЕ, ФАНДЪКОВА МАЖЕ....... НА ГЕРБ КРАЖБАТА ДА СЕ НЕ ДОКАЖЕ.......И ТЕ ТАКА !!!!
13
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка за Фандъкова! Ако бях в България, вече да съм на Московска, какво чакате???
12
3
 
32
 
! Отговори
антисоросоид преди 5 години
Защо правителството дава 15 милиона евро на НПОта по измислени и вредни за България уж европрограми ? Чрез които тези НПОта идвършват подривна дейност срещу държавата. За учители, доктори и пенсионери пари няма.